https://www.verywellfit.com/cinnamon-tea-recipe-89014(239 Beoordelingen)

Totale tijd: 17 min.
Voorbereidingstijd: 5 min.
Kooktijd: 12 min.
Porties: 1

Voedings hoogtepunten (per portie)

0 calorieën
0g vet
0g Koolhydraten
0g eiwit

Toon voedingsetiket
Verberg voedingsetiket

Voedingswaarde feiten
Porties: 1
Hoeveelheid per portie
Calorieën 0
% dagelijkse waarde*
Totaal vet 0g 0%
Verzadigd vet 0g 0%
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 0 mg 0%
Totaal koolhydraten 0g 0%
Voedingsvezels 0g 0%
Totaal suikers 0g
Inclusief 0g toegevoegde suikers 0%
Eiwit 0g
Vitamine D 0mcg 0%
Calcium 0 mg 0%
IJzer 0mg 0%
Kalium 0mg 0%
* De % Dagelijkse Waarde (DV) vertelt u hoeveel een voedingsstof in een portie bijdraagt aan een dagelijkse voeding.
2.000 calorieën per dag wordt gebruikt voor algemeen voedingsadvies.

Kaneel heeft een heerlijke, natuurlijk zoete smaak en is een van de oudst bekende specerijen. Het is ook een van de belangrijkste ingrediënten in chai en kruidenthee. Op grote schaal gebruikt in de keuken en de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda, wordt kaneel aangeprezen als een natuurlijke remedie met veel gezondheidsvoordelen.

Ondanks de lange geschiedenis van gebruik, hebben zeer weinig studies de effecten van kaneel getest. Niettemin, een studie uit 2018 gepubliceerd in de Tijdschrift van het American College of Nutrition bleek dat het consumeren van een kaneelextract de ontsteking en klinische symptomen bij mensen met reumatoïde artritis aanzienlijk verminderde.

Kaneel kan ook voordelen hebben met betrekking tot de controle van de bloedsuikerspiegel en lipidenniveaus. Een beoordeling uit 2018 wees uit dat kaneelconsumptie geassocieerd was met verminderde nuchtere glucose, totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglycerideniveaus. Er was echter geen significant effect op de hemoglobine A1c-spiegels.

Hoewel sommige mensen graag kaneel op havermout of appelschijfjes strooien, is kaneelthee een andere optie om een beetje dagelijkse dosis te krijgen. Dit eenvoudige recept vereist slechts een paar ingrediënten en een paar minuten om de kaneel en thee te laten trekken.

Ingrediënten

 • 1 Ceylon kaneelstokje
 • 8 ons water
 • 1 theezakje (gewone of cafeïnevrije zwarte thee of kruidenthee)

Voorbereiding

 1. Doe het kaneelstokje in een mok.

 2. Kook het water en voeg het toe aan de mok.

 3. Laat het kaneelstokje 10 minuten trekken in kokend water, afgedekt.

 4. Voeg het theezakje toe. Laat 1 tot 2 extra minuten trekken.

 5. Verwijder het theezakje en het kaneelstokje. Serveer warm of warm.

Variaties en vervangingen

Veel producten die als kaneel zijn gelabeld, zijn afkomstig van soorten kaneel (zoals de Cinnamomum cassia | plant) die cumarine bevatten, een natuurlijke stof waarvan bekend is dat deze in grote doses hepatotoxisch en carcinogeen is. Om cumarine te vermijden, kiest u voor Ceylon kaneel (Cinnamomum verum).

Je kunt een rooibos- of honeybush-thee vervangen in plaats van zwarte thee als je in de stemming bent voor kruidenthee.

Als u de thee liever overslaat, kunt u in plaats daarvan gewoon genieten van warm, met kaneel doordrenkt water. Je kunt ook proberen een tot twee dunne plakjes verse gember aan het kopje toe te voegen voordat je gaat weken voor een pittige kick. Voeg een scheutje kurkuma en zwarte peper toe met de gember voordat je het laat weken voor een extra smaakboost.

Kook- en serveertips

 • Probeer warme melk (of een zuivelvrij alternatief) toe te voegen voor een romiger drankje en zoet het naar smaak met honing of ahornsiroop voor het serveren.
 • Je kunt de melk ook overslaan en een citroen- of limoenwig in de thee persen voor een extra citrussmaak.
 • Als u diabetesmedicatie of medicijnen gebruikt die de bloedglucose- of insulinespiegels beïnvloeden, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat u therapeutische doses kaneel inneemt. Het nemen van kaneel samen met medicatie kan een additief effect hebben en ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel te laag wordt.
 • Sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren op kruidenthee die kaneel bevat, zoals dermatitis.

Naast mogelijke gezondheidsvoordelen, kan een kopje kaneelthee een delicatessenwinkel zijncious toevoeging aan je reguliere theerotatie. Toch kan overdrijven leiden tot overmatige inname van coumarines als u een kaneelsoort gebruikt, zoals Cinnamomum cassia |. Als u niet zeker weet hoeveel u moet drinken, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat u het aan uw dieet toevoegt.

Beoordeel dit receptJe hebt dit recept al beoordeeld.
Bedankt voor je beoordeling!

Naast potentiële gezondheidsvoordelen, kan een kopje kaneelthee een heerlijke aanvulling zijn op je normale theerotatie. Toch kan overdrijven leiden tot overmatige inname van coumarines als u een kaneelsoort gebruikt, zoals Cinnamomum cassia |. Als u niet zeker weet hoeveel u moet drinken, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat u het aan uw dieet toevoegt.