https://www.verywellfit.com/crispy-hasselback-potato-with-simple-guac-4154697(23 Beoordelingen)

Totale tijd: 70 min.
Voorbereidingstijd: 10 min.
Kooktijd: 60 min.
Porties: 4 (1 aardappel en 1/4 avocado)

Voedings hoogtepunten (per portie)

280 calorieën
12g vet
41g Koolhydraten
5g eiwit

Toon voedingsetiket
Verberg voedingsetiket

Voedingswaarde feiten
Porties: 4 (1 aardappel en 1/4 avocado)
Hoeveelheid per portie
Calorieën 280
% dagelijkse waarde*
Totaal vet 12g 15%
Verzadigd vet 2g 10%
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 453mg 20%
Totaal koolhydraten 41g 15%
Voedingsvezels 7g 25%
Totaal suikers 2g
Inclusief 0g toegevoegde suikers 0%
Eiwit 5g
Vitamine D 0mcg 0%
Calcium 31 mg 2%
IJzer 2mg 11%
Kalium 1069mg 23%
* De % Dagelijkse Waarde (DV) vertelt u hoeveel een voedingsstof in een portie bijdraagt aan een dagelijkse voeding.
2.000 calorieën per dag wordt gebruikt voor algemeen voedingsadvies.

Eet een Hasselback-aardappel als onderdeel van de lunch of het diner als je zin hebt in iets knapperigs en bevredigends. Dat lijkt geen goed voedingsadvies, maar het heeft twee redenen.

Ten eerste zal het volledig negeren van je verlangens je niet gezonder maken. Waarschijnlijker is dat het je ellendig zal maken en je later zal voorbereiden op grazen of eetbuien. Je zult beter af zijn met het bevredigen van je verlangen op een evenwichtige, portie-gecontroleerde manier.

Ten tweede benadrukt het het belang van het navigeren rond gemeenschappelijke voedselmythes. Aardappelen zijn niet de duivel in vermomming. Ze hebben een plaats in een gezond dieet – zelfs een dieet dat bedoeld is om een hoog cholesterolgehalte te helpen beheersen. Hoewel ze zetmeelrijk zijn, biedt een middelgrote knol ook 4 gram vezels (als je de schil aanhoudt), 4 gram eiwit, bijna het dubbele van het kalium van een banaan en aanzienlijke hoeveelheden B- en C-vitamines, magnesium, fosfor, ijzer, koper en meer.

Ga je gang en geniet van elke knapperige paprika, knoflook, zout en zwarte peper bedekt plakje van deze aardappel. Het is gebakken, niet gefrituurd, dus het is lager in vetten die niet zo goed voor je zijn. Je voegt wel wat hart-gezonde vetten toe met de guac erop. Als je dit recept combineert met magere eiwitten, heb je een volledige maaltijd.

Ingrediënten

 • 4 middelgrote roodbruine aardappelen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 kleine avocado
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1/4 theelepel zout
 • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes (optioneel)

Voorbereiding

 1. Verwarm de oven voor op 425F en bereid een beklede bakplaat.

 2. Was de aardappelen goed en houd de schil erop. Snijd ze allemaal in plakjes van 1/8 inch, houd de plakjes intact aan de basis van de aardappel (met andere woorden, snijd niet helemaal door).

 3. Meng olie, knoflookpoeder, zwarte peper en zout in een kleine kom.

 4. Leg aardappelen op de beklede bakplaat en borstel het oliemengsel op elke bakplaat, zorg ervoor dat je ook in elke plak borstelt.

 5. Bak een uur en controleer ongeveer 45 en 50 minuten om er zeker van te zijn dat ze niet verbranden.

 6. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bereid tijdens het afkoelen de guacamole voor. Pit en haal het vruchtvlees van de avocado. Pureer het met een vork en roer het citroensap en zout erdoor.

 7. Beleg elke aardappel met een kwart van de guacamole. Bestrooi desgewenst met korianderblaadjes.

  Variaties en vervangingen van ingrediënten

  Je kunt dit recept proberen met een zoete aardappel. De plakjes knapperen misschien niet zo veel, maar je zult genieten van een zoeter smaakprofiel en de antioxidant beta-caroteen.

  De guacamole-topping hier is supereenvoudig – slechts drie ingrediënten – dus er is voldoende ruimte om aan te passen op basis van uw voorkeuren. Voeg een theelepel hete saus toe voor wat warmte, of voeg wat fijngehakte tomaten toe.

  Je kunt de guac ook volledig overslaan en elke aardappel bedekken met een rijkere spread op basis van eiwitten, zoals edamame-dip of curried white bean en cashew dip.

  Kook- en serveertips

  Omdat je de huid aanhoudt (die mooi zal opknappen), wil je nieto de aardappelen grondig wassen. Wrijf ze met je handen onder stromend water, of beter nog, investeer in een vegetarische borstel en schrob ze naar beneden.

  Hier is een truc voor perfecte aardappelschijfjes: plaats de aardappel tussen twee eetstokjes of spiesjes. Ze voorkomen dat je mes helemaal doorsnijdt en laten elke aardappelschijf aan de basis vastzitten.

Beoordeel dit receptJe hebt dit recept al beoordeeld.
Bedankt voor je beoordeling!