https://www.verywellfit.com/exercise-eating-disorders-1229634

https://www.verywellfit.com/exercise-eating-disorders-1229634

Fysieke activiteit is een cruciaal onderdeel van een algehele evenwichtige levensstijl. Maar het is belangrijk om een veilige en doordachte uitvoering te gebruiken om u te helpen het meeste uit uw trainingen te halen. Het niet nemen van de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kan ertoe leiden dat u buitenspel wordt gezet en dat uw doelen in het proces ontsporen. Uiteindelijk kan dit de kans op doorgaan met sporten verminderen en tot teleurstelling leiden.

Houd er ook rekening mee dat bepaalde aandoeningen aanpassingen kunnen vereisen, dus het is belangrijk om met een zorgverlener te praten voor advies en input. Zodra je alles duidelijk hebt, kun je werken aan een blessurevrije fitnessreis. Hier vindt u tips voor het voorkomen van blessures en ziekten en het beheersen van stress, zodat u het meeste uit uw trainingen kunt halen.

Veelgestelde vragen


 • Voorkomt stretchen blessures?

  Stretchen dient vele doelen, in de eerste plaats om te helpen bij uw flexibiliteit en bewegingsbereik. Hoewel je misschien hebt gehoord dat stretchen letsel kan voorkomen, zijn er niet veel gegevens om deze claim te ondersteunen. In een oudere studie resulteerde een statische stretchroutine in significant minder incidenties van spier- / peesletsel en lage rugpijn dan in een controlegroep, maar de totale letselpercentages waren gelijk.

  Of je ervoor kiest om te stretchen, is sterk afhankelijk van het type fysieke activiteit waarop je je voorbereidt. In feite is er enig bewijs dat het meer kwaad dan goed kan doen bij topsporters.

  Bovendien varieert het type stretching dat geschikt kan zijn ook. Er moet ook worden opgemerkt dat alleen omdat stretchen goed voelt, niet betekent dat het noodzakelijkerwijs letsel voorkomt of dat er niet de mogelijkheid is dat het een bestaand letsel verergert of zelfs een blessure veroorzaakt.


 • Helpt lichaamsbeweging om stress te beheersen?

  Oefening kan niet alleen het fysieke welzijn helpen, maar ook de geestelijke gezondheid. Door spanning te verminderen, de verbinding tussen lichaam en geest te versterken en in veel gevallen een gevoel van rust te inspireren, kunnen verschillende vormen van lichaamsbeweging een rol spelen bij stressmanagement. Van lichaamsbeweging is ook aangetoond dat het de symptomen van klinische depressie verlicht, terwijl sommige vormen van yoga een tweede verdedigingslinie kunnen zijn voor algemene angststoornis.


 • Kun je chronische ziekten aan met lichaamsbeweging?

  Ziekten zoals diabetes kunnen worden voorkomen met lichaamsbeweging en in sommige gevallen zelfs worden omgekeerd. Verschillende ziekten vereisen verschillende manieren van handelen, maar er zijn aanwijzingen dat gebrek aan lichaamsbeweging een oorzaak is van chronische ziekten.


 • Wordt lichaamsbeweging meestal aanbevolen als u een chronische aandoening heeft?

  Sporten met een chronische aandoening vereist speciale overwegingen. Alzheimer, artritis en COPD zijn enkele van de chronische aandoeningen die speciale aandacht en planning vereisen. Zorg er vooral voor dat u toestemming heeft van een zorgverlener voordat u aan een nieuw oefenprogramma begint.


 • Waarom is het belangrijk om veilig te sporten?

  Bij het samenstellen van een oefenprogramma kunt u met het overwegen van veiligheid uw inspanningen optimaliseren door letsel te beperken en uw individuele gezondheidsoverwegingen te ondersteunen. Het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken door te oefenen als je consequent gewond of geblesseerd raakt.

  Maar veilig trainen vanaf het begin en jezelf niet verder duwen dan wat veilig is, zal ervoor zorgen dat fysieke activiteit een levensstijlkeuze wordt, geen tijdelijke gewoonte. Uiteindelijk verhoogt dit je plezier.

Belangrijkste termen