Hoe een opiniepeiler te zijn – en 36 andere manieren om stemmen aan te moedigen

Search

Stemmen in Amerika is zo oud als het land zelf. Van de eerste verkiezingen in 1788, waarbij George Washington unaniem tot president werd gekozen, tot 2020, toen president Joe Biden voormalig president Donald Trump versloeg, is stemmen op onze leiders een van de weinige onderdelen van het politieke proces dat niet veel is veranderd – hoewel in 2020 zowel het proces als de resultaten sterk gepolariseerd raakten.

Stemmen is zo belangrijk omdat het een van de weinige manieren is waarop gewone mensen hun stem kunnen laten horen en de enige manier is om een regering te vormen die de beste belangen en behoeften van het volk vertegenwoordigt.

Dat gezegd hebbende, wie kon stemmen is enorm veranderd.

Bij vervroegde verkiezingen mochten alleen blanke mannelijke landeigenaren ouder dan 25 jaar hun stem uitbrengen. Tegenwoordig – met uitzondering van mensen met criminele overtuigingen in sommige staten – kunnen Amerikaanse burgers van alle geslachten, rassen en inkomensniveaus stemmen.

Aanverwant:
Waarom we de kiesgerechtigde leeftijd in de Verenigde Staten moeten verlagen tot 16
Maak kennis met de middelbare school senior die ‘Project Teal’ heeft gemaakt om jongeren politiek betrokken te krijgen
Waarom ranked choice voting ons kan redden
Hoe u uw gekozen functionarissen verantwoordelijk kunt houden

In 2020 stemden 158,4 miljoen burgers – bijna tweederde van de geschatte kiesgerechtigden – in de presidentsverkiezingen, volgens het Pew Research Center. Het aantal vertegenwoordigde een hoger dan gemiddelde opkomst, met mensen die stemden in aantallen die sinds 1980 en mogelijk al lang daarvoor niet meer zijn gezien.

Toch blijven er veel kiesgerechtigden over die niet hebben gestemd in een zeer omstreden verkiezing. Er zijn tal van redenen waarom mensen niet deelnemen aan het stemproces, volgens een pew research studie over het onderwerp.

Stemmen kan onhandig zijn om in te passen rond werk- en kinderopvangschema’s – een probleem dat al werd aangehaald voordat de COVID-19-pandemie de zaken bemoeilijkte. ID-vereisten, limieten voor stemmen per post en afwezig, en stemlokaal- en drop-box-reducties maken het stemmen allemaal moeilijk.

Na de verkiezingen van 2020 hebben meer dan een dozijn Republikeinse staten stembeperkingen opgelegd die het volgens critici moeilijker maken voor arme mensen en mensen van kleur om te stemmen – demografie die op betrouwbare wijze democraten ondersteunt.

Stacker stelde een lijst samen met manieren waarop stemmen kan worden aangemoedigd met behulp van verschillende websites voor overheids-, burgerorganisatie-, stemrecht- en steminformatie.

Daarnaast zijn er een handvol manieren waarop u zich kunt aanmelden om als enquêtemedewerker te werken. Opiniepeilers vormen de ruggengraat van de vrije en open verkiezingen in het land. Vanwege de coronaviruspandemie wordt het land momenteel echter geconfronteerd met een tekort aan mensen die bereid zijn om hun tijd vrij te maken voor dit uiterst belangrijke werk terwijl ze blootstelling riskeren.

Dus om te beginnen, hier is alles wat u moet weten over het zijn van een enquêtemedewerker en vervolgens een handvol bronnen om u te helpen de stem uit te brengen:

1. Weet wat er van opiniepeilers wordt verwacht

Een essentieel onderdeel van elke verkiezing, opiniepeilers vervullen verschillende rollen op de eigenlijke dag. Voordat u zich aanmeldt, moet u weten wat er kan worden verwacht in het “State Compendium of Election Worker Laws and Statutes” (Staatscompendium van wetten en statuten voor verkiezingswerkers). Sommige opiniepeilers kunnen bijvoorbeeld kiezers registreren of inchecken, anderen kunnen stembiljetten verspreiden en weer anderen kunnen fungeren als een bron voor niet-Engels sprekende kiezers.

2. Registreer bij Power the Polls

Als je vertrouwen hebt in je vermogen om deze taken aan te kunnen, ga dan naar de Power the Polls-website. Het doel van de organisatie is om het tekort aan opiniepeilers weg te werken door duizenden nieuwe opiniepeilers in het hele land aan te melden. Nadat u wat basisinformatie op de website hebt ingevoerd, krijgt u een melding als er nog steeds werknemers nodig zijn in uw regio en wijst u in de juiste richting om te solliciteren naar open functies.

3. Controleer uw geregistreerde kiezersstatus

Hoewel de vereisten voor opiniepeilers per staat verschillen, vereisen de meeste dat u een geregistreerde kiezer bent. Als u niet zeker bent van uw status, kijk dan op de website van de National Association of Secretaryaries of State of door hier te klikken.

4. Controleer de leeftijdsvereisten in uw land

Hoewel het zijn van een geregistreerde kiezer in de meeste staten een vereiste is voor opiniepeilers, houden velen ook rekening met personen jonger dan 18 jaar die betrokken willen zijn bij het democratische proces. Sommige staten vereisen dat deze jonge volwassenen een bepaalde GPA hebben of een ondertekend toestemmingsformulier verkrijgen om deel te nemen. Voer uw postcode in op Power the Polls om de vereisten in uw stad of provincie te ontdekken.

5. Controleer party residency-vereisten in uw staat

Bijna elke staat vereist dat opiniepeilers inwoners zijn in het gebied waar ze solliciteren om te werken. Sommige staten vereisen echter ook dat opiniepeilers gedurende een bepaalde tijd in de staat hebben gewoond. Zorg ervoor dat u in aanmerking komt door het compendium van wetten en statuten van de Amerikaanse Election Assistance Commission te lezen.

6. Controleer de vereisten voor partijlidmaatschap in uw land

Een enquêtemedewerker zijn is een niet-partijgebonden activiteit en uw partijlidmaatschap heeft geen invloed op uw geschiktheid. Dat gezegd hebbende, gebruiken sommige staten partijlidmaatschappen om opiniepeilers te koppelen aan verkiezingslocaties om een eerlijke en evenwichtige stemervaring te bieden. Controleer of deze praktijk in uw staat aanwezig is bij Fair Elections Center en zorg ervoor dat u zich er comfortabel bij voelt, voordat u uw aanvraag invult.

7. Meld je aan als enquêtemedewerker

Nadat u ervoor hebt gezorgd dat u in aanmerking komt en zich kunt committeren aan alles wat van enquêtemedewerkers in uw regio wordt gevraagd, gaat u naar Work Elections om een aanvraag in te vullen. Het is net zo eenvoudig als het selecteren van uw staat en provincie in een vervolgkeuzemenu en het invoeren van enkele basisinformatie.

8. Markeer alle belangrijke datums in je agenda

Iedereen weet dat 3 november de grote dag is voor presidentsverkiezingen, maar velen zijn zich er niet van bewust dat opiniepeilers nodig zijn om ook op andere dagen diensten te dekken. De meeste staten bieden bijvoorbeeld vroeg persoonlijk stemmen aan, soms al een maand voor de verkiezingsdag. Opiniepeilers zijn ook nodig voor kleinere staats- en lokale verkiezingen. Schrijf de hele dagen of halve dagen en tijden op die je aan het werk krijgt toegewezen, zodat er niets wordt gemist in de shuffle.

9. Bekijk het trainingsmateriaal

Alle staten vereisen dat opiniepeilers vóór de verkiezingsdag een zekere mate van training ondergaan. Sommige staten doen al deze training online, terwijl anderen vereisen dat deelnemers de persoonlijke voorbereiding voltooien. Zorg ervoor dat je alle materialen bekijkt die je hebt gekregen en stel eventuele aanvullende vragen voordat je voor je eerste dienst verschijnt.

10. Weet wat je mee moet nemen op verkiezingsdag

Bepaalde dingen – zoals snacks, water en draagbare opladers voor mobiele telefoons – zijn “must-bring” -items geweest voor opiniepeilers op verkiezingsdag. In het licht van de coronapandemie verplichten veel staten dit jaar echter maskers voor alle opiniepeilers en kiezers. Een snelle Google-zoekopdracht van uw staat en provincie laat u weten wat er in uw regio nodig is.

11. Zorg ervoor dat je vrienden en familie geregistreerd zijn om te stemmen

Als je je niet op je gemak voelt om dit jaar vrijwilligerswerk te doen om een opiniepeiler te zijn, zijn er tal van andere manieren om te helpen met de komende verkiezingen. U kunt bijvoorbeeld inchecken bij vrienden en familie om ervoor te zorgen dat ze zijn geregistreerd om te stemmen. Deadlines per staat zijn te vinden op Vote.org.

12. Help geliefden bij het opstellen van een stemplan

Nadat je hebt gecontroleerd of vrienden en familie zijn geregistreerd om te stemmen, ga je een stap verder en zorg je ervoor dat ze een stemplan hebben. Zijn ze van plan om persoonlijk of per post te stemmen? Vervroegd of op verkiezingsdag? Weten ze waar hun stemlokaal ligt? Hebben ze tijd in hun schema om naar de stembus te gaan en een manier om daar te komen?

Een paarse retourenvelop voor post bij het stemmen
EEN RETOUR ENVELOP VOOR POST-IN STEMMEN / FOTO MET DANK AAN Tiffany Tertipes

13. Bekijk de feiten over stemmen per post

Vanwege de coronapandemie mochten veel staten in 2020 stemmen per post of zonder reden afwezig stemmen. Met tussentijdse verkiezingen kunnen sommige van die regels blijven bestaan, terwijl andere worden aangevochten en kunnen veranderen. Controleer hoe uw staat het stemmen per post op Vote.org benadert en ga vervolgens naar de U.S. Vote Foundation om post-in deadlines per staat te vinden.

14. Maak je klaar voor de congresverkiezingen in 2022

De verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten in 2022 worden gehouden op 8 november 2022. Alle congresleden van het Huis zullen op deze datum worden beslist, inclusief vertegenwoordigers van alle 435 congresdistricten in alle 435 congresdistricten (evenals de vijf niet-stemgerechtigde afgevaardigden van DC, vier van de vijf bewoonde Amerikaanse gebieden).  Daarnaast worden op 8 november 2022 34 Senaatszetels bepaald.  Niet-partijgebonden platforms, zoals Ballotpedia, geven een landelijk overzicht van waar congresverkiezingen in 2022 zullen worden gehouden.

15. Vergeet de staats- en lokale verkiezingen niet

Naast congres- en senaatszetels die in 2022 voor het grijpen liggen, zullen een aantal gouverneurs, staatsbestuurders en staatswetgevers op het stembiljet staan. Ga naar de verkiezingen van Ballotpedia in 2022s pagina om erachter te komen of uw staat een verkiezing zal houden voor een of meer van deze posities. En vergeet niet de lokale verkiezingen die gemakkelijk te missen zijn, omdat ze niet dezelfde buitenmaatse aandacht krijgen als presidentsverkiezingen.

16. Controleer wat er op uw stembiljet staat

Andere kantoren, voorstellen en kwesties zullen in 2022 op het stembiljet staan. Controleer Vote411 om erachter te komen waar je precies op gaat stemmen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen en anderen kunt aanmoedigen om ook weloverwogen beslissingen te nemen.

17. Vrijwilliger om bank te bellen

In 2020 wordt telefonisch bankieren, of het koud bellen van potentiële kiezers om hen te informeren over uw favoriete kandidaat, een populaire campagnetactiek. Neem contact op met een lokaal campagnekantoor en bied aan om je tijd als telefoonbankier aan te bieden. Je ontvangt een script om te lezen, een lijst met telefoonnummers om te bellen en je bent op pad – waardoor je je bewust wordt van je favoriete politici en hun platforms.

18. Vrijwilliger bij sms bank

Voor degenen die koud worden bij het idee van een telefoongesprek met een vreemde, kan sms-bankieren een voorkeursalternatief zijn. Het idee is hetzelfde: je maakt een pitch voor lokale of nationale kandidaten, alleen via sms-berichten in plaats van via de telefoon. Neem contact op met het kantoor van een kandidaat voor een lijst met nummers om aan de slag te gaan.

19. Schrijf brieven waarin je mensen aanmoedigt om te stemmen

Het schrijven van brieven aan niet-geregistreerde kiezers of degenen die waarschijnlijk niet zullen stemmen, is een andere bewezen manier om de opkomst te verhogen. Vote Forward, een grassroots, niet-partijgebonden organisatie, is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om te helpen 15 miljoen brieven te bereiken die half oktober zijn verzonden.

20. Bied aan om mensen naar de stembus te rijden

Een vaak genoemd obstakel dat veel kiezers ervan weerhoudt om de stembus te bereiken, is een gebrek aan betaalbaar of toegankelijk vervoer. Als je een auto hebt en een paar uur over hebt, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen als chauffeur op verkiezingsdag. Neem contact op met mensen in je omgeving die misschien eerst een beetje extra hulp nodig hebben en doe dan vrijwilligerswerk bij een organisatie als Carpool Vote.

21. Zorg voor kinderopvang op de verkiezingsdag voor dierbaren

Een ander groot obstakel voor aspirant-kiezers is een gebrek aan kinderopvang. Als je de flexibiliteit hebt, kan het aanbieden van gratis kinderopvang voor mensen in je omgeving of gemeenschap een ongelooflijke manier zijn om de opkomst van de kiezer te beïnvloeden.

22. Bied je vaardigheden aan een lokaal campagnekantoor aan

Een zeer praktische manier om stemmen en verkiezingen te beïnvloeden, zowel op lokaal als nationaal niveau, is door uw vaardigheden gratis aan te bieden aan een campagne. Of je nu goed bent in het schrijven van spraak, organisatie, outreach of evenementcoördinatie, er is zeker een politicus die de hulp nodig heeft en zou waarderen. Neem contact op met campagnekantoren bij u in de buurt om te zien welke hiaten ze moeten opvullen.

23. Doe een donatie aan een stemorganisatie

Als je je dit jaar niet op je gemak voelt met persoonlijk vrijwilligerswerk, overweeg dan om een geldelijke donatie te doen. Je kunt geld geven aan organisaties die stemmen aanmoedigen, een einde willen maken aan kiezersonderdrukking of werken om individuen te helpen hun stemrecht te herstellen. Voorbeelden van goede plaatsen om te doneren zijn de Florida Rights Restoration Coalition, When We All Vote en de American Civil Liberties Union.

24. Doe vrijwilligerswerk bij Rock the Vote

Rock the Vote is een organisatie opgericht door muziekmanagers die tot doel heeft jongeren politiek te empoweren en aan te moedigen om te stemmen. Er zijn een aantal vrijwilligersmogelijkheden beschikbaar binnen de organisatie, waaronder deelname aan het initiatief Relational Organizing. Dien uw informatie in op de Rock the Vote-website en krijg een vrijwilligersmogelijkheid die past bij uw vaardigheden en beschikbaarheid.

25. Belofte om te registreren om te stemmen

Als u jonger bent dan 18 jaar en niet in aanmerking komt om een stem uit te brengen bij de volgende verkiezingen, kunt u nog steeds uw stem laten horen door te beloven zich te registreren op Vote.org. Tieners van 13 jaar en ouder kunnen hun informatie op de website invoeren en Vote.org op hun 18e verjaardag contact opnemen om hen door het registratieproces te leiden.

26. Meld u aan om de peilingen te controleren met verkiezingsbescherming

Peilingsmonitoren zijn personen die op verkiezingsdag naar de stembureaus komen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig, veilig en eerlijk een stem kan uitbrengen. Deze personen handelen zonder de steun van een bepaalde politieke partij of overheidsorganisatie om ervoor te zorgen dat alle kiezers in staat zijn om het recht uit te oefenen dat hen door de grondwet wordt verleend. Election Protection, een niet-partijgebonden coalitie, heeft zoveel vrijwilligers gekregen dat ze nu op zoek zijn naar monitoren van sociale media en mensen om te helpen kiezers maken een stemplan.

27. Schrijf brieven namens Fair Vote

Fair Vote is een niet-partijgebonden organisatie die kiezers een sterkere stem en een meer representatieve regering wil geven door de manier waarop verkiezingen worden gehouden te transformeren. De groep hoopt de Ranked Choice Voting Act aan te nemen en verzamelt steun voor de zaak door een brief aan de redactiecampagne te hosten. Je kunt je eigen brief schrijven door de handige gids te volgen en andere Amerikanen te inspireren om onderweg een actievere rol in de politiek te spelen.

28. Deel een checklist voor nieuwe kiezers op sociale media

Voor velen zullen de verkiezingen van 2022 de eerste keer zijn dat ze een stem uitbrengen. Help eventuele angsten van deze mensen weg te nemen en laat zien hoe gemakkelijk het proces echt is door de Vote 411 “First Time Voter Checklist” op uw sociale mediaplatforms te plaatsen.

29. Word lid van je lokale afdeling van League of Women Voters

Opgericht zes maanden voordat het 19e amendement, dat vrouwen het recht gaf om te stemmen, werd geratificeerd, heeft de League of Women Voters haar focus verlegd om ervoor te zorgen dat alle Amerikanen zich kunnen en zullen registreren om te stemmen. Mensen van alle geslachten kunnen zich nu aansluiten bij hun lokale afdeling, wat van invloed is op het stemmen op nationaal en lokaal niveau. De League of Women Voters accepteert ook liefdadigheidsdonaties van elke omvang.

30. Geef uw werknemers betaald verlof om te stemmen

Als u een bedrijfseigenaar of manager bent, overweeg dan om uw werknemers betaalde vrije tijd te geven om hun stem uit te brengen. Of het nu de hele dag is of een paar extra uren aan het begin of einde van hun dienst, kiezers de tijd geven om naar de stembus te gaan is een gemakkelijke manier om het excuus “ik had geen tijd om te stemmen” te elimineren.

31. Steun Ballotpedia en Vote Smart

Met de opkomst van sociale media en nepnieuws is het moeilijker dan ooit om te bepalen wat waar is en wat niet. Dit is de reden waarom niet-partijgebonden organisaties zoals Ballotpedia en Vote Smart, die zich inzetten om de naakte feiten van politiek en politici zonder spin te presenteren, belangrijker zijn dan ooit tevoren. Overweeg een donatie te doen aan een van beide organisaties en help mede-Amerikanen precies te weten wat en wie ze stemmen voor deze verkiezing.

32. Vrijwilliger bij HeadCount

HeadCount is een niet-partijgebonden organisatie die kiezersregistratieritten organiseert bij concerten en muziekfestivals in het hele land. Meld je aan om met de organisatie samen te werken en maak deel uit van deze grassroots-inspanning die politieke participatie en activisme aanmoedigt.

33. Download de Greenhouse browser extensie

Veel mensen onthouden zich van stemming omdat ze het gevoel hebben dat het hele systeem is gemanipuleerd, waarbij grote bedrijven kandidaten “kopen” in een poging hun eigen agenda’s door te drukken. De Greenhouse-browserextensie helpt dit wantrouwen te bestrijden door de campagnebijdragegegevens voor elke senator en vertegenwoordiger op te splitsen, waardoor individuen kandidaten kunnen kiezen waarvan ze echt denken dat ze het beste met hen voor hebben. Beveel deze tool dit verkiezingsseizoen aan aan iedereen die u kent en die mogelijk niet kan stemmen uit angst voor duistere campagnefinanciering.

34. Bied kortingen aan kiezers op verkiezingsdag

Het is keer op keer bewezen: mensen houden van een goede korting. Bedrijfseigenaren, zowel groot als klein, kunnen hun steentje bijdragen om stemmen aan te moedigen – vooral bij staats- en lokale verkiezingen – door kortingen aan te bieden aan personen die het bewijs kunnen leveren dat ze hebben gestemd. Immers, wie weet, misschien is die dollar van een koffie net het duwtje dat sommige mensen nodig hebben om hun stem uit te brengen.

35. Plan een virtueel gemeentehuis

Lokale kantoren hebben een ongelooflijke impact op ons dagelijks leven. Veel te vaak krijgen gemeenschappen geen kans om te horen van de politici die strijden om deze rollen en lopen ze blindelings de verkiezingen in of weigeren ze überhaupt op deze kantoren te stemmen. Een manier om dit probleem te bestrijden is door samen te werken met lokale gemeenschapsgroepen om virtuele stadhuisbijeenkomsten te organiseren waar kandidaten hun platforms kunnen uiten en vragen van kiezers kunnen beantwoorden.

36. Blijf open gesprekken voeren

Misschien wel de grootste manier om dit jaar meer kiezers naar de stembus te krijgen, is door open gesprekken te blijven voeren met mensen in je omgeving. Wees luid over het feit dat je van plan bent om te stemmen en blijf de mensen om je heen aanmoedigen om ook te stemmen. Heb openhartige, maar vriendelijke, chats over op wie je stemt en waarom, en de kans is groot dat je je kring aanmoedigt om met je mee te doen.

37. Laat het weten op sociale media

Sociale media is een van de krachtigste hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt, dus gebruik het om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de verkiezingen van dit jaar. Probeer “registreer to vote” stickers op Instagram, “reminder to vote” frames op Facebook, en alle andere knoppen en filters die je kunt vinden om je volgers aan te moedigen om naar de stembus te gaan.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Stacker — en werd ter beschikking gesteld van Good Good Good via een CC BY-NC 4.0 licentie. Good Good Good heeft kleine veranderingen aangebracht voor toon en stijl.

Table of Contents