https://www.verywellfit.com/cycling-overview-5215644

Wanneer u een fitnessroutine maakt, is cardio over het algemeen een gemeenschappelijk aspect om te overwegen. Hoe ben je van plan om je hartslag te laten pompen? Er zijn tal van opties om toe te voegen aan je wekelijkse gewoonten, waarvan er vele, zoals fietsen, blijven groeien in populariteit.

Of het nu binnen of buiten is, na een begeleid programma, in een groep of alleen, er is een reden waarom fietsen blijft groeien. Maak je klaar om op de pedalen te duwen en profiteer van de voordelen van deze full-body workout terwijl we je begeleiden bij alles, van schoeisel tot het kiezen van de beste tweewieler voor je inspanningen.

Veelgestelde vragen


 • Welke spieren werkt fietsen?

  Fietsen, binnen en buiten, werkt meer dan alleen je benen en bilspieren (hoewel studies bevestigen dat fietsen diepe spieren in de quadriceps en hamstrings stimuleert). Core, schouders, hamstrings en kuitspieren spelen allemaal een rol bij het fietsen, waardoor het een full-body workout is.


 • Versterkt fietsen je kern?

  Hoewel fietsen het potentieel heeft om je kern te versterken, is er ook bewijs dat het verbeteren van je kernkracht buiten de fiets je trapprestaties kan verbeteren. Om deze reden kunt u overwegen om te fietsen als uw go-to trainingsmodaliteit of als onderdeel van een cross-training regime.


 • Is fietsen een low-impact oefening?

  Fietsen is een low-impact oefening, wat betekent dat het zacht is voor de gewrichten en vloeiende beweging met zich meebrengt. Lage impact hoeft echter geen lage intensiteit te betekenen: schakelen, intervallen uitvoeren en fietsen op een helling kan de intensiteit van uw fietstrainingen verhogen.


 • Is fietsen naar het werk voldoende beweging?

  Zoals bij elke oefening, is het beter om wat beweging te krijgen dan niets, inclusief fietsen naar het werk. In feite bleek uit een studie dat fietsen naar het werk geassocieerd was met een lager risico op hart- en vaatziekten, kanker en sterfte door alle oorzaken. Hoe vaak u er ook voor kiest om naar het werk te fietsen, neem de juiste veiligheidsmaatregelen.

Belangrijkste termen