6 Beste manieren om binnen te wandelen

6 Beste manieren om binnen te wandelen
Wandelen op een indoorbaan in de sportschool

Hero Images / Getty Images


Doe je je oefening binnenshuis omdat je niet van de hitte, nat of koud buiten houdt? Je hoeft niet te stoppen met lopen. Er zijn opties en tactieken om binnen te blijven lopen.

De voordelen van binnenwandelen zijn gemakkelijkere toegang tot water en toiletten. Maar een nadeel is de vervelingsfactor voor loopbanden en indoorbanen.

Tredmolen

Een loopband wordt aangeprezen als de trainingsmachine die het meest waarschijnlijk wordt gebruikt. Je hoeft niets nieuws te leren, zet het gewoon aan en spring op, pas de snelheid aan en ga aan de slag. Je kunt in het begin in de verleiding komen om de leuningen vast te houden, maar je zult het meeste voordeel hebben van handsfree lopen zoals je buiten doet.

Gebruik je loopbandtijd om te werken aan je loophouding, hielslag en het rollen door elke stap. Met het kunnen beheersen van de snelheid en het niet hoeven navigeren door stoepranden en obstakels, is dit een geweldige kans om je loopvorm aan te scherpen.

De vervelingsfactor is hoog als het gaat om loopbanden, vooral omdat het vaak een solo-activiteit is. Audio en video op uw mobiele telefoon of tablet kunnen u te hulp schieten, vooral als de loopband niet is gepositioneerd om tv te kijken. U kunt streaming loopbandtrainingsvideo’s bekijken of een app gebruiken.

Wanneer u overweegt een loopband te kopen, kijk dan naar het motorvermogen, de stabiliteit en de trainingsfuncties die in de loopband zijn ingebouwd. Ruimte is ook een belangrijke overweging. Als je niet veel ruimte hebt, overweeg dan een opvouwbare loopband.

Dit is een apparaat waar u meestal voor betaalt, dus het is het beste om te winkelen voor de beste machine die u zich kunt veroorloven. Een andere goede optie is om te zoeken naar een kwaliteit gebruikte loopband. Ga vervolgens in beweging met loopbandtrainingen.

Indoor wandelpaden

Sommige sportscholen en gezondheidsfaciliteiten hebben overdekte wandel- en hardloopbanen. Net als bij een loopband geven deze je de mogelijkheid om te werken aan je loophouding en -vorm, vrij van obstakels. U moet hun regels in acht nemen, zoals welke richting en rijstrook u moet gebruiken.

Het is ook belangrijk om anderen op de baan niet te hinderen, vooral als je met vrienden loopt. Hoewel, met beperkte ruimte en de toenemende populariteit van wandelen en hardlopen, zijn indoor tracks niet de beste plaatsen om met meer dan één vriend te wandelen.

Ze zijn echter een geweldige locatie om jezelf uit te dagen met intervallen (één ronde snel, twee ronden langzamer) of jezelf te timen om te zien hoe snel je een mijl kunt lopen. Je kunt het ook leuk houden door te proberen een snellere wandelaar of langzamere jogger in te halen die voor je staat.

Winkelcentrum Wandelen

De meeste winkelcentra gaan vroeg open voor wandelaars, net als sommige grotere winkels. Mall walking biedt een meer sociale sfeer dan wandelen op een loopband of indoorbaan, en met een kans om te winkelen en te stoppen bij de koffiestand.

Je kunt gemakkelijk wandelen met vrienden of nieuwe vrienden maken met de andere wandelaars van het winkelcentrum. Veel wandelaars waarderen het om zich veiliger te voelen in het winkelcentrum, weg van het verkeer en toegang te hebben tot toiletten en water.

De vloeren zijn meestal bedekt met beton, dus misschien wilt u een schoen met meer kussens dragen dan voor een loopband. Tijd dat je wandeling eindigt wanneer de winkels opengaan, vooral tijdens het vakantieseizoen wanneer het winkelcentrum snel volloopt met winkelend publiek.

Als u op zoek bent naar een snellere wandeltraining, is dit misschien niet de beste locatie. Veel wandelaars in het winkelcentrum geven de voorkeur aan langzamere tempo’s en er kunnen meer mensen en obstakels zoals banken, planten en kiosken zijn om te navigeren terwijl je loopt.

Video Wandelen Binnenshuis

Leslie Sansone heeft een reeks indoor walking workout-video’s ontworpen voor mensen met beperkte ruimte om een wandeltraining te krijgen zonder loopband. Het enige dat u hoeft te doen, is een ruimte vrijmaken voor de tv of computermonitor en de video of dvd afspelen.

Je wordt door een training geleid die marcheren op zijn plaats omvat, samen met bewegingen zoals zijstappen, trappen en knieliften. Het vereist iets meer coördinatie dan gewoon wandelen, maar deze trainingen verbranden calorieën en versterken spieren.

Als je traint voor een lange wandeling, vervangen deze video’s niet het trainen buiten of op een loopband, omdat verschillende spieren worden gewerkt.

Loop door de zalen en trappen

Maak je eigen wandelcircuit op je werkplek of school. Elk groot gebouw heeft mogelijkheden om stappen toe te voegen. Draag een stappenteller of fitnessband en probeer je gemiddelde dagelijkse stappen om te beginnen met 2.000 te verhogen.

Als je meer uitdaging wilt, gebruik dan de trap wanneer je een tot drie verdiepingen omhoog of omlaag gaat. Je kunt nieuwe vrienden maken op andere gebieden van je werkplek, geniet van een netwerkmogelijkheid of start zelfs je eigen wandelclub. Je zult meer op de hoogte zijn van wat er aan de hand is en de benodigde activiteit krijgen.

Luchthavenwandelpaden voor reizigers

Als tegengif voor het zitten in het vliegtuig voegen luchthavens gemarkeerde wandelpaden toe in de terminal. Dit kan u helpen om uw 10.000 stappen te zetten op een dag dat u met het vliegtuig reist. Sommige luchthavens die wandelvriendelijk zijn, zijn onder meer:

  • Phoenix Sky Harbor Internationaal vliegveld (PHX): Phoenix’s Sky Harbor International Airport heeft een fitnesswandelpad, aangeduid als FitFHX. De route omvat zeven waterflestankstations voor gratis gekoeld, gefilterd water.
  • Minneapolis-St. Paul Internationaal vliegveld (MSP): Er is een start van 1,4 mijl! Wandelpad in de Lindbergh Terminal, dat is Terminal 1.
  • Internationale luchthaven Dallas-Fort Worth (DFW): Er zijn drie wandelpaden bij DFW, waaronder het 0,7 mijl lange LiveWell Walking Path in Terminal D, met veel kunstinstallaties om te bekijken.
  • Luchthaven Thurgood Marshall (BWI): De Cardio Trail bij BWI heeft twee lussen van elk 0,6 mijl (1 kilometer).
  • Cleveland Hopkins Internationaal vliegveld (CLE): CLE Health Walk-borden zijn op kolommen geplaatst om u door routes in drie verschillende hallen te leiden.

Dit is een apparaat waar u meestal voor betaalt, dus het is het beste om te winkelen voor de beste machine die u zich kunt veroorloven. Een andere goede optie is om te zoeken naar een kwaliteit gebruikte loopband. Ga vervolgens in beweging met loopbandtrainingen.

Als je traint voor een lange wandeling, vervangen deze video’s niet het trainen buiten of op een loopband, omdat verschillende spieren worden gewerkt.