Hoe de juiste oefenbal te kiezen


Ben Goldstein


Fitness rages komen en gaan (herinner je je de Shake Weight nog?) maar zo nu en dan komt er een trend voorbij die eigenlijk logisch is. Een van die trends is een nieuwe focus op kernkracht en functionele training, waarbij de romp wordt versterkt voor betere trainingen en minder blessures.

Een populair en nuttig hulpmiddel voor kernkracht is de oefenbal. Fysiotherapeuten gebruiken ze al jaren, maar fitnessexperts weten nu dat het een van de beste manieren is om de buikwand en rugspieren te versterken en de stabiliteit te vergroten.

Dit is wat u moet weten over het kiezen en gebruiken van een oefenbal.

Een oefenbal kiezen

Voordat je een bal koopt, moet je ervoor zorgen dat deze de juiste maat heeft voor je lengte. Om het te testen, ga je op de bal zitten en zorg je ervoor dat je heupen vlak of net iets hoger zijn dan de knieën:

  • 55 cm: 4’11” – 5’4″
  • 65 cm: 5’5″ – 5’11”
  • 75 cm: 6’0″ – 6′ 7″

Als je overgewicht of obesitas hebt, zoek dan naar een trainingsbal die barstbestendig is en je gewicht kan accommoderen.

Waar te koop

Je kunt bijna overal oefenballen kopen, sportwinkels, plaatsen zoals Walmart, Target en op Amazon, of online fitnesssites zoals SPRI en Power Systems. Onze favoriete bal is de Spri Elit Xercise Balance Ball. Het is van zeer hoge kwaliteit en heeft het perfecte niveau van stevigheid voor bijna elke activiteit.

Hoe u uw oefenbal kunt gebruiken

Oefenballen dagen je uit door je lichaam in een onstabiele omgeving te plaatsen. Wanneer je op de bal ligt, gaan je benen en buikspieren meteen aan de slag om te voorkomen dat je eraf valt.

Voeg een oefening toe zoals een borstpers of een crunch om de intensiteit van de beweging te verhogen.

Oefenballen zijn veelzijdig genoeg om voor vrijwel alles te gebruiken, waaronder:

  • Gewichtheffen: Gebruik de stabiliteitsbal als je nieuwe ‘halterbank’ om de bewegingen moeilijker te maken en de spieren van je benen, bilspieren en buikspieren op te nemen.
  • Abdominale training: Het doen van crunches, twists en andere traditionele oefeningen op de bal voegt moeite toe aan de beweging door meer spieren aan te trekken zoals in deze core workout.
  • Zittend: Gewoon op een oefenbal zitten kan een uitdaging zijn voor je kern op zich, en het is een geweldige manier om je houding te verbeteren wanneer je achter een computer zit of televisie kijkt. Oefen door erop te zitten en een voet van de grond te tillen en te balanceren, of probeer wat beginnersbaloefeningen.
  • Flexibiliteit, Yoga en Pilates Oefeningen: De bal is geweldig om te stretchen en te ontspannen, of je kunt een yogatraining op de bal proberen.
  • Spelen rond: Het is een trainingstool, maar vergeet niet dat het ook een bal is. Je kinderen zullen het geweldig vinden om ermee te spelen, houd ze gewoon in de gaten zodat ze zichzelf geen pijn doen.

Openbaarmaking: Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via de door ons gekozen links.Als je overgewicht of obesitas hebt, zoek dan naar een trainingsbal die barstbestendig is en je gewicht kan accommoderen.

Voeg een oefening toe zoals een borstpers of een crunch om de intensiteit van de beweging te verhogen.