Breathwalk voor energie- en stressverlichting

Breathwalk voor energie- en stressverlichting
Vrouw die solo op strand loopt

David Epperson / Photographer’s Choice RF / Getty Images

Breathwalk is de wetenschap van het combineren van specifieke ademhalingspatronen gesynchroniseerd met je loopstappen en verbeterd met de kunst van gerichte, meditatieve aandacht. Breathwalk-oefeningen zijn gericht op het produceren van specifieke effecten om lichaam, geest en geest nieuw leven in te blazen.

De effecten van ademhalingsoefeningen zijn onder meer:

  • Verhoogd energieniveau
  • Stemmingscontrole
  • Verfijnde mentale helderheid
  • Gevoelens van verbondenheid

Breathwalking is gebaseerd op ademhalingstechnieken uit yoga en voegt oefeningen en loopfrequenties toe om het gewenste effect te creëren. De effecten worden ondersteund door onderzoek dat aantoonde dat de technieken daadwerkelijk de gewenste effecten meer produceren dan wanneer een persoon gewoon loopt.

Khalsa geeft les in ademwandelen door het boek “Breathwalk”, verkrijgbaar bij boekhandels of via online aankoop. De mentale en fysieke voordelen van ademwandelen zijn een perfecte match voor de werkplekken van vandaag die hoge stress en lage fysieke activiteit combineren.

Op ademtocht gaan

Elke ademhalingsoefening bestaat uit vijf stappen:

  • Wekken: De ontwaakoefeningen worden gecoördineerd voor het gewenste effect. Drie tot vijf verschillende oefeningen worden elk één tot drie minuten gedaan. Dit zijn eenvoudige arm-, houdings- en bewuste ademhalingsoefeningen. De gebruikte ademhalingspatronen omvatten volledig bewuste ademhalingen, de snelle “Breath of Fire” en gesegmenteerde ademhaling.
  • Uitlijnen: Nu begint het lopen. De wandelaars gaan een paar minuten naar buiten om een soepel, comfortabel tempo vast te stellen. Ze controleren de juiste lichaamsuitlijning en pas. Khalsa raadt wandelaars aan om een goede looptechniek te leren zoals ze zouden doen voor fitnesswandelen. De wandelaars doen een scan van hun lichaam en voelen elke link van voet tot been tot dij en verder omhoog.
  • VitaliserenEen specifiek ademhalingspatroon wordt gebruikt om het gewenste effect te bereiken dat door elke wandelaar wordt gekozen, of het nu gaat om energie, stemmingscontrole, mentale helderheid of verbondenheid. Technieken omvatten gesegmenteerde ademhaling en het gebruik van oergeluiden, hetzij ongevoiceerd of zacht gestemd. Gesegmenteerde ademhaling coördineert met uw loopfrequentie, waarbij u elke stap in het ritme van de ademhaling neemt. De meeste ademhalingstechnieken worden gedaan via de neus in plaats van de mond. De ademhaling-loopcombinaties, vooral in combinatie met het denken of fluisteren van de oergeluiden, zuiveren de geest van constant zelfgebabbel en laten je je loopritme voelen. Het Vitaliserende ritme wordt drie tot vijf minuten gedaan, daarna wordt een normaal ademhalings- en wandeltempo gedurende drie minuten gedaan. Dit herhaalde zich drie keer of meer tijdens de wandeling.
  • Evenwicht: Maak de wandeling af door het wandeltempo geleidelijk te vertragen en de zintuigen te laten uitbreiden. Werk dan af met een goede stretch. De triple balance stretch wordt beschreven in het boek “Breathwalk”.
  • Integreren: Dit is een “innerwalk” oefening om geest, lichaam en omgeving met elkaar te verbinden. Verschillende oefeningen zijn ‘Play and Replay’, ‘Gathering Your Senses’ en ‘Expanding Bubble’.

Wie moet Breathwalken?

Een ademwandelles is leuk, zelfs voor op wetenschap gebaseerde sceptici. De meditatie- en ademhalingsoefeningen zijn niet begraven onder mystiek en kunnen worden opgenomen in fitnesswandelen.

Weten hoe je goed moet ademen, kan je behoorlijk helpen als je snel loopt of bergop gaat. Een complete ademwandeling maken is een geweldige wandeltraining voor “gemakkelijke” dagen wanneer je herstelt van een zware of lange training de vorige dag. Een ademwandeling kan ook een geweldige lunch-energizer zijn of rustiger tijdens de werkdag, afhankelijk van uw behoefte en welke Vitalizing-focus u kiest.

Ademwandelen kan alleen, met een vriend of in een groep worden gedaan. Het is aanpasbaar voor wandelgroepen om te gebruiken of voor gebruik op uw eigen.

Wandelen gebruiken voor mentale helderheid en stressverlichting

Wandelen kan worden gebruikt om je humeur te verbeteren, je gedachten te verduidelijken en stress te verlichten. Deze effecten kunnen worden gevoeld wanneer u loopt zonder specifieke stijl of focus, maar praktijken zoals breathwalk kunnen ze verbeteren. Het boek “MindWalks” van Mary H. Frakes gebruikt verschillende manieren om van je dagelijkse wandeling een tijd voor mentale en spirituele verjonging te maken.

Een andere praktijk die kan worden gebruikt, is het lopen van een labyrint, wat een oude praktijk is van zowel christelijke als heidense tradities. Het concentreert zich ook op adem en meditatie.