Baking Soda Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Baking Soda Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Baking soda voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Als een voorraadkast nietje voor elke bakliefhebber, komt zuiveringszout voor op de meeste ingrediëntenlijsten voor muffins, cakes en brood. Zuiveringszout is een chemisch rijsmiddel zoals bakpoeder, dat ervoor zorgt dat beslag stijgt en substantiële lekkernijen uit de oven produceert.

Dit huishoudelijke product wordt ook gebruikt in populaire tandpastamerken en schoonmaakartikelen. Bovendien kan een open doos ervoor zorgen dat je koelkast fris ruikt. Je vindt ook zuiveringszout onder de namen natriumbicarbonaat, bicarbonaat van soda en natriumwaterstofcarbonaat.

Baking Soda Voedingsfeiten

De volgende voedingsinformatie, voor 1 theelepel zuiveringszout, wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 0
 • Vet: 0g
 • Natrium: 1260mg
 • Koolhydraten: 0g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 0g

Koolhydraten

Je zult geen koolhydraten vinden in zuiveringszout, omdat deze stof slechts een middel is om de stijgende kracht van beslag te stimuleren bij gebruik bij het koken.

Vetten

Zuiveringszout is een vetvrije kookstof.

Eiwit

Zuiveringszout biedt geen eiwitten.

Vitaminen en Mineralen

Hoewel zuiveringszout geen calorieën, vet of koolhydraten bevat, bevat het wel 1.260 milligram natrium en 1,7 gram as.

Amerikanen eten ongeveer 3.400 milligram natrium per dag. Maar de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van de Food and Drug Administration (FDA) bevelen aan om minder dan 2.300 milligram per dag te consumeren, wat overeenkomt met ongeveer 1 theelepel keukenzout.

De as in zuiveringszout staat bekend als natriumcarbonaat, gemaakt door twee atomen natrium, één atoom koolstof en drie zuurstofatomen.

Calorieën

Zuiveringszout bevat geen calorieën. Dit betekent echter niet dat u zoveel kunt gebruiken als u wilt. Omdat koken met zuiveringszout een wetenschap is, moet je recepten volgen zoals ze zijn geschreven om te voorkomen dat er te veel stijgt in je koken, evenals een ongunstige zoute frisdranksmaak.

Gezondheidsvoordelen

Het voedingsprofiel van zuiveringszout draagt bij aan de gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele manieren waarop zuiveringszout kan worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn te beïnvloeden.

Kan atletische prestaties verbeteren

Onderzoek heeft aangetoond dat natriumbicarbonaat kan helpen bij het creëren van een prestatiebevorderend effect. Een recensie van de Tijdschrift voor Sportwetenschappen &Geneeskunde bleek dat aanvullend natriumbicarbonaat acidose tijdens inspanning kan verminderen – een aandoening waarbij je te veel zuur in de lichaamsvloeistoffen hebt – waardoor verbeterde atletische vaardigheden mogelijk zijn. Het natriumbicarbonaatsupplement dat in de studie werd gebruikt, was een gelatinecapsulevorm, niet de meer gebruikelijke poedervorm.

Bovendien bleek van deze supplementen de atletische prestaties aanzienlijk te verbeteren met maximaal 3% bij zwemmers en fietsers. Dit supplement wijzigt de bloedbuffering, beïnvloedt de afbraak van fosfocreatine, beïnvloedt de accumulatie van lactaat en beïnvloedt de verdeling van aminozuren en vetzuren, die allemaal bijdragen aan het stimuleren van sportprestaties.

Kan kniepijn en artritis verlichten

Natriumbicarbonaat kan op korte termijn verlichting bieden van knieartrose (OA). In een 3 maanden durende, dubbelblinde, klinische studie met patiënten met de diagnose artrose, ontdekten onderzoekers dat injecties van natriumbicarbonaat de symptomen na 3 maanden aanzienlijk verbeterden.

Kan de mondgezondheid verbeteren

U vindt zuiveringszout als ingrediënt in verschillende merken tandpasta, omdat de verbinding de mondgezondheid heeft verbeterd. Onderzoek gepubliceerd in de Tijdschrift voor Mondhygiëne Internationaal bestudeerde de werkzaamheid van tandpasta met en zonder zuiveringszout voor het beheersen van plaque. Onderzoekers vonden veelbelovende resultaten van plaqueverwijdering met de bij zuiveringszout inbegrepen tandpasta.

Kan de spijsvertering bevorderen

Zuiveringszout kan helpen bij het neutraliseren van zuur en het verminderen van spijsverteringsproblemen, zoals zure reflux en brandend maagzuur. Sommige onderzoeken geven aan dat het langzaam drinken van water met zuiveringszout kan helpen je maagzuur te neutraliseren, vergelijkbaar met hoe vrij verkrijgbare antacida werken.

Kan pijn en jeuk verlichten

De Nationale Eczema Association zegt dat 1/4 kopje zuiveringszout in je bad of het direct op de huid aanbrengen in een pasta – een mix van water en zuiveringszout – jeuk veroorzaakt door insectenbeten kan helpen verlichten.

Voor poison ivy stelt de FDA voor om een zuiveringszoutpasta te gebruiken om jeuk en huidirritatie te verlichten. En John Hopkins Medicine zegt dat om pijn van bijensteken te verminderen, je een pasta van zuiveringszout en water op de angel gedurende 15 tot 20 minuten aanbrengt.

Allergieën

Als u een gevoelige huid heeft, wilt u misschien zuiveringszoutbaden vermijden of huidproducten gebruiken die natriumbicarbonaat bevatten. Zuiveringszout is een alkalische verbinding die de natuurlijke pH van de huid kan veranderen als het wordt gebruikt als een actuele behandeling. Dit kan roodheid, verbranding en algemene irritatie veroorzaken. Praat met een zorgverlener over de vraag of u zuiveringszout op uw huid kunt gebruiken.

Bijwerkingen

U moet met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg spreken als u medicijnen gebruikt, omdat zuiveringszout hun absorptie kan beïnvloeden. Bovendien, als u bloedverdunners gebruikt of zoutgevoelig bent, moet u met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg praten voordat u zuiveringszoutremedies gebruikt.

Wanneer het het beste is

Zuiveringszout gaat ongeveer 6 maanden tot 1 jaar mee zodra je een doos opent. Als u merkt dat uw bakproducten niet rijzen, zelfs als u het recept volgt, kan uw zuiveringszout zijn verlopen. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum voordat u zuiveringszout gebruikt en bewaar het op een koele, droge plaats.

Opslag en voedselveiligheid

Zuiveringszout wordt voor onbepaalde tijd opgeslagen in een luchtdichte container die op een droge locatie bij 40 tot 70 graden Fahrenheit wordt opgeslagen. Omdat zuiveringszout vocht en geur absorbeert, moet u een strakke opslagcontainer gebruiken, anders gaat het zuiveringszout niet zo lang mee. Hoewel je een open doos zuiveringszout in de koelkast kunt gebruiken om geuren te absorberen, moet je ervoor zorgen dat je een andere doos gebruikt om te bakken in plaats van die in de koelkast.

 • Calorieën: 0
 • Vet: 0g
 • Natrium: 1260mg
 • Koolhydraten: 0g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 0g