https://www.verywellfit.com/brett-sears-4797253

Hoogtepunten

  • Fysiotherapeut met meer dan 15 jaar ervaring in orthopedische en ziekenhuistherapie
  • Eigenaar van een privépraktijk gespecialiseerd in poliklinische orthopedie met een focus op lage rugpijn en nekpijn revalidatie
  • Gemeenschapsvoorlichter over lage rugpijn, hardloopblessures en evenwichtsstoornissen

Ervaring

Brett Sears, PT, MDT is de eigenaar en senior therapeut bij Capital Region Physical Therapy, een privékliniek voor fysiotherapie in de staat New York. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in orthopedische en ziekenhuisfysiotherapie.

Brett heeft in veel verschillende fysiotherapie-instellingen gewerkt. Hij heeft uitgebreide ervaring in poliklinische orthopedische therapie en heeft ook gewerkt in ziekenhuisgebaseerde acute zorg- en revalidatieomgevingen. Daarnaast diende hij als fysiotherapeut in een grote ziekenhuisorganisatie in de buitenwijken voordat hij zijn eigen fysiotherapiekliniek opende. Momenteel is hij gespecialiseerd in poliklinische orthopedie met een focus op lage rug- en nekpijnrevalidatie.

Brett dient ook als opvoeder in zijn gemeenschap en geeft lezingen over lage rugpijn, hardloopblessures en evenwichtsstoornissen aan lokale organisaties. Daarnaast is hij momenteel lid van de Utilization Review Committee bij een lokale bezoekende verpleegstersvereniging.

Onderwijs

Brett heeft een master of science in fysiotherapie van het New York Medical College. Daar diende hij als co-president van de klas en in de Graduate Student Advisory Committee. Hij heeft ook een bachelor of science in inspanningsfysiologie van de West Virginia University.

Brett heeft een postdoctorale certificering in de McKenzie Method of Mechanical Diagnosis and Therapy (MDT). Beoefenaars gecertificeerd in MDT worden beschouwd als experts in het conservatieve beheer van lage rug- en nekaandoeningen.

Over bodymindspirit Fit

bodymindspirit Fit, een
Dotdash Meredith Merk,
voedings- en fitnessbestemming die wetenschappelijk onderbouwde informatie en hulpmiddelen biedt om mensen in staat te stellen
realistische stappen naar een gezonder leven. We bereiken jaarlijks meer dan 150 miljoen lezers.
bodymindspirit Fit-inhoud wordt gecontroleerd en beoordeeld door onze
Beoordelingsraad
voor nauwkeurigheid en integriteit. Meer informatie
Informatie
en onze
redactioneel proces.

Meer informatie over ons proces