Hoe u uw gekozen functionarissen verantwoordelijk kunt houden

Search

In de afgelopen jaren hebben we veel gesprekken gehoord over stemmen – en dat is niet voor niets.

Stemmen is belangrijk. Mensen marcheerden en stierven om ervoor te zorgen dat het stemrecht niet wordt ontzegd. En omdat we het recht en de mogelijkheid hebben, moeten we dat absoluut doen.

Maar stemmen is niet het einde van alles. We kunnen niet zomaar om de één of twee of vier jaar opdagen om te stemmen en verwachten dat de wereld of ons land of onze gemeenschappen de plaatsen worden waar we willen dat ze zijn.

Het Capitool van de Verenigde Staten

We moeten blijven opdagen en ook tussen de verkiezingen door het werk blijven doen. We mogen de verantwoordelijkheid op ons nemen om onze gekozen functionarissen ter verantwoording te roepen, of we nu op hen hebben gestemd of niet.

Hoewel niet elke vertegenwoordiger ruimdenkend is, wil een meerderheid van de vertegenwoordigers echt naar hun kiezers luisteren, al was het maar om ervoor te zorgen dat ze herkozen worden.

Houd ze dus de hele termijn verantwoordelijk, zodat ze weten wat er nodig is om je stem te krijgen.

De beste manieren om uw gekozen politieke leiders verantwoordelijk te houden:

Bel uw vertegenwoordigers

Ik weet dat het bellen van je gekozen functionarissen (of het bellen van vreemden aan de telefoon in het algemeen) moeilijk of zenuwslopend klinkt, maar het is heel gemakkelijk en eenvoudig.

Wanneer je iets hebt waar je om geeft in je gemeenschap, en vooral als je hebt gehoord dat er een mogelijkheid is voor je gekozen vertegenwoordiger om actie te ondernemen – hetzij door middel van een stemming, verklaring of co-sponsoring van een wetsvoorstel – bel dan.

Wat er gaat gebeuren, is dat een van hun stafleden gaat oppikken, en je kunt ze gewoon vertellen, in een minuut of twee, waar je om geeft.

Gebruik alledaagse taal. Bijvoorbeeld: “Hé, ik zag dit ding in het nieuws en het doet er echt toe voor mij. Ik vraag dat de vertegenwoordiger/de senator/het congreslid actie onderneemt om dit te voorkomen.”

Je kunt zo specifiek of zo algemeen zijn als je wilt. U kunt zelfs vragen stellen over wat de positie van de vertegenwoordiger is of wat ze eraan kunnen doen.

Vervolgens zal de medewerker u waarschijnlijk om uw postcode en misschien uw naam vragen om te verifiëren dat u in hun district woont. Dan zeggen ze dankjewel en hangen jullie allebei op.

Zo simpel is het.

Een geweldige manier om door het lawaai heen te snijden, is door persoonlijke verhalen te delen. Bent u getroffen door een bepaalde wet? Ben je getroffen door iets dat in het nieuws gebeurt? Wanneer je je gekozen vertegenwoordiger dit verhaal vertelt, geeft het hen de macht om te vermenselijken wat anders als een zeer legaal proces kan voelen.

Ze kunnen deze anekdote zelfs gebruiken in gesprekken met hun medevertegenwoordigers, en het kan echt de kracht hebben om dingen vorm te geven.

Bel gewoon 1-844-USA-0234 of bezoek usa.gov/elected-officials om te leren hoe u in contact kunt komen met uw gekozen functionarissen.

Pro-Tip: Als je te nerveus bent, bel dan na sluitingstijd wanneer het kantoor gesloten is en laat een voicemail achter.

Pro-Tip: Maak tijd vrij om elke week uw gekozen vertegenwoordigers te bellen door een terugkerend evenement in uw agenda in te stellen. Het kan 10 minuten of minder zijn. Het zal ook helpen om de directe telefoonnummers van uw vertegenwoordigers toe te voegen als contacten in uw telefoon voor eenvoudig bellen.

Pro-Tip: Praten met je gekozen vertegenwoordigers kan ontmoedigend aanvoelen, maar in werkelijkheid is het verrassend eenvoudig. Als je dat eenmaal zelf hebt ervaren, leer je een vriend of neem je een tutorial op om te delen op Instagram Stories.

Bekijk onze gids over hoe u contact kunt opnemen met uw federale, staats- en lokale gekozen functionarissen.

Stuur e-mails, brieven en ansichtkaarten naar uw vertegenwoordigers

Schrijf het zelf. Gebruik geen formulierbrief. (Als u een formulierbrief gebruikt, bewerkt u deze behoorlijk aanzienlijk – op die manier doorloopt u alle filters.)

Wees kort, maar wees eerlijk en transparant. Vertel je vertegenwoordiger hoe je je echt voelt en, als je een persoonlijk verhaal hebt, gebruik dat dan om contact te maken met mensen door middel van empathie.

Als u op zoek bent naar een eenvoudig hulpmiddel, probeer dan Resistbot, een snelle en eenvoudige tool om contact op te nemen met uw vertegenwoordigers. Sms RESIST naar 50409 om aan de slag te gaan.

Luister naar onze podcast aflevering met de oprichter van Resistbot.

Ontmoet face-to-face met uw vertegenwoordiger

Een deel van de taak van uw vertegenwoordiger is om kiezers te ontmoeten, en hun personeel moet u kunnen helpen bij het plannen van een vergadering IRL of via Zoom.

(Plan vooruit, want je kunt niet altijd meteen iets plannen.)

Het kan zenuwslopend aanvoelen, maar het is een geweldige kans om een face-to-face gesprek te voeren met je vertegenwoordigerive, en je kunt zelfs wat vrienden meenemen – of de vergadering organiseren via een non-profitorganisatie.

Evenzo is een andere geweldige manier om facetime met uw vertegenwoordiger te krijgen, via gemeentehuizen. Vertegenwoordigers moeten verantwoording afleggen aan hun gemeenschappen door open forums te hosten (zelfs digitaal).

U kunt gemeentehuizen in uw gemeenschap vinden op townhallproject.com.

Protest

Laat uw ambtenaren zien dat hun kiezers echt om een kwestie binnen uw gemeenschap geven door te protesteren.

Jullie hebben de macht om druk uit te oefenen op jullie gekozen functionarissen om het beter te doen, om verbeteringen te creëren en om dienovereenkomstig te reageren. Dit kan er echt toe doen.

Je kunt gemeenschapsorganisatoren en doordachte activisten vinden in welke gemeenschap je ook woont en hun voorbeeld volgen. Als je er geen kunt vinden voor het probleem waar je om geeft, begin dan zelf iets met een vriend.

Hoe en waarom contact opnemen met uw gekozen functionarissen belangrijk en effectief is:

Het kan voelen alsof één telefoontje, één e-mail of één brief er misschien niet toe doet, maar vertegenwoordigers hebben regelmatig vergaderingen met hun stafleden, die hen de hoogtepunten geven van de gesprekken die ze die week hebben gehad.

Wanneer ze zelfs een handvol mensen horen die contact opnemen over een bepaald onderwerp, brengen ze het absoluut ter sprake in hun interne personeelsvergaderingen.

Je kunt een gesprek binnen hun kantoor inspireren door gewoon een paar vrienden te verzamelen om allemaal een paar telefoontjes te plegen.

Door ook na de verkiezingsdag betrokken te blijven bij de politiek, heb je de macht om je gekozen functionarissen verantwoordelijk te houden en ervoor te zorgen dat ze acties ondernemen die jou en je gemeenschap goed vertegenwoordigen.

Uiteindelijk vertegenwoordigen uw vertegenwoordigers u en uw gemeenschap. Verkiezingen zijn een manier om mensen weg te stemmen als ze dat niet doen, maar je hebt nog steeds de macht om verandering te creëren tussen verkiezingen.

The Goodnewspaper: The Politics Edition deelt goed nieuws over politiek

Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd in The Politics Edition van de Goodnewspaper in oktober 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt je aansluiten bij duizenden abonnees die toegang krijgen tot exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer.

Word vandaag nog abonnee.