Hoe je je voeten na de training kunt verwennen

Hoe je je voeten na de training kunt verwennen

Fitness wandelen en hardlopen kan de voeten een dreun geven. Hoe kun je je voeten opfrissen, revitaliseren en verwennen na een lange wandeltraining? Hoe kunnen ze in de beste conditie blijven voor je volgende training? Gaan voor een spa pedicure en voetbehandelingen is een luxe die de meesten van ons zich slechts zelden kunnen veroorloven. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je je voeten thuis kunt verwennen.

1

Geniet van een Foot Spa

Vrouwenvoeten in Homedics Jetspa Pedicure Spa
Met dank aan Amazon.com

Een lekker bad na een lange dag op je voeten (of een intensieve training) kan helpen om de voeten te herstellen.

Warm water is rustgevend en als je eelt wilt verzachten of scheuren wilt verminderen, kan het toevoegen van een spuitje afwasmiddel bacteriën verminderen en helpen hydrateren.

In een handomdraai kun je twee plastic zakken gebruiken om je voeten te weken. Maar je zult waarschijnlijk veel liever een voetspa met jets en bubbels hebben. Er zijn veel modellen beschikbaar.

2

Gebruik een Epsom Salt Soak voor blisters

Zak Epsoak Epsom Zout
Met dank aan Amazon.com

Als je hotspots of blaren op je voeten hebt, voeg dan een half kopje Epsom-zouten, badzout of zelfs gewoon keukenzout toe aan het water in je voetenbad. Dit vermindert zwelling en helpt de blaren uit te drogen. Sommige mensen vinden het ook heel verfrissend..

Als u dit echter gebruikt, zorg er dan voor dat u goed spoelt en daarna uw voeten hydrateert, omdat het ook de huid zal uitdrogen.

3

Probeer een voetscrub

Tree Hut Shea Suiker Scrub
Met dank aan Amazon

Gebruik een voetscrub aan het einde van de week om dode huid, zweet en vuil voorzichtig te verwijderen. Je wilt zachtaardig zijn, omdat je geen hotspots wilt irriteren.

Als je traint voor een halve marathon of marathon, wil je niet te veel eelt verwijderen, omdat een beetje blaren helpt voorkomen.

Er zijn veel verschillende soorten scrubs, van suiker tot gemalen druivenpitten en bamboe. Je zou kunnen zoeken naar mensen met natuurlijke geuren of geen geur in plaats van nepparfums.

4

Slather op Mint Energizing Foot Cream

Fles Mary Kay Mint Bliss Energizing Lotion
Met dank aan Amazon.com

Blijf na het weken hydrateren met een voetcrème. Muntlotions voelen energiek aan als ze afkoelen en munt is een natuurlijke geur. De moisturizer helpt eelt zacht te houden en scheuren te voorkomen.

Vergeet niet dat een beetje eelt goed is voor hardlopen en wandelen. Bewaar de pedicure tot na je grote evenement.

5

Zet je voeten omhoog

LegLounger
Met dank aan Amazon

Bloed en vocht hebben de neiging om zich in je onderbenen te verzamelen. Liggen met je voeten omhoog na een lange training of een lange dag op je voeten helpt de zwelling te verminderen. Het is comfortabeler om goede ondersteuning onder je knieën te hebben wanneer je je voeten omhoog zet.

Hoewel je zeker kussens kunt gebruiken, is de Leg Lounger speciaal voor dit doel ontworpen. Het past zich gemakkelijk aan voor hoek en stevigheid.

6

Geniet van een voetmassage

vrouwenhanden die voet masseren

Stockbyte / Getty Afbeeldingen


Nu je voeten schoon zijn, ga je verder met verwennen met een voetmassage. Je kunt jezelf een voetmassage geven of de hulp inroepen van een vriend of geliefde.

7

Geef jezelf een thuis pedicure

Vrouwenvoeten in slippers die in klaver staan

Karly Pope / Getty Images


Voelen je voeten zich beter als ze mooi zijn? Vergeet niet dat een beetje eelt goed is, dus ga niet overboord met het verwijderen ervan.

Je kunt zelfs over een zwarte teennagel of die plek schilderen waar vroeger een verloren teennagel zat.

8

Koop de juiste sandalen

Mannenvoeten in sandalen die bovenop rots pilo staan

Staffan Andersson / Getty Afbeeldingen


Je kunt in de verleiding komen om na je training gewoon oude slippers aan te trekken. Maar platte slippers geven je voeten niet de ondersteuning en het kussen dat ze nog meer nodig hebben na een lange dag op je voeten of het beuken van een training.

Je krijgt meer comfort en verlichting als je slippers of sandalen de steun en demping van de boog hebben die je nodig hebt.

Warm water is rustgevend, en als u eelt wilt verzachten of scheuren wilt verminderen, kan het toevoegen van een spuitje afwasmiddel bacteriën verminderen en helpen hydrateren.

Als je traint voor een halve marathon of marathon, wil je niet te veel eelt verwijderen, omdat een beetje blaren helpt voorkomen.