37 manieren om een verschil te maken in de wereld

Je kijkt om je heen en je ziet de problemen en oplossingen van de wereld.

Maar je kijkt ook om je heen en ziet veel mogelijkheden om de wereld een betere plek te maken.

Je gelooft in de kracht van individuen om een verschil te maken – en je wilt in de voetsporen treden van de vele helden die ervoor kozen om een positief verschil te maken in hun gemeenschappen en de kwesties waar ze om geven.

Maar het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe je het beste een verschil kunt maken in de wereld.

We hebben deze gids voor u gemaakt.

Deze gids bevat tientallen unieke manieren waarop u kunt helpen positieve verandering te creëren. Eén persoon kan een verschil maken in de wereld – maar het is niet jouw taak om de hele wereld te veranderen. Het is gewoon jouw taak om te verschijnen en je rol te spelen – welke rol dat ook is.

We geven je volledige toestemming om klein te beginnen, met actiestappen die heel weinig tijd of geld kosten. En voel je dan, langzaam, vrij om wat meer te doen.

Je verandert de wereld in een mum van tijd.

Manieren om positieve verandering in uw gemeenschap en daarbuiten te creëren

We hebben dit artikel opgesplitst in hoe je op allerlei manieren een verschil kunt maken. Scroll door en kies een actiestap of twee uit waarmee je deze week aan de slag kunt. En bookmark dan deze pagina zodat je een andere dag weer terug kunt komen.

Er is geen tekort aan mogelijkheden voor ieder van ons om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Zorg voor het milieu

Koop minder.

Voordat we ingaan op een van deze andere actiestappen, willen we erkennen dat het niet mogelijk is om je weg naar duurzaamheid te kopen. De sleutel tot het maken van een verschil voor de planeet is om simpelweg minder te consumeren. Gebruik wat je hebt totdat je niet meer kunt.

Verminder voedselverspilling.

Wist je dat, volgens de Economic Research Service van de USDA, Amerika gewoon 30-40% van zijn totale voedsel weggooit? Dit betekent dat voedsel dat anders mensen met voedselonzekerheid en honger zou kunnen bereiken, gewoon wordt weggegooid. Wanneer dat niet opgegeten voedsel op stortplaatsen terechtkomt, komen er aanzienlijke hoeveelheden methaan vrij. Bovendien is de energie die nodig is om voedsel weg te gooien, te transporteren en weg te gooien slecht voor het milieu.

Hoewel een behoorlijk percentage van de voedselverspilling afkomstig is van de industrie en de detailhandel, kunnen consumenten een verschil maken door geen voedsel te verspillen in onze keukens, Too Good To Go of andere do-good-apps te gebruiken om voedselverspilling in uw gemeenschap te helpen verminderen.

Ontdek onze hele gids voor het verminderen van voedselverspilling.

Weg met dingen op een duurzame manier.

Wanneer we dingen hebben die we moeten wegdoen, kan het het gemakkelijkst voelen om het gewoon in de prullenbak te gooien. Maar de realiteit is dat het meestal mogelijk is om producten een tweede leven te geven – of ze op zijn minst te recyclen.

Bekijk een paar tips:

Recycle verantwoord.

Heb je ooit gehoord van de uitdrukking ‘wishcycling’? Het is wanneer je dingen gewoon in de prullenbak gooit en hoopt dat het recyclebaar is. Maar de realiteit is dat dit eigenlijk hele partijen recyclebare materialen kan ruïneren.

Zorg er in plaats daarvan voor dat u de recyclingregels van uw lokale stad controleert (google letterlijk “recycling in mijn stad”) bij twijfel.

Bonus: probeer The Recycling Partnership, dat zojuist een bètaversie van hun programma heeft gelanceerd, waar gebruikers een bericht kunnen sturen en realtime recyclingadvies kunnen krijgen op basis van hun postcode!

Eet minder vlees.

Een van de gemakkelijkste manieren om uw persoonlijke ecologische voetafdruk te verkleinen, is door minder vlees te eten. Een pluim voor u als u volledig veganistisch kunt worden, maar weet dat elke vermindering van de vleesconsumptie een buitenmaatse positieve impact op het milieu zal hebben.

Het produceren van vlees vereist een aanzienlijke hoeveelheid land, water en energie, en stoot ook een kwart uit van de totale uitstoot van broeikasgassen in de wereld.

Minder vlees eten kan ook leuk zijn! Je kunt lid worden van een wereldwijde gemeenschap van mensen die deelnemen aan ‘Meatless Mondays’, prachtige nieuwe keukens uitproberen en experimenteren met nieuwe kooktechnieken.

Vraag media om nauwkeurig te rapporteren over klimaatverandering.

Weerrampen zoals orkanen, overstromingen en zelfs tornado’s worden verergerd door klimaatverandering. Het is belangrijk dat journalisten dit erkennen. U kunt contact opnemen om schrijvers en nieuwsredacties aan te moedigen dit te doen via deze gids die we hebben gemaakt.

Pleitbezorger voor systemische verandering.

De realiteit is dat overheden en bedrijven overweldigend verantwoordelijk zijn voor de klimaatproblemen waarmee we worden geconfronteerd. En hoewel onze individuele acties ertoe doen, is het belangrijk dat we pleiten voor wetten, systemen en normen om op te veranderen. een systemisch niveau. (Meer daarover in de volgende sectie)

Raak betrokken bij de politiek

Oefen om contact op te nemen met uw gekozen functionarissen.

Contact opnemen met je gekozen functionarissen kan eng aanvoelen, maar het is echt supereenvoudig.

De korte uitleg is deze: neem gewoon contact op met uw vertegenwoordiger en vertel hun kantoor hoe u zich voelt over een probleem waar u om geeft. Als je weet hoe je wilt dat ze het probleem oplossen, vertel het ze dan. Zo niet, vraag dan gewoon hoe ze van plan zijn om het aan te pakken – en vertel ze dat je aandacht zult besteden om te zien wat ze doen.

Bekijk onze gids “hoe u contact kunt opnemen met uw gekozen functionarissen” voor alle de details over hoe u contact kunt opnemen (via telefoon, sms of e-mail), wat u moet zeggen en al het andere dat u moet weten.

Ren ergens voor.

Het voelt misschien eng om na te denken over het zich kandidaat stellen voor een politiek ambt, maar de realiteit is dat als je om je gemeenschap geeft, je gekwalificeerd bent om te rennen!

Na te hebben gewerkt aan de presidentiële campagnes van Barack Obama en Hillary Clinton, richtte Amanda Litman Run for Something op, een organisatie die zich inzet om jonge en niet-traditionele kandidaten te helpen zich met succes kandidaat te stellen voor het presidentschap.

Meld je aan voor informatie over hoe je je kandidaat kunt stellen voor een kleine of grote gekozen positie in je gemeenschap! Of doneer of doe vrijwilligerswerk om iemand anders te steunen die dapper rent.

Stemmen.

Stemmen is de gemakkelijkste manier om een buitenmaatse impact te hebben op de wereld om je heen. Volgens het U.S. Census Bureau heeft slechts 66,8% van de burgers van 18 jaar en ouder gestemd in de verkiezingen van 2020. Met zoveel mensen die thuisblijven, is je stem nog belangrijker.

Ontdek wanneer uw volgende verkiezing is, controleer of u bent geregistreerd, neem de tijd om kandidaten te onderzoeken door te kijken naar welk beleid ze bepleiten, maak een plan voor wanneer en hoe u zult stemmen en ga dan naar buiten en … stemmen. (Vergeet niet om een selfie te maken met je “I Voted” sticker!)

Vergeet niet dat stemmen niet alleen gaat over het kiezen van de president. Uw stemmen voor staats- en lokale functionarissen kunnen een ongelooflijk grote impact hebben op het dagelijks leven van u en uw buren. Kom opdagen op uw stemlocatie met de beste belangen van uw gemeenschap in het hart.

Leren

Lees boeken.

Het klinkt simpel, maar het is echt diepgaand. Boeken zijn hulpmiddelen voor empathie, toegangspoorten tot kennis en routekaarten voor positieve actie.

Of je nu een lokale boekhandel steunt, uitcheckt in je lokale bibliotheek of opzettelijk een alternatief voor Amazon vindt – pak een boek dat je interesseert en begin met lezen.

Als je niet weet waar je moet beginnen, benadrukken we het hele jaar door de beste nieuwe releases – over het maken van een verschil, het opbouwen van empathie en het leren van belangrijke stemmen.

Luister naar podcasts.

Net als boeken bieden podcasts ons een geweldige kans om over nieuwe onderwerpen te leren en nieuwe stemmen te horen op toegankelijke en vermakelijke manieren.

Ga aan de slag met onze “best-of” -lijsten met uitstekende podcasts over geestelijke gezondheid, ADHD-podcasts en onze eigen podcast, Sound Good.

Leer van ouderlingen die een verschil hebben gemaakt.

Door de hele geschiedenis heen zijn er activisten geweest die zich inzetten om van de wereld een betere plek te maken. En elke nieuwe generatie heeft de kans om te leren van de verschilmakers die hen voorgingen.

Lees het advies van John Lewis voor de volgende generatie, lees inspirerende citaten van Coretta Scott King, Jane Goodall, Ruth Brader Ginsburg, Paul Farmer, E.O. Wilson, Dolly Parton, Desmond Tutu en meer.

Volg een breed scala aan mensen op sociale media.

Het is handig om opzettelijk te controleren wie u volgt en waarom, zodat we kunnen begrijpen hoe we kunnen uitbreiden wie we volgen. Overweeg jezelf vragen te stellen als:

Lijken de mensen in je social media feed overweldigend op jou? Is je volgende lijst vooral mensen die jouw overtuigingen delen? Zijn de foto’s die je leuk vindt meestal afkomstig van mensen die je levenservaring delen?

Zodra je deze hebt geëvalueerd, zoek je naar stemmen die ondervertegenwoordigd zijn in je nieuwsfeed. Leer van mensen die andere levenservaringen hebben dan jij en gebruik sociale media als een hulpmiddel om meer empathie en begrip op te bouwen.

Schenken

Verbind je tot maandelijkse donaties.

Zelfs als je niet veel geld hebt om te doneren, kan het verplichten om maandelijks te doneren enorm voordelig zijn voor non-profitorganisaties. Door je aan te melden voor terugkerende donaties, help je de organisatie te projecteren hoeveel geld ze in de toekomst zullen hebben. Dit stelt hen in staat om te investeren in langetermijnprojecten en een groter verschil te maken.

Bijdragen aan wederzijdse hulp fens.

Wanneer we denken aan het doen van een donatie, denken de meesten van ons aan het doneren aan geregistreerde 501 (c) (3) goede doelen. (En dat is geweldig!) Maar er zijn waarschijnlijk ook verbazingwekkende grassroots beleggingsfondsen die in uw gemeenschap worden georganiseerd om mensen te helpen die vaak achterblijven door traditionele liefdadigheidsinstellingen.

U kunt zoeken naar fondsen voor wederzijdse hulp bij u in de buurt op Mutual Aid Hub.

Doneer zonder geld uit te geven.

Als je een donatie wilt doen zonder je eigen geld uit te geven, bekijk dan Tab voor een goed doel. Het is een gratis browserextensie waarmee u geld kunt inzamelen voor goede doelen door simpelweg nieuwe browsertabbladen te openen. Je kunt Ecosia ook bekijken als alternatief voor Google.

Gebruik het internet voorgoed

Download enkele apps die een verschil maken.

Van het helpen van mensen met een visuele beperking via een FaceTime-achtige app tot het helpen verminderen van voedselverspilling door afgeprijsd voedsel te kopen van restaurants in je gemeenschap – er zijn tientallen geweldige apps waarmee je een verschil kunt maken voor anderen.

We hebben een gids gemaakt met onze favoriete apps die goed doen. Download er een paar en ga aan de slag met het maken van een positieve impact vanaf je telefoon.

Deel nuttige informatie over belangrijke oorzaken op sociale media.

Hoewel het delen van berichten op je Instagram-verhaal of het raken van retweet niet het einde van je activisme zou moeten zijn, is het nog steeds een waardevolle manier om belangrijke ideeën te versterken en je vrienden en volgers te helpen kansen te maken om een verschil te maken.

Of je nu 100 volgers of een miljoen fans hebt, zie jezelf als een positieve invloed(en).

Ga om met wat er in de wereld gebeurt

Consumeer het nieuws zorgvuldig.

Het nieuws kan soms ongelooflijk zwaar aanvoelen. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt ,(omdat het voorrecht om slecht nieuws te ervaren door de nieuws komt met de eis dat je dat privilege voorgoed gebruikt) je het nieuws nog steeds verantwoord kunt consumeren.

Kies zorgvuldig van wie u uw nieuws krijgt. (Onze podcastafleveringen met Sharon McMahon en de oprichter van Ground News duiken in dit onderwerp.)

We raden ook aan lezen het nieuws — niet Kijken het nieuws. Ten slotte hebben we een gids samengesteld over hoe je het nieuws met intentionaliteit kunt lezen.

Leer van Fred Rogers door op zoek te gaan naar de Helpers.

Een van de meest productieve citaten van Mister Rogers is eigenlijk de basis voor het starten van Good Good Good. Hij vertelde: Toen ik een jongen was en ik enge dingen in het nieuws zag, zei mijn moeder tegen me: “Zoek naar de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.”

Rogers’ moeder zei niet dat als er slechte dingen in de wereld gebeuren, we de televisie moeten uitzetten. Ze zei eigenlijk om beter te kijken en te vinden waar de Helpers zijn.

En dan, als we nog een stap verder gaan, vinden we dat je mee moet doen en zelf helper moet worden.

Alleen als we goed opletten, op zoek gaan naar de Helpers en dan zelf Helpers worden, kunnen we de wereld echt een betere plek maken.

Ondersteuning geestelijke gezondheid

Geef prioriteit aan het zorgen voor jezelf.

We denken vaak aan zelfzorg als (milieuvriendelijke) kaarsen en bubbelbaden na een zware dag. Maar de beste vorm van zelfzorg moet proactief zijn, niet reactief.

Dit betekent dat je jezelf goed genoeg kent om grenzen te stellen en voor jezelf te zorgen voordat je zelfs maar een breekpunt bereikt.

Je kunt niet uit een lege emmer gieten en je kunt geen verschil maken als je opgebrand bent.

Bekijk onze samengestelde lijst met ideeën voor zelfzorg.

Vraag om hulp.

Soms voelt het eng of egoïstisch om hulp te zoeken. Of dat nu betekent dat je de last deelt met je geliefden of een professional vindt om te helpen, we moedigen je aan om jezelf en je grenzen te kennen en hulp te zoeken om je geestelijke gezondheid te ondersteunen wanneer je het nodig hebt!

In feite hebben we een uitgebreide gids gemaakt voor het vinden van een therapeut om het een beetje gemakkelijker te maken – en als je onmiddellijke hulp nodig hebt, neem dan contact op met een van deze bronnen voor geestelijke gezondheid.

Onderneem actie voor anderen.

Mei is Mental Health Awareness Month – en we hebben een gids met ideeën samengesteld om de maand te vieren door actie te ondernemen voor de geestelijke gezondheid. Of je dit nu in mei leest of niet, dit is je ultieme gids over meer manieren om betrokken te raken en een verschil te maken.

Vier goed nieuws.

De wereld is vol goed nieuws. Neem het van ons aan, we zijn een goed nieuws mediabedrijf dat maakt letterlijk een maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Wanneer we onze hersenen vullen met herinneringen dat er veel goeds in de wereld is, helpt het ons om ons hoopvoller te voelen over de toekomst en moedigt het ons aan om deel uit te maken van het creëren van die betere toekomst.

Abonneer u op een positieve nieuwsnieuwsbrief zoals de onze, bekijk goednieuwswebsites en doe al het mogelijke om ervoor te zorgen dat u regelmatig wordt blootgesteld aan hoopvolle nieuwsverhalen.

En, ten slotte, als je goed nieuws hebt gevonden , zorg er dan voor dat je het ook met anderen deelt!

Stem met uw portemonnee

Koop lokaal.

Het grootste voordeel van lokaal kopen is dat u bedrijfseigenaren in uw gemeenschap ondersteunt – in plaats van grote bedrijven ergens anders.

Elke keer dat u koopt van een lokaal bedrijf, houdt u meer geld in uw gemeenschap – en laat u deze kleine bedrijven ook investeren in uw buren en buurten.

Koop van ondervertegenwoordigde ondernemers.

Mensen van kleur vertegenwoordigen ongeveer 40% van de Amerikaanse bevolking, maar slechts 20% van de bedrijfseigenaren van het land met werknemers. Witte mannen zijn aanzienlijk oververtegenwoordigd in het bedrijfsleven, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om het aantal bedrijven in dit land te vergroten door bedrijven in handen van vrouwen en mensen van kleur te ondersteunen.

Wanneer u opzettelijk winkelt bij ondervertegenwoordigde bedrijfseigenaren, helpt u een meer rechtvaardige zakelijke omgeving te creëren.

(U kunt meer te weten komen over het ondersteunen van black-owned bedrijven in onze gids.)

Zoek naar certificeringslabels.

Er zijn een aantal organisaties die hard werken om te certificeren dat merken het op de een of andere manier goed doen. Kijk uit voor enkele van onze favorieten:

  • 1% for the Planet: Gecertificeerde bedrijven doneren minstens 1% van hun winst aan milieuorganisaties
  • Leaping Bunny: zorgt ervoor dat producten dierproefvrij zijn
  • B Corp: Een netwerk van bedrijven die een kracht voor het goede zijn
  • Klimaatneutraal: Alle aangesloten bedrijven verminderen en compenseren hun koolstofvoetafdruk

Boycot merken die niet aansluiten bij jouw waarden.

Als u het niet eens bent met de beslissingen van een bedrijf – zoals hoe ze hun werknemers behandelen, hun producten inkopen, voor het milieu zorgen, communiceren over belangrijke kwesties – kies er dan voor om niet bij hen te winkelen.

Het kan onhandig zijn om een ander bedrijf te vinden om mee te winkelen, maar het is de extra moeite waard. Je kunt een rol spelen bij het aanmoedigen van het slechte bedrijf om te veranderen, en je ondersteunt ook een goed bedrijf. Win-win!

Koop ethische en duurzame producten die iets terugdoen.

Er zijn veel merken die zorgvuldig werken om een verschil te maken met de producten die ze maken. Bekijk enkele van onze gidsen:

Vrijwilliger

Doe vrijwilligerswerk op afstand voor een crisislijn.

Je hoeft je huis niet uit om een verschil te maken voor anderen. Organisaties zoals Crisis Text Line en The Trevor Project hebben programma’s die vrijwilligers opleiden tot crisisbegeleiders en mensen helpen via online chat op hun moment van nood.

Ze geven je alle training en ondersteuning die je nodig hebt, en je werkt in teams om te helpen reageren op mensen die berichten sturen naar de organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning voor geestelijke gezondheid.

Zoek een kleine, lokale non-profitorganisatie om vrijwilligerswerk mee te doen.

Een van de beste manieren om een kans te vinden om vrijwilligerswerk te doen, is door gewoon de telefoon op te nemen en een paar lokale organisaties te bellen die je inspireren. Ze zullen waarschijnlijk blij zijn om je een vrijwilligerskans te geven.

Vergeet niet dat vrijwilligerswerk niet alleen clichés betekent, zoals het vullen van planken in een voorraadkast of het helpen opzetten voor een gala. U kunt uw unieke vaardigheden gebruiken om een verschil te maken voor een organisatie.

Als je goed bent met spreadsheets, bied je dan aan om te helpen bij het organiseren van hun donordatabase. Als je een sprankelende persoonlijkheid hebt, meld je dan aan om te bellen. En als je creatief bent, bied dan aan om te helpen bij het ontwerpen van sociale media-items.

Bied je technische vaardigheden aan.

Als je technisch bent, is er een organisatie die mensen zoals jij helpt om te worden gekoppeld aan projecten met non-profitorganisaties. Develop for Good werd opgericht door Mary Zhu terwijl ze op Stanford zat. Sinds de oprichting heeft de organisatie meer dan 1200 vrijwilligers geholpen bij het ondersteunen van meer dan 95 non-profitprojecten, waardoor meer dan $ 4,2 miljoen aan ontwikkelingskosten is bespaard.

U kunt zelfs verder gaan door een behoefte te vinden en uw eigen unieke technische oplossing te creëren om het probleem op te lossen. (Laat je inspireren door Aral Sürmeli, een aan Harvard opgeleide zorgverlener die de HERA-app lanceerde – een mobiele app die vluchtelingenmoeders en kinderen met elkaar verbindtdren met preventieve gezondheidszorg.)

Raak betrokken bij een organisatie die vluchtelingen in uw gemeenschap ondersteunt.

Stel je voor dat jij en je familie je huis en je land moeten ontvluchten om te ontsnappen aan oorlog, conflict of instabiliteit. En stel je dan voor dat je duizenden kilometers verderop in een nieuwe gemeenschap aankomt, maar wordt verwelkomd door vriendelijke, genereuze vrijwilligers die enthousiast zijn om je te verwelkomen en je overgang te ondersteunen. Je zou die vrijwilliger kunnen zijn. Bijna elke staat in de Verenigde Staten (en gemeenschappen in andere landen) heeft lokale hervestigingsorganisaties die vluchtelingen helpen ondersteunen.

We hebben een lijst samengesteld van elke vluchtelingenorganisatie in elke staat – zodat je er een kunt vinden om vrijwilligerswerk mee te doen of aan te doneren. Hun budgetten zijn krap (vooral in de afgelopen 5+ jaar) en ze zullen echt dankbaar zijn voor alles wat je kunt doen om te helpen.

Meer manieren om een verschil te maken in het leven van mensen

Volg een interventietraining voor omstanders.

Ingrijpen als iemand wordt lastiggevallen voelt eng. Maar een organisatie genaamd Right To Be maakt het gemakkelijk om een einde te maken aan intimidatie. De organisatie is uitgegroeid tot 14 landen, waar het gratis trainingen geeft over conflictde-escalatie, omstandersinterventie, veerkracht en meer.

Je kunt meer te weten komen in deze podcastaflevering – en je aanmelden voor gratis training op hun website.

Overweeg een carrièreswitch naar iets dat een verschil maakt.

Als je het voorrecht hebt om te kunnen overwegen om van baan te veranderen … overweeg een wijziging aan te brengen. Word een sociaal ondernemer, word lid van een non-profitorganisatie of solliciteer om te werken met een doelgericht bedrijf.

Niet alleen zul je je voldaan voelen om je vaardigheden voorgoed te gebruiken, je zult ook je oude werkgever (en werkgevers zoals zij) aanmoedigen om hun bedrijf positief te veranderen om goede werknemers te behouden.

Vreedzaam protesteren.

Er zijn veel manieren om te protesteren – en ze hebben allemaal strategische voor- en nadelen. Kom in contact met organisatoren met expertise over een onderwerp waar je om geeft en sluit je aan bij een protest.

Een paar voorbeelden zijn:

En natuurlijk, hoe je ook protesteert, zorg ervoor dat je veilige protesttechnieken oefent.

Mars voor een goed doel.

Marcheren is een van de oudste en meest iconische vormen van protest in de Amerikaanse geschiedenis. De iconische Mars op Washington voor banen en vrijheid in 1963 creëerde het omslagpunt dat leidde tot het aannemen van de Civil Rights Act van 1964 en de Voting Rights Act van 1965.

In de afgelopen jaren hebben we de impact gezien van vreedzame protesten zoals March For Our Lives en The Women’s March op het nationale politieke discours en veranderingen in lokale, provinciale en federale wetten.

De kracht van een mars komt van een grote groep mensen die samenkomen rond een centrale missie, publiekelijk worden gezien door leden van de gemeenschap en de media, en die aandacht en energie gebruiken om systemische en culturele verandering te stimuleren.

Zoek een probleem waar je om geeft en zoek naar een mogelijkheid om deel te nemen (of zelfs te organiseren) aan een mars in je gemeenschap.

Misschien vind je dit ook interessant: De beste citaten over het maken van een verschil in de wereld

Misschien vind je dit ook interessant: De beste manieren om een verschil te maken in uw gemeenschap

Table of Contents