https://www.verywellfit.com/crosstraining-overview-4581867

Crosstraining klinkt misschien intimiderend, maar in werkelijkheid is het gewoon een slimme strategie om het meeste uit je fitnessregime te halen. Met de mogelijkheid om blessures te minimaliseren en het herstel te maximaliseren, biedt crosstraining een verscheidenheid aan verschillende oefeningen als onderdeel van een algemeen programma.

Of je nu werkt met een personal trainer, profiteert van verschillende lessen in je buurt of gewoon thuis traint, iedereen, van beginners tot gevorderde sporters, kan de vruchten plukken van crosstraining. Hier leer je de juiste technieken en de gezondheidsvoordelen van cross-training.

Veelgestelde vragen


 • Wat zijn crosstrainingsprogramma’s voor beginners?

  Crosstraining vereist geen specifiek programma. Aan de slag gaan kan zo eenvoudig zijn als de ene dag een krachttrainingsles bekijken, de volgende dag een stevige wandeling maken en later in de week thuis een yogales online doen. Zoals bij elk fitnessprogramma, raadpleegt u een zorgverlener om er zeker van te zijn dat u bent vrijgemaakt voor nieuwe activiteiten.


 • Wat zijn de voordelen van crosstraining?

  Crosstraining is een geweldige manier om verveling te minimaliseren terwijl je je fitnessdoelen nastreeft. Een solide crosstrainingsprogramma bevat elementen van kracht, cardio, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Vanwege de variaties van dag tot dag, stelt crosstraining u in staat om vaker te oefenen terwijl u actief herstel mogelijk maakt.


 • Wat zijn de beste crosstrainingsschoenen?

  Helaas past één maat niet voor iedereen als het gaat om het selecteren van schoenen voor uw crosstrainingsregime. U kunt bijvoorbeeld zowel hardlopen als krachttraining opnemen als onderdeel van een crosstrainingsprogramma, en deze vereisen ander schoeisel.

  Verder kan het type krachttraining waaraan u deelneemt van invloed zijn op de schoen die u kiest. Een platte schoen met harde zolen werkt misschien het beste voor squats en deadlifts, maar een sneller bewegende training op basis van conditionering kan een flexibele zool vereisen. Bovendien moeten sommige schoenen , met name hardloopschoenen, mogelijk vaker worden vervangen dan andere.


 • Wat is het verschil tussen crosstraining en CrossFit?

  Cross-training verwijst naar het opnemen van een verscheidenheid aan trainingsprogramma’s als onderdeel van een algemeen fitnessplan. CrossFit is een eigen programma dat elementen van cardio, kracht en uithoudingsvermogen bevat.

Belangrijkste termen