Hoe yoga in een vliegtuig te doen

Hoe yoga in een vliegtuig te doen

Het is geen geheim dat reizen stressvol is en vliegtuigstoelen klein zijn. Yoga kan helpen je stress te verminderen, maar hoe moet je je uitrekken als je in de middelste stoel wordt geplet? Eigenlijk zijn er nogal wat manieren om je spanning en verkrampte spieren te verlichten waarvoor je niet hoeft op te staan in de persoonlijke ruimte van je buurman.

1

Yoga Ademhaling (Pranayama)

Vrouw Vliegtuig Passagier
Juanmonino / Getty Afbeeldingen

Het eerste en misschien wel belangrijkste dat je kunt doen nadat je je in je stoel hebt genesteld, is een paar keer diep ademhalen, inademen door je neus en uitademen door je mond. Ademen zoals deze heeft de kracht om je lichaam te ontspannen en angst te verminderen. Sluit je ogen en concentreer je gewoon aandachtig op je ademhaling, waardoor alle externe stimuli zoals geluiden en geuren naar de achtergrond verdwijnen. Diepe ademhalingsoefeningen zijn zeer effectief en hebben ook het voordeel dat ze zeer discreet zijn.

2

Nek rollen

Yoga Nek Roll

Nekrol.
John Freeman / Dorling Kindersley / Getty Afbeeldingen

Begin je bewegingen met eenvoudige nekrollen. Deze zijn geweldig voor het verlichten van reisstress omdat er zoveel spanning in je nek wordt opgeslagen en je niet veel ruimte nodig hebt om ze te doen. Laat eerst je kin naar je borst zakken. Probeer te ontspannen en laat het hoofd zwaar hangen. Begin je hoofd naar de rechterkant te cirkelen, dan naar de achterkant en dan naar de linkerkant. Blijf langzaam cirkelen gedurende vijf rotaties en wissel dan van richting en cirkel vijf keer de andere kant op.

3

Eagle Armen

Eagle Arms Yoga Pose

Adelaarsarmen.
Ann Pizer

Vervolgens kun je de armpositie doen vanuit een adelaarhouding. Hierdoor krijg je een mooie stretch over je bovenrug en schouders. Breng je armen voor je uit en wikkel de rechter bovenarm onder de linker. Breng je handpalmen naar de bovenarmen en til ze op terwijl je je schouders laat zakken. Haal vijf keer adem voordat je de linkerarm onder de rechterarm loslaat en inpakt.

4

Schouder stretch

Schouder stretch

Schouder stretch.
Philip Haynes / Getty Images

Als je een lange vlucht hebt, zul je waarschijnlijk veel spanning in je schouders, rug en nek gaan voelen. Deze schouderstrekking zal helpen. Scoot eerst naar het puntje van je stoel. Klem je handen achter je rug en strek je armen zoveel mogelijk achter je. Knuffel je schouderbladen samen op je rug. Je kunt ook je hoofd naar voren laten vallen of beginnen met het naar voren buigen van je romp over je benen.

5

Koe Pose

Koe Pose in een stoel

Zittende koe pose.
Ann Pizer

Vanaf hier neem je jezelf mee naar een klein kat-koe-stuk. Eerst de koe. Blijf op de voorste rand van je stoel als je kunt met beide voeten plat op de grond. Plaats je handen op je knieën en strek je armen zoveel mogelijk. Bij een inademing buig je je rug, til je je borst op en kijk je omhoog naar het plafond.

6

Kat Pose

Zittende Kat Yoga Pose

Zittende kat pose.
Ann Pizer

Bij de volgende uitademing rond je ruggengraat en laat je je hoofd naar voren vallen. Besteed speciale aandacht aan het uitbreiden van de ruimte tussen je schouderbladen. Herhaal de kat-koe bewegingen bij elke inademing en adem uit gedurende vijf ademhalingen.

Ontspan nu en geniet van de rest van uw vlucht. Bestel wat water of sap uit de drankenkar om jezelf gehydrateerd te houden en herhaal je stretches indien nodig.

7

Naar voren buigen

Yoga voorwaartse buiging met de handen in elkaar gevlochten achter de rug

Naar voren buigen.
Klaus Vedfelt / Getty Images

Nu kunt u voor sommige stukken doen terwijl u in de terminal wacht op uw aansluitende vlucht of wanneer u op uw bestemming aankomt. Natuurlijk kun je zowat elke yogapositie doen die je hebt gekozen nu je ruimte hebt om op te staan, maar hier zijn een paar aanbevelingen voor houdingen die onopvallend kunnen worden gedaan, maar je veel waar voor je geld geven. Vergeet niet om te controleren of uw luchthaven een yogaruimte heeft. Hierdoor krijg je de ruimte om je echt uit te strekken.

Begin met een staande voorwaartse buiging met de handen achter je rug in elkaar. Dit is een volledigere uitdrukking van de schouderstrekking die je deed terwijl je in het vliegtuig zat, met de broodnodige toevoeging van een hamstring stretch. Knuffel je schouderbladen op je back en laat je hoofd zwaar naar de grond gaan.

8

Staande bekken kantelen

Positie voor een bekkenkanteling aan de muur

Positie voor een bekkenkanteling aan de muur.
Jasper Cole / Getty Images

Zoek een muur voor deze staande versie van bekkenkantelt. Deze geven je lage rug wat verlichting van het dragen van al die bagage.

Buig je knieën iets en zorg ervoor dat je onderrug contact maakt met de muur. Ontspan je armen aan je zij. Op je inademingen, buig je je rug. Buig op je uitademingen je bekken naar voren en druk op je inademingen, buig je rug. Buig op je uitademingen je bekken naar voren en druk je middenrug in de muur. Herhaal deze beweging 5 tot 10 keer.

9

Stoel Twist

Spinal Twist in een stoel

Spinal Twist in een stoel.
Ann Pizer

Deze stoelvariant van ardha matsyendrasana is een twist die zal helpen om spanning van je wervelkolom los te laten. Je hoeft niet zijwaarts op de stoel te zitten als je in een rij staat te wachten bij je poort. Draai gewoon naar de zijkant en plaats je handen op de armleuningen voor een beetje weerstand.

10

Downward Facing Dog

Downward Facing Hond - Adho Muhka Svanasana

Downward Facing Hond – Adho Muhka Svanasana.
Ann Pizer

Je kunt nooit fout gaan met de full-body stretch van een naar beneden gerichte hond. Je hebt alleen een beetje vloeroppervlak nodig. Je werkt vooral aan je hamstrings en schouders. Trap met je benen door één knie tegelijk te buigen en je tegenovergestelde hiel naar de grond te laten gaan. Schud je hoofd ja en nee om de knikken uit je nek te krijgen.

11

Benen tegen de muur – Viparita Karani

Benen op de muur

Benen de muur op – Viparita Karani.
PeopleImages/E+/Getty Afbeeldingen

Als uw vlucht vertraagd is of als u zich extra moe en gestrest voelt, wees dan voorzichtig met de wind en geniet van benen tegen de muur. Deze houding is zo ontspannend en is geweldig voor het verminderen van zwelling in de benen, wat een probleem kan zijn tijdens vliegreizen. Schuif een lavendelgeurend oogkussen in je handbagage en je kunt bijna vergeten dat je op een drukke luchthaven bent. Bon reis!