Hoe trainingsprogressie in uw trainingen te gebruiken

Hoe trainingsprogressie in uw trainingen te gebruiken
Groep vrouwen die opwarmt voor yogales

Thomas Barwick / Getty Afbeeldingen


Is het echt zo erg om de hele tijd dezelfde trainingen te doen? Als je een fysieke trainer hebt, heeft ze je waarschijnlijk aangespoord om dingen te veranderen om verveling en plateaus voor gewichtsverlies te voorkomen. Maar dat is niet de enige reden waarom trainers een programma ontwerpen met een verscheidenheid aan oefeningen. Het is ook om je te helpen vooruitgang te boeken. Om je lichaam te veranderen, moet je je trainingen veranderen.

Voortgang van uw oefeningen om aanpassing tegen te gaan

De theorie van aanpassing van de oefening zegt dat het tillen van dezelfde gewichten voor dezelfde oefeningen elke week je lichaam op dezelfde plaats zal houden. Om vooruitgang te boeken, moet je dingen veranderen.

Het komt erop neer dat als je eenmaal iets onder de knie hebt, je iets moet doen om het moeilijker te maken. Een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen, is door nieuwe variaties van traditionele oefeningen te proberen. Het goede nieuws voor degenen die niet gek zijn op verandering is dat vooruitgang op verschillende manieren kan komen.

U kunt gewichten, herhalingen, intensiteit, snelheid, duur, oefeningen en meer wijzigen. Je hoeft alleen maar te maken Een verandering om een verschil te maken, hoewel meer vaak beter is.

Manieren om uw oefeningen te verbeteren

Enkele basismanieren om te veranderen wat je doet zijn:

  • Verander je positie. Zoek naar manieren waarop je je positie kunt veranderen om bewegingen een beetje anders te maken. Als je meestal regelmatig squats doet, probeer dan de voeten breed te nemen en de tenen uit in een sumo squat om verschillende spiervezels af te vuren. Verander je borstdruk door naar een helling te gaan. Verander je armpositie tijdens push-ups en probeer een gespreide versie.
  • Wijzig het type weerstand. Als u gewoonlijk machines gebruikt, probeer dan losse gewichten of kabelmachines. Als je altijd losse gewichten doet, probeer dan een aantal van je oefeningen op machines. Bewegingen zullen altijd anders aanvoelen als je de weerstand verandert. Weerstandsbanden bieden verschillende manieren om je spieren te trainen. Neem je gebruikelijke borstdruk en verplaats deze naar een staande positie met een band chest press. Neem een saaie haltervlieg en verander deze in een roterende vlieg met een band.
  • Ga van twee benen/armen naar één been/arm. Een van de meest interessante manieren om oefeningen te veranderen, is door slechts één arm of één been tegelijk te gebruiken. Dit maakt bijna elke beweging van het onderlichaam intenser. Eenbenige squats zijn veel moeilijker dan gewone squats. Deadlifts met één been dagen het staande been op een geheel nieuwe manier uit. Zelfs bewegingen van het bovenlichaam worden uitdagender wanneer je overschakelt naar één arm tegelijk, zoals in deze eenarmige borstvlieg of deze eenarmige triceps push-up.
  • Voeg een balansuitdaging toe. Nog uitdagender dan eenzijdige oefeningen is het gebruik van iets onstabiels zoals een bal, foamroller, BOSU Balance Trainer of opblaasbare schijf.
  • Doe meer samengestelde bewegingen. Door twee oefeningen tegelijk te doen, kunt u tijd besparen en een nieuwe dimensie toevoegen aan uw trainingen. Probeer een squat te doen, krul, druk om de benen, biceps en schouders te richten. Probeer een achterste lunge met een rij om de rug en de benen te bewerken.

Samengestelde oefeningen zijn eigenlijk een vorm van metabole conditionering, waardoor je meer calorieën kunt verbranden en meer uit je trainingstijd kunt halen.

Dat zijn slechts een paar ideeën over hoe je je krachttrainingen kunt veranderen. Je kunt ook enkele van de basisoefeningsprogressies volgen in de progressie van het bovenlichaam en de progressietrainingen van het onderlichaam. Dit soort trainingen hebben een reeks oefeningen, variërend van beginner tot gevorderd, zodat u eenvoudige manieren kunt zien om uw lichaam uit te dagen zonder uw trainingen volledig te hoeven veranderen.

U kunt gewichten, herhalingen, intensiteit, snelheid, duur, oefeningen en meer wijzigen. Je hoeft alleen maar te maken Een verandering om een verschil te maken, hoewel meer vaak beter is.

Samengestelde oefeningen zijn eigenlijk een vorm van metabole conditionering, waardoor je meer calorieën kunt verbranden en meer uit je trainingstijd kunt halen.