Beste manieren om lichaamsbeweging sociaal te maken

Beste manieren om lichaamsbeweging sociaal te maken
Oudere vrouwen spelen in zwembad

Colin Anderson / Getty Images


Oefening is een geweldige manier om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Actief blijven kan u helpen ernstige leeftijdsgerelateerde ziekten zoals kanker te voorkomen en kan u helpen een hartaanval te ontwijken en niet onbelangrijk, helpen bij het verlagen van de levensduur-brekende stresshormonen zoals cortisol.

De uitdaging is om te genieten de oefening, en het sociaal houden is een manier om fysieke activiteit leuker te maken en de kans te vergroten dat je vasthoudt aan je trainingsprogramma.

Voordelen van actief zijn met andere mensen

Groepsoefeningen kunnen zowel ondersteuning als structuur bieden aan een activiteitenprogramma. Een gerandomiseerde gecontroleerde studie uit 2007 die begeleide groepsoefeningen beoordeelde voor patiënten met borstkanker in een vroeg stadium die een behandeling ondergingen, vond dat fysieke en psychologische voordelen langer duurden dan het 12 weken durende programma.

Gepubliceerd in de British Medical Journal, de studie vergeleek een regime van twee groepslessen per week en één extra thuissessie, met het advies om regelmatig thuis te oefenen bij controlepersonen. De groepsuitvoerders rapporteerden een hogere kwaliteit van leven in vragenlijsten dan de controlegroep die alleen trainde aan het einde van het 12 weken durende programma en 6 maanden later.

Of het nu een gevolg is van aandacht van fitnessinstructeurs of steun van medepatiënten, de sociale sporters genoten meer van de activiteit en bleven actiever in de maanden die volgden. Zelfs perfect gezonde volwassenen kunnen baat hebben bij de afleiding die een trainingsmaatje kan bieden, waardoor je geest van je pijnlijke spieren afblijft.

In een gestructureerde en sociale trainingsomgeving zijn heeft een bijkomend voordeel: een instructeur houdt bij hoe intens je traint. Je hoeft geen minuten of herhalingen te tellen; je volgt gewoon de aanwijzingen.

Beste manieren om lichaamsbeweging sociaal te maken

Hier zijn enkele leuke ideeën om lichaamsbeweging socialer voor je te maken.

Speel een sport

Deelnemen aan een teamsport is een geweldige manier om mensen te ontmoeten en een band met hen op te bouwen. Teamsporten leiden tot geweldige verhalen en sociale interactie – van bowlen tot rugby, je ontmoet en werkt samen met 10 of meer mensen. Teamsporten zorgen er ook voor dat je je committeert aan een heel seizoen van lichaamsbeweging en fysieke activiteit. Kies een sport die bij je past, bekijk lokale gemeenschapscentra en vind een team om voor te spelen.

Zoek een buddy

Sporten met een andere persoon kan je helpen motiveren en je trainingen interessanter maken. Zoek iemand die betrouwbaar is en met wie je graag samen bent om samen naar de sportschool te gaan of in het weekend te rennen. Je hebt misschien meer kans om uit bed te komen voor een wandeling in de vroege ochtend, te rennen of te fietsen als je weet dat iemand op je rekent voor gezelschap.

Oefening voor het goede doel

Deelnemen aan 5kms, triatlons en andere evenementen zijn geweldige inzamelingsacties voor het goede doel. Je zult honderden mensen ontmoeten, wat beweging krijgen en wat geld inzamelen voor een goed doel – allemaal onderdeel van het altruïstische gedrag dat de levensduur lijkt te verbeteren. Als je eenmaal in de wereld van liefdadigheidsinzamelingsacties komt, zul je versteld staan van hoeveel gelijkgestemde mensen je tegenkomt, terwijl je de voldoening ervaart van het nastreven van een gedeeld doel.

Neem deel aan een klas

Groepsfitnesslessen zijn ook een geweldige manier om mensen te ontmoeten en een sociaal element aan je training toe te voegen. Zoek een les die je leuk vindt; je zult misschien ontdekken dat het betalen voor een sessie je ook gemotiveerder houdt dan je zou zijn met drop-in lessen.

Gebruik de expertise van de instructeur om je uitgedaagd te houden en de oefeningen goed uit te voeren om een blessure te voorkomen en kijk of je onderweg nieuwe vrienden kunt maken.

Een woord van bodymindspirit

Verbonden blijven met andere mensen vermindert je stress en kan je gemotiveerd houden om vast te houden aan de gezonde activiteit. Als je een groepssetting probeert om te oefenen, kun je ontdekken, zoals deelnemers met perifere neuropathie (zenuwbeschadiging) in een onderzoek uit 2014 deden, dat het niet uitmaakte of ze balanstraining of Tai Chi deden. Gewoon deel uitmaken van een klas gaf hen meer motivatie en vertrouwen om door te gaan.

In een gestructureerde en sociale trainingsomgeving zijn heeft een bijkomend voordeel: een instructeur houdt bij hoe intens je traint. Je hoeft geen minuten of herhalingen te tellen; je volgt gewoon de aanwijzingen.

Gebruik de expertise van de instructeur om je ch te houdende oefeningen goed uitvoeren om een blessure te voorkomen en te kijken of je onderweg nieuwe vrienden kunt maken.