https://www.verywellfit.com/bloody-mary-cocktail-2241642(78 Beoordelingen)

Totale tijd: 5 min.
Voorbereidingstijd: 5 min.
Kooktijd: 0 min
Porties: 1

Voedings hoogtepunten (per portie)

134 calorieën
0g vet
9g Koolhydraten
1g eiwit

Toon voedingsetiket
Verberg voedingsetiket

Voedingswaarde feiten
Porties: 1
Hoeveelheid per portie
Calorieën 134
% dagelijkse waarde*
Totaal vet 0g 0%
Verzadigd vet 0g 0%
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 548 mg 24%
Totaal koolhydraten 9g 3%
Voedingsvezels 1g 4%
Totaal suikers 7g
Inclusief 1g toegevoegde suikers 2%
Eiwit 1g
Vitamine D 0mcg 0%
Calcium 25 mg 2%
IJzer 1mg 6%
Kalium 469mg 10%
* De % Dagelijkse Waarde (DV) vertelt u hoeveel een voedingsstof in een portie bijdraagt aan een dagelijkse voeding.
2.000 calorieën per dag wordt gebruikt voor algemeen voedingsadvies.

Een Bloody Mary is een geweldige cocktail met een hoge smaak, maar het kan worden geladen met suiker en natrium, vooral als je een vooraf gemaakte Bloody Mary-mix gebruikt. Als je er zelf een maakt, kun je echter een lekkere brunchcocktail drinken en tegelijkertijd een portie groenten krijgen!

Tomatensap, het primaire ingrediënt in een Bloody Mary, is rijk aan lycopeen. Deze antioxidant is de belangrijkste reden waarom tomatensap veel voordelen biedt voor fysieke activiteit en het is gebleken dat het vermoeidheid veroorzaakt door lichaamsbeweging vermindert, oxidatieve stress verlaagt en beschadigde spieren na de training herstelt.

Bovendien zal dit koolhydraatarme cocktailrecept u zeker helpen uw suikerinname onder controle te houden terwijl u geniet van deze klassieke alcoholische drank. Omdat dit recept een gezondere versie is, moet je echter oppassen dat je niet meer alcohol of tomatensap toevoegt dan het recept vereist.

Ingrediënten

 • 1 jigger/3 eetlepels wodka
 • 6 ons tomatensap (of zie opmerking)
 • 1 theelepel citroensap (vers geperst)
 • 1/8 theelepel bleekselderijzout
 • 2 tot 3 druppels hete saus (zoals Tabasco)
 • 2 tot 3 druppels Worcestershire saus
 • 1 scheutje peper
 • Optioneel: 1 kleine klodder mierikswortel
 • Optionele garnituren: citroenwig, selderijstengel, olijven, cocktailgarnalen

Voorbereiding

 1. Meng in een hoog glas, zoals een highball, wodka, tomatensap en citroensap. Meng de smaakmakers erdoor en pas ze aan de smaak aan.

 2. Voeg ijsblokjes toe en garneer desgewenst met een partje citroen, selderijstengel, olijven of cocktailgarnalen.

Variaties en vervangingen

Een ons tomatensap heeft iets meer dan een gram koolhydraten. De meeste recepten voor Bloody Marys hebben ergens tussen de 3 en 6 ons tomatensap, dus je kunt de 6 gram doormidden snijden en nog steeds trouw zijn aan de Bloody Mary-traditie.

Om het natriumgehalte te verlagen, kunt u een tomatensap met een lager natriumgehalte of zelfs V8 met een laag natriumgehalte overwegen. U kunt ook de alcohol verminderen of elimineren.

Kook- en serveertips

 • Vanwege de ingrediëntenlijst wordt de Bloody Mary een van de meest complexe cocktails genoemd om te maken. Het krijgen van de juiste smaak vereist vaardigheid, en afhankelijk van je smaakpapillen, een evenwichtsoefening om het precies goed te krijgen. Het is belangrijk dat je met verse ingrediënten werkt, en sommigen geloven dat je de ingrediënten in een bepaalde volgorde moet toevoegen, wat suggereert dat de kruiden – zoals zout, peper en Worcestershire-saus – worden toegevoegd voordat de citroen- en tomatensappen worden toegevoegd. En eindigen met de alcohol is de beste manier om de Bloody Mary te perfectioneren.
 • Iets anders om te overwegen bij het perfectioneren van je Bloody Mary-vaardigheden voor het maken van drankjes, is of je het pittig wilt of niet. Hoewel dit recept Tabasco bevat, kunt u cayennepeper of een beetje meer Tabasco toevoegen als u de voorkeur geeft aan meer warmte. (Dit voegt geen koolhydraten toe, dus het is volkomen veilig om te doen.)

Beoordeel dit receptJe hebt dit recept al beoordeeld.
Bedankt voor je beoordeling!