Hoe te oefenen als je een beperkt budget hebt

Hoe te oefenen als je een beperkt budget hebt

Geld besparen is altijd een prioriteit in financiële tijden. Je denkt misschien dat het krijgen van een goede training geld vereist voor sportschoolabonnementen of tonnen apparatuur, maar er zijn alternatieven.

1

Koop multi-use apparatuur

Vrouw die met oefenbal staat

Tara Moore / Stone / Getty Images


Een optie is om fitnessapparatuur te kopen die meerdere toepassingen heeft. Sommige populaire infomercial gadgets, zoals ab machines of bun en dij gadgets, werken slechts een deel van het lichaam en kunnen duur zijn. U kunt tal van andere alternatieven proberen om een verscheidenheid aan activiteiten uit te voeren die zowel geld als tijd besparen:

 • Een oefenbal: Gebruik het om de buikspieren te trainen, het lichaam te ondersteunen tijdens krachttrainingsactiviteiten en cardio-oefeningen. De meeste kosten $ 20 tot $ 50, en je kunt ze zelfs gebruiken om op te zitten terwijl je tv kijkt of op de computer werkt.
 • Sportscholen met meerdere stations: Deze kunnen duur worden (vanaf $500,-00), maar je kunt ook je hele lichaam trainen met verschillende oefeningen. Een thuisgymnastiek kan u het geld besparen dat u zou uitgeven aan een maandelijks sportschoollidmaatschap.
 • Een stap: Een step kan worden gebruikt als een halterbank of voor cardio-oefeningen en kost voor ongeveer $ 99 minder dan het kopen van een halterbank en een cardio-apparaat.
 • Cardio-apparaten: Het lijkt misschien een luxe om een loopband of elliptische trainer voor thuis te kopen. Maar nogmaals, het hebben van iets dat u thuis kunt gebruiken, kan lidmaatschapskosten voor de sportschool besparen terwijl u op elk gewenst moment kunt trainen. Als het hele gezin het gebruikt, krijg je nog meer voor je geld.
2

Workout thuis

De sportschool is niet de enige plek waar je een geweldige training kunt krijgen. Natuurlijk heb je meer machines en klassen om uit te kiezen. Maar als u geld probeert te besparen, kunt u eenvoudig een eenvoudige thuisgymnastiek opzetten met behulp van wat u beschikbaar hebt.

Sommige home workout-bronnen zijn:

 • Oefenvideo’s: Honderden trainingsvideo’s zijn beschikbaar voor alle fitnessniveaus en activiteiten, van yoga en buikdansen tot step aerobics en krachttraining. Bekijk uw lokale videotheek of bezoek Collage Video voor video’s die u online kunt bestellen.
 • Outdoor workouts: Het buitenleven biedt verschillende manieren om te sporten zonder apparatuur, behalve een goed paar schoenen. Wandelen en hardlopen zijn altijd goede weddenschappen, zelfs als het weer niet perfect is. Vergeet niet dat winkelcentra geweldige plekken zijn om te wandelen als het buiten regent, en etalages kunnen ook geld besparen.
 • Apps en online workouts: Honderden workouts zijn beschikbaar op YouTube en andere websites en smartphone-apps. Sommige vereisen een abonnement, maar veel zijn gratis.

Gebruik je huis als een sportschool

Andere kansen kunnen in je eigen huis zijn waar je nog niet aan hebt gedacht.

 • Een trap zorgt voor een geweldige cardiotraining, terwijl een ruime kelder of ontspanningsruimte een geweldige plek biedt om te wandelen of cardiotrainingen thuis te doen.
 • Volle waterflessen of melkkannen kunnen worden gebruikt als gewichten en klusjes kunnen worden omgezet in oefening.
 • Probeer een paar rondjes de trap op en af te rijden als je de was doet of werk extra hard bij het harken van bladeren of het vegen van de oprit.
3

Gebruik gratis trainingsbronnen

Sporten hoeft niets te kosten als je weet waar je moet zoeken. Je kunt gratis informatie, workouts en zelfs video’s krijgen van verschillende bronnen. Enkele opties:

 • De bibliotheek: Veel bibliotheken bieden een schat aan informatie, zoals video’s en boeken over lichaamsbeweging, gezond eten en fitness.
 • Het internet: Het World Wide Web kan een geweldige bron zijn voor gratis trainingsinformatie en trainingen:
  Trainingscentrum: Deze database van trainingen bevat alles van cardio tot krachttraining voor alle fitnessniveaus.
 • Gewichtheffen: Dit gedeelte van bodymindspiritfit biedt een verscheidenheid aan krachttrainingen voor alle doelen en fitnessniveaus.
 • Wandelen en hardlopen: Beide secties bieden gratis trainingen, trainingsprogramma’s en e-mailcursussen voor wandelaars en hardlopers.
 • Hardloop- of wandelclubs: Sommige lokale wandel- en hardloopclubs zijn gratis. En zelfs als er een jaarlijkse vergoeding is, bespaar je vaak geld met kortingen bij sportwinkels en krijg je freebies zoals trainingsprogramma’s en een groep mensen om je gemotiveerd te houden.
 • Je vrienden en buren: Een ander idee om te overwegen is om buren te vragen om dingen zoals fietsen te delens, oefenvideo’s of andere apparatuur. Mijn buurvrouw laat me soms haar fiets gebruiken en in ruil daarvoor leen ik haar wat van mijn trainingsvideo’s om te proberen. We krijgen allebei de kans om te sporten zonder geld uit te geven.
4

Kies goedkope fitnessuitrusting

Het hebben van mooie fitnessapparatuur is leuk, maar je hebt het niet nodig om een geweldige training te krijgen. In feite zullen verschillende thuisgymnastiekopties u zowel ruimte als geld besparen:

 • WeerstandsbandenWeerstandsbanden zijn goedkoop ($ 7 tot $ 20), kunnen gemakkelijk in een koffer of lade worden gestopt en kunnen worden gebruikt om elke spier in het lichaam te trainen.
 • Halters: In vergelijking met gewichtsmachines zijn dumbbells relatief goedkoop en kunnen ze worden gebruikt voor meerdere oefeningen en lichaamsdelen. Het kopen van een set bespaart je vaak geld, of je kunt betaalbare merken vinden bij warenhuizen zoals Wal-Mart of Target.
 • Touwen springen: Net als weerstandsbanden zijn springtouwen draagbaar en bieden ze een goedkope cardiotraining.
 • Tweedehands materiaal: Zoek lokale garageverkoop, tweedehandswinkels zoals Play It Again Sports of craigslist voor aanbiedingen voor gebruikte fitnessapparatuur.
 • StappentellersStappentellers zijn goedkoop ($ 15 tot $ 35), gemakkelijk te gebruiken en kunnen u motiveren om de hele dag actief te blijven.
5

Probeer Bodyweight Workouts

Als je een beperkt budget hebt en geen speelruimte hebt voor extra fitnessapparatuur, heb je geluk. Je hebt geen apparatuur nodig om een geweldige training te krijgen, op voorwaarde dat je hard werkt. Verschillende oefeningen vereisen niets meer dan je lichaam. Wat goede muziek om te trainen helpt ook:

Lichaamsgewicht oefeningen om te proberen

 • Squats
 • Lunges
 • Pushups
 • Fiets Crunches
 • Triceps Dips
 • Back extensies

Voor cardio kun je jumping jacks doen, joggen op zijn plaats, zijstappen, knieliften, power squats of iets dat je hartslag omhoog krijgt.

Het nadeel van lichaamsgewichtoefeningen is dat het moeilijk is om de spieren uit te dagen zonder extra weerstand. Om de bewegingen uitdagender te maken, probeer je:

 • VertragenProbeer langzame herhalingen van 4 tot 8 seconden (zoals 4 seconden hurken en 4 seconden terugduwen) om de tijd van de spier onder spanning te verlengen.
 • Probeer kleine pulsen: In plaats van een volledig bewegingsbereik te doorlopen (zoals helemaal naar beneden hurken en weer rechtop staan), verkort je de beweging en houd je de herhalingen kort en snel. Begin bijvoorbeeld onderaan de beweging en pulseer halverwege op en neer bij het doen van een squat.
 • Doe meer herhalingen: Zonder gewicht vind je sommige lichaamsgewichtoefeningen misschien iets te gemakkelijk. Probeer getimede sets uit te voeren (zoals het uitvoeren van elke oefening gedurende één minuut) in plaats van vast te houden aan een bepaald aantal herhalingen.
6

Stof oude fitnessapparatuur af

Als je je al een tijdje niet in je kelder of garage hebt gewaagd, is dit misschien een goed moment om te zien wat je daar hebt opgeslagen. De meesten van ons hebben oude fitnessapparatuur liggen, dingen die we hebben gekocht en nooit hebben gebruikt, of dingen waarvan we niet konden achterhalen wat we ermee moesten doen. Je wilt niets gebruiken dat duidelijk in verval is, maar gebruik ze voor je trainingen als je iets in goede staat vindt.

Een paar dingen die je misschien rondslingert:

 • Honkballen, voetballen en basketballen
 • Tennisrackets
 • Fietsen
 • Frisbees
 • Paddleball spelletjes
 • Mini trampolines
 • Mini steppers
 • Medicijnballen
 • Bokshandschoenen of maandverband

Oefenstations instellen

Een idee is om te nemen wat je vindt en een paar stations in te stellen voor een circuittraining. Breng een minuut door op je minitrampoline, een minuut op een bokstas slaan, een minuut een basketbal dribbelen, vijf minuten fietsen rond het blok, enzovoort.

Wees creatief met wat je hebt, en misschien vind je iets dat je leuk vindt. Of misschien realiseert u zich dat u een garageverkoop moet hebben, die uiteindelijk een beetje geld zal verdienen.

7

Partnertraining en online personal training

Personal training is een goede keuze als je begeleiding en motivatie nodig hebt, maar een duur vooruitzicht als je een beperkt budget hebt. Sommige persoonlijke trainingsopties die er zijn, kunnen u geld besparen.

Partner- of groepstraining

Hoewel een gemiddelde persoonlijke trainingssessie overal van $ 50 tot meer dan $ 100 kan kosten, is training met een partner meestal de helft daarvan. Het delen van uw sessie met een vriend of familielid kan u geld besparen en u extra motiva gevention voor uw trainingen. Om dit te laten werken, is het het beste om een partner te hebben die ongeveer hetzelfde fitnessniveau heeft als jij.

Sommige trainers bieden ook groepstrainingen met roterende trainingsstations voor elke persoon. Neem contact op met vrienden en collega’s om te zien of iemand geïnteresseerd is in groepstraining of bel lokale trainers of studio’s om erachter te komen of ze al een groep hebben en of er een leeg slot beschikbaar is.

Online persoonlijke training

Het inhuren van een online trainer kan u ook geld en tijd besparen, waardoor u deskundige aandacht krijgt die meestal minder kost dan persoonlijke training. Je hebt ook andere online tools om je te helpen je aan je programma te houden, zoals trainingskalenders, trainingsinstructie en e-mailherinneringen.

8

Word lid van Independent Gyms

Onafhankelijke sportscholen of studio’s bieden vaak een betere waarde dan ketengezondheidsclubs met lagere kosten, financiële hulp of flexibelere betalingsopties. Enkele opties zijn:

 • Yoga, Pilates of Personal Training Studio’s. Studio’s bieden meestal meer gespecialiseerde trainingen, maar als je alleen geïnteresseerd bent in het doen van één soort activiteit (zoals yoga of Pilates), kan dit een goede optie voor je zijn. Studio’s bieden meestal pakketten aan of laten je per klas betalen. Dat laat je vrij van contracten of maandelijkse lidmaatschapsbijdragen.
 • Gemeenschapscentra: Neem contact op met uw lokale gemeenschapscentrum om erachter te komen of ze een fitnesscentrum hebben of lessen waarvoor u zich op seizoensbasis kunt aanmelden. De kosten zijn meestal lager dan een standaard sportschoollidmaatschap en ze kunnen flexibelere lidmaatschapsopties bieden.
 • YMCA: De YMCA is een non-profitorganisatie die zich richt op de gezondheid en fitness van het gezin. Velen bieden financiële hulp aan degenen die het nodig hebben.
 • Joodse Gemeenschapscentra: De JCC is een andere gezinsvriendelijke, non-profitorganisatie die fitnesscentra, groepsfitnesslessen en kampen en workshops voor de kinderen aanbiedt. Ze hebben een verscheidenheid aan lidmaatschappen om uit te kiezen.

Andere kansen kunnen in je eigen huis zijn waar je nog niet aan hebt gedacht.

 • Een trap zorgt voor een geweldige cardiotraining, terwijl een ruime kelder of ontspanningsruimte een geweldige plek biedt om te wandelen of cardiotrainingen thuis te doen.
 • Volle waterflessen of melkkannen kunnen worden gebruikt als gewichten en klusjes kunnen worden omgezet in oefening.
 • Probeer een paar rondjes de trap op en af te rijden als je de was doet of werk extra hard bij het harken van bladeren of het vegen van de oprit.
 • Squats
 • Lunges
 • Pushups
 • Fiets Crunches
 • Triceps Dips
 • Back extensies

Een idee is om te nemen wat je vindt en een paar stations in te stellen voor een circuittraining. Breng een minuut door op je minitrampoline, een minuut op een bokstas slaan, een minuut een basketbal dribbelen, vijf minuten fietsen rond het blok, enzovoort.