https://www.verywellfit.com/calorie-counts-and-nutrition-facts-overview-4581869

Als het gaat om voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen voor specifieke voedingsmiddelen en dranken, heeft bodymindspirit Fit u gedekt. Van groenten en fruit tot volle granen, het begrijpen van verschillende voedingswaarden helpt u om weloverwogen voedingskeuzes te maken.

Hoewel de cijfers en percentages in eerste instantie verwarrend lijken, kan een paneel met voedingsfeiten snel een gebruiksvriendelijk hulpmiddel worden. Of uw doel nu gewichtsbeheersing, hartgezondheid, het beheer van diabetes of gewoon het verkrijgen van algemeen bewustzijn is, begrijpen wat er in uw lichaam gebeurt, heeft het potentieel om het verschil te maken in uw persoonlijke welzijn.

Veelgestelde vragen


  • Hoe lees je voedingsetiketten?

    Het paneel voedingsfeiten vertelt u hoe een portie eruit ziet, hoeveel calorieën er in een portie zitten en hoeveel gram koolhydraten, vet en eiwitten in die portie zitten. Het benadrukt ook cholesterol, natrium, kalium, ijzer, vitamine D en calciumgehalte. Sommige van deze hoeveelheden worden ook uitgedrukt als een percentage, wat betekent dat één portie van het voedsel in kwestie een bepaald percentage van de DV (dagelijkse waarde) voor die voedingsstof oplevert. Deze cijfers zijn gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën per dag.


  • Wat betekent ADH in voeding?

    RDA staat voor Recommended Dietary Allowance. Het is het gemiddelde dagelijkse innameniveau dat voldoende is om te voldoen aan de voedingsbehoeften van bijna alle (97-98%) gezonde mensen.


  • Hoe veranderen de voedingsbehoeften in de loop van de tijd?

    Voedingsbehoeften zijn het hoogst tijdens de kindertijd, adolescentie en zwangerschap. Met de leeftijd neemt de behoefte aan sommige voedingsstoffen af, maar de behoefte aan eiwitten kan toenemen om sarcopenie te voorkomen. Het belangrijkste is dat voeding zeer gepersonaliseerd is in alle stadia van het leven en moet worden gepland met de hulp van een geregistreerde diëtist.

Belangrijkste termen