Hoe hardlopen meer calorieën kan verbranden dan wandelen

Hoe hardlopen meer calorieën kan verbranden dan wandelen
Drie mensen rennen in de late namiddag.

Chase Jarvis / Taxi / Getty Images

  • Verbrande calorieën meten
  • Wandelen vs. Hardlopen
  • Verbrande calorieën
  • Gewicht en verbrande calorieën
  • Moet je sneller lopen of rennen?
  • Moet je langer lopen of rennen?
  • Moet je gewicht toevoegen?
  • Kiezen om te lopen of te rennen

Het is gewoon logisch dat hardlopers meer calorieën verbranden dan wandelaars. Al dat zweten en hijgen en puffen moet ergens voor tellen. Kijkend naar de wetenschap, is er een verschil in verbrande calorieën per mijl of kilometer voor wandelen versus hardlopen.Maar de spreiding is niet erg groot en er is geen verschil bij hogere loopsnelheden. U kunt verbrande calorieën tijdens het sporten gebruiken om uw verbranding in te schatten.

Verbrande calorieën meten

Onderzoek naar de metabole equivalenten (MET) van verschillende activiteiten rangschikt elke activiteit op basis van calorieën per kilogram per uur.Gewoon rustig zitten verbrandt 1 MET. Als je 150 kilo weegt, is dat 68 calorieën per uur.

Een hardloper en een snelle wandelaar, beide met een snelheid van 12 minuten per mijl of 5 mijl per uur, bereiken exact dezelfde 8 MET. Hun calorieën per mijl en calorieën per uur zijn identiek.

Lopen met verschillende snelheden brandt tussen de 2 en 8 MET. Draaien op verschillende snelheden brandt 8 tot 18 MET. Dat klinkt als een behoorlijk verschil, maar je moet wel rekening houden met de lengte van de workout. Rennen ze voor een bepaald aantal kilometers, of rennen ze voor een bepaalde periode? Het telt op.

Wandelen vs. Hardlopen

Tussen de snelheden van 5 en 9 mijl per uur verbruiken hardlopers bijna dezelfde calorieën per mijl. De METs zijn hoger voor hogere snelheden om aan te geven dat ze in datzelfde uur meer kilometers zullen afleggen. Dit veronderstelt dat ze een heel uur zullen rennen, in plaats van een vast aantal mijlen te doen.

Wandelaars zien ook heel weinig verschil in calorieën per mijl bij loopsnelheden tussen 2,5 en 4 mijl per uur. Hoewel ze dezelfde calorieën per mijl verbranden als hardlopers als ze 5 mph kunnen gaan, verbranden ze minder calorieën per mijl bij lagere snelheden. Ze kunnen dat verschil in een training gemakkelijk goedmaken door verder te gaan in afstand.

Verbrande calorieën

Hieronder staan de gemiddelde verbrande calorieën per mijl voor een persoon van 160 pond om te wandelen en te rennen.

Wandelen

2,0 mph – 91
2,5 mph – 87
3,0 mph – 85
3,5 mph – 83
4,0 mph – 91
4,5 mph – 102
5,0 mph – 116

Lopend

5,0 mph – 116
6,0 mph – 121
7,0 mph – 119
8,0 mph – 123
9,0 mph – 121
10,0 mph – 131

U kunt meer resultaten vinden met walking calorie calculator grafieken voor verschillende gewichten en snelheden. De snelheid van 4 mph is die van een stevige wandeling. Een mijl rennen zal 30 calorieën meer verbranden voor deze persoon dan stevig lopen. De verschillen in de verbrande calorieën zullen minder zijn voor mensen die minder wegen.

Gewicht en verbrande calorieën

De bovenstaande cijfers zijn heel anders als je 100 pond of 250 pond weegt. Gewicht maakt deel uit van de vergelijking. Hoe meer je weegt, hoe meer calorieën je verbrandt bij elke snelheid.

Maar dit is iets wat je niet gemakkelijk kunt veranderen. Als u een pak of verzwaard vest draagt dat 20 pond toevoegt, verhoogt u uw verbrande calorieën per mijl slechts met ongeveer 11 tot 12. Het zou veel beter en gemakkelijker zijn om gewoon 2 tot 5 minuten extra te lopen om diezelfde calorieën te verbranden. Waarom zou je jezelf inspannen?

Moet je sneller lopen of rennen?

Als je je loopsnelheid kunt opbouwen tot 5 mph, of 12 minuten per mijl, zit je op de top calorieverbranding per mijl en bereik je dezelfde verbranding als een jogger. Als je een hardloper bent, krijg je geen calorieverbrandend voordeel door sneller te gaan dan 10 minuten per mijl of 6 mph.

Moet je langer lopen of rennen?

Hoe verder je loopt of rent, hoe meer calorieën je verbrandt. Je krijgt het meeste voordeel en verbrandt meer calorieën door afstand toe te voegen aan je training, of je nu loopt of rent. Het is slim om dit stapsgewijs te doen. Voeg elke week 10 tot 15 minuten toe aan je typische training en bouw je wandel- of hardlooptijd gestaag op.

Moet je gewicht toevoegen?

Je verbrandt meer calorieën per mijl bij elke snelheid door meer te wegen, maar het is een heel klein verschil en het risico op spanning niet waard. Elk extra pond betekent meer impact op je voeten, enkels, knieën en heupen. Ikt is beter om verder te lopen of te rennen dan om gewicht toe te voegen.

Kiezen om te lopen of te rennen

Als je van hardlopen houdt, kun je calorieën verbranden in minder tijd en eerder klaar zijn met je dagelijkse training. Veel mensen genieten van de hogere hartslag en de uitbarsting van gelukkige hersenchemicaliën die het produceert. Maar voor anderen is hardlopen een sleur die ze zichzelf moeten dwingen om te doen. Om enig voordeel uit een training te halen, moet het er een zijn die je leuk vindt en dag na dag zult doen.

Een woord van bodymindspirit

Als je van hardlopen houdt, ren dan. Als je een hekel hebt aan hardlopen maar van lopen houdt, loop dan. Je hoeft alleen maar meer tijd te besteden aan wandelen om de afstand te gaan die je nodig hebt om de calorieën te verbranden die je wilt verbranden.

Als je wilt beginnen met hardlopen, kun je hardloopintervallen toevoegen aan je wandeltrainingen. U profiteert van die uitbarstingen van snelheid en extra calorieverbranding. Geleidelijk aan kunt u de lengte van de hardloopintervallen verhogen totdat u continu aan het hardlopen bent.

Een hardloper en een snelle wandelaar, beide met een snelheid van 12 minuten per mijl of 5 mijl per uur, bereiken exact dezelfde 8 MET. Hun calorieën per mijl en calorieën per uur zijn identiek.