We krijgen ze allemaal: junkmail gepropt in onze mailboxen met advertenties en vooraf goedgekeurde creditcardapplicaties waar we niet om hebben gevraagd. Volgens de New York University belandt jaarlijks ongeveer 5,6 miljoen ton catalogi en andere direct mail-advertenties op Amerikaanse stortplaatsen.

Wat ongewenste e-mail met de omgeving doet:

Hoewel het misschien een hersenloze taak lijkt om junkmail waar we niet om geven gewoon weg te gooien, loopt de milieu-impact daarvan snel op. Volgens de CNAD ontvangt het gemiddelde Amerikaanse huishouden junkmail gelijk aan 1,5 bomen per jaar, wat meer is dan de 100 miljoen bomen voor alle Amerikaanse huishoudens samen.

De CNAD ontdekte ook dat 44 procent van de ongewenste e-mail ongeopend wordt weggegooid, maar slechts de helft – 22 procent – wordt uiteindelijk gerecycled. De bedrijven die ongewenste e-mail verzenden, zijn natuurlijk primair verantwoordelijk voor deze schade , maar we kunnen een rol spelen bij het beëindigen van onnodige verspilling met deze eenvoudige stappen.

Hoe u zich kunt afmelden voor ongewenste e-mail:

Het eerste dat u kunt doen om ongewenste e-mail te verwijderen, is u registreren bij de Mail Preference Service van de Direct Marketing Association. Hoewel dit niet voorkomt dat ongewenste e-mail volledig de weg naar uw postvak vindt, helpt het door u in hun database op te nemen als ‘Niet mailen’. Het is belangrijk op te merken dat directe marketeers niet wettelijk verplicht zijn om de database te controleren, maar velen van hen gebruiken hun diensten om bulkmail te verzenden.

Een tweede optie is om naar opt-out prescherm te gaan, waarmee u uw naam en adres kunt verwijderen van bedrijven die u hypotheek-, creditcard- en verzekeringsaanbiedingen sturen. Het is een gecentraliseerde website die wordt beheerd door de vier grote kredietbureaus in de Verenigde Staten: TransUnion, Experian, Innovis en Equifax. De reden waarom Opt Out PreScreen zo effectief is, is omdat elk aanbod dat uw credit score controleert, via een of meer van die bedrijven moet gaan.

En ten slotte, als alle andere opties mislukken, is er ook de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met bedrijven die u ongewenste e-mail sturen. Uw informatie zijn uiteindelijk uw persoonlijke gegevens en u hebt het volste recht om bedrijven te vragen deze niet aan derden te verkopen of te gebruiken voor ongevraagde marketingdoeleinden.

Voorkomen dat ongewenste e-mail uw postvak bereikt, is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om een rol te spelen bij het stoppen van onnodige verspilling. En het bespaart ook tijd voor jou; volgens de CNAD besteedt de gemiddelde Amerikaan acht maanden in de loop van zijn leven aan het openen van junkmail.

5-10 minuten de tijd nemen om je in te schrijven via de hierboven genoemde programma’s is niet alleen geweldig voor het milieu, maar ook een betere investering van je eigen tijd.