Hoe karnemelk te vervangen in uw favoriete recepten

Hoe karnemelk te vervangen in uw favoriete recepten
Het inschenken van zelfgemaakte kefir, karnemelk of yoghurt

Fascinadora / Getty Afbeeldingen


  • Gezondheidsvoordelen
  • Vervangt

Karnemelk is een pittige, rijke toevoeging aan veel gebakken goederen en sauzen, maar het is niet altijd iets dat je bij de hand hebt. Ondertussen hebben sommige mensen misschien een zuivelvrij alternatief voor karnemelk nodig bij het opkloppen van pannenkoeken of koffiecake, bijvoorbeeld.

Gelukkig zijn er verschillende werkbare alternatieven voor karnemelk die je kunt proberen. Afhankelijk van uw dieet, wat u bij de hand heeft en uw persoonlijke smaak, zijn hier enkele opties voor het vervangen van karnemelk in uw favoriete gerechten.

Gezondheidsvoordelen van karnemelk

Karnemelk is een gekweekt product, maar bevat geen levende probiotica zoals yoghurt of kefir. Het heeft echter nog steeds verschillende voedingselementen. Gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën per dag, bevat 1 kopje hele karnemelk (245 g) 22% van uw dagelijkse calcium, 16% van de aanbevolen dagelijkse vitamine D-inname en 47% van uw dagelijkse inname van B12, naast andere vitamines en mineralen.

Hele karnemelk bevat 152 calorieën per kopje. Er zit ook een goede hoeveelheid eiwit in karnemelk, met ongeveer 8 gram per kopje voor de hele melkvariëteit. Of u kiest voor vetarm of heel, bepaalt het vetgehalte. Volle melk karnemelk bevat 8 gram per kopje.

Het vitamine B12-gehalte in karnemelk is een uitstekend alternatief voor degenen die geen vlees eten, vooral omdat deze voedingsstof het meest overvloedig aanwezig is in karnemelk. Vitamine B12 is ook van vitaal belang voor een gezond zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen.

Bovendien zijn het calcium, vitamine D en eiwit in karnemelk gunstig. Ze zijn essentiële onderdelen van een voedzaam dieet en helpen bij het opbouwen van botten en spieren, het herstellen van cellen en het helpen bij andere lichamelijke processen.

Karnemelk vervangers

Er zijn zuivel- en niet-zuivelalternatieven voor karnemelk die de vloeistof in uw favoriete recepten kunnen vervangen. Hier zijn enkele veel voorkomende vervangingen voor karnemelk als u er geen bij de hand heeft, of als uw allergieën voorkomen dat u karnemelk consumeert.

Melk en zuur

Gewone melk volstaat niet als een één-op-één vervanging voor karnemelk vanwege een gebrek aan zuur. Het zuur in karnemelk – en de volgende karnemelkvervangers – werken om een zachter resultaat in uw gebakken goederen te creëren door gluten mals te maken.

Een andere functie van het zuur is om de opkomst van uw gebakken goederen te stimuleren, vooral in combinatie met een ander rijsmiddel zoals zuiveringszout. En natuurlijk is de pittige, pittige smaak van karnemelk een uniek aspect van het ingrediënt dat melk niet kan bieden, tenzij gecombineerd met een ander zuur.

Je kunt verschillende soorten melk combineren met verschillende soorten zuren om een heel goed alternatief voor karnemelk te maken. Probeer voor 1 kopje karnemelk het volgende:

  1. Vul een maatbeker van 1 tot 2 kopjes met 1 kopje melk naar keuze en vul het tot aan de bovenkant. Melkopties omvatten koe- of andere zuivelmelk, amandelmelk, kokosmelk of cashewmelk.
  2. Doe 1 eetlepel (15 ml) van een zuur zoals witte azijn, appelciderazijn of citroensap in de maatbeker.
  3. Laat 1 minuut zitten.

De voedingswaarde van uw karnemelkvervanger op basis van melk hangt af van de melk die u kiest. Niet-zuivelmelk die niet is verrijkt, mist vaak enkele essentiële voedingsstoffen die zuivelmelk zo waardevol maken, waaronder eiwitten, calcium, magnesium, kalium, fosfor, B-vitamines en vitamine D. Controleer de voedingsinformatie op het etiket voor meer informatie.

Zuivelproducten leveren ongeveer 52% tot 65% van de dagelijkse calciuminname via de voeding voor de meeste mensen en 20% tot 28% van de dagelijkse eiwitbehoefte. Zuivelproducten en de voeding die ze bieden zijn bijzonder belangrijk voor de gezondheid van botten en spieren. Dus voel je vrij om de aanbevolen 3 porties zuivel per dag te hebben.

Kefir

Kefir is een gefermenteerde drank gemaakt met melk die van nature pittig en dik is, vergelijkbaar met karnemelk. Kefir is zeer voedzaam en heeft het voordeel van het opnemen van probiotica, hoewel deze kunnen worden gedood als je ermee bakt vanwege de hoge temperaturen.

Gebruik kefir als een cup-for-cup vervanging van karnemelk, of als je kefir erg dik is, dun het uit met een beetje melk of water.

Een kopje vetarme, gewone kefir bevat 104 calorieën, 9,2 gram eiwit, 2,5 gram vet en 12 gram koolhydraten. Kefir is een uitstekende bron van vitamine A, vitamine B12, calcium, fosfor en riboflavine (vitamine B2). Kefir is een goede bron van vitamine D, zink, selenium en pantothenic zuur (B5).

Melk en yoghurt of zure room

Yoghurt en zure room geven een vergelijkbare pittige smaak aan gebakken goederen en sauzen of dressings. Omdat yoghurt en zure room veel dikker zijn dan karnemelk, moet je ze uitdunnen met een beetje melk. Als je zuivelvrij of veganistisch bent, kun je soja of andere plantaardige yoghurt- of zure roomversies gebruiken.

Probeer 3/4 kopje yoghurt of zure room te gebruiken met 1/4 kopje melk. Yoghurt bevat probiotica die karnemelk niet bevat. Houd er rekening mee dat, net als kefir, de probiotica waarschijnlijk zullen afsterven bij hoge temperaturen die worden gebruikt bij het bakken.

Als u echter uw karnemelkvervanger gebruikt voor verse saladedressings of dips, krijgt u een probiotica-boost van yoghurt. De voedingsinformatie voor yoghurt en zure room is afhankelijk van het type, het vetgehalte en het merk dat u kiest.

Tofu met zuur en water

Het gebruik van tofu als een zuivelvrije optie is een goede vervanging voor karnemelk, vooral om dressings of sauzen te maken. Hier leest u hoe u 1 kopje tofu-zure karnemelkvervanger maakt.

  1. Voeg 1/4 kop (62 gram) zijdezachte tofu toe aan een blender.
  2. Voeg 3/4 kop (163 ml) water toe.
  3. Voeg 1 eetlepel (15 ml) van een zuur zoals azijn of citroensap toe.
  4. Mix tot een gladde massa.

Tofu is rijk aan eiwitten en laag in calorieën, vet en koolhydraten. Honderd gram zijdezachte tofu bevat slechts 55 calorieën met 5 gram eiwit, 3 gram vet en 3 gram koolhydraten.

Silken tofu is laag in natrium en cholesterol. Het bevat ook mineralen zoals ijzer, zink, kalium, magnesium en calcium, hoewel het minder bevat dan zuivelproducten. Tofu biedt ook enkele B-vitamines.

Alleen melk

Als je alleen melk hebt en geen zuur of als je gewoon de karnemelk wilt vervangen door gewone melk in je baksels om dingen probleemloos te maken, kun je je recept voor gebak of pannenkoeken aanpassen door gewone melk naar keuze te gebruiken. Hier is hoe.

Verhoog het benodigde bakpoeder met 2 theelepels en gebruik 1/2 theelepel minder zuiveringszout per 1 kopje karnemelk dat nodig is in het recept. Hoewel deze vervanger geen invloed heeft op de opkomst van uw gebakken goederen, zal het ook niet de klassieke en wenselijke pittige smaak van karnemelk geven.

Zuivelproducten leveren ongeveer 52% tot 65% van de dagelijkse calciuminname via de voeding voor de meeste mensen en 20% tot 28% van de dagelijkse eiwitbehoefte. Zuivelproducten en de voeding die ze bieden zijn bijzonder belangrijk voor de gezondheid van botten en spieren. Dus voel je vrij om de aanbevolen 3 porties zuivel per dag te hebben.