Hoe calorieën te tellen

  • Waarom u misschien calorieën wilt tellen
  • Hoe calorieën te tellen
  • Tips voor succes

Het tellen van calorieën kan een waardevol hulpmiddel zijn voor het bereiken van doelen voor gewichtsverlies, het verkrijgen van gewicht of het handhaven van gewicht. Hoewel het proces misschien eenvoudig lijkt, kunnen enkele veelgemaakte fouten succes doen ontsporen. Gebruik deze lijst met tips voor het tellen van calorieën om ervoor te zorgen dat u de juiste cijfers voor succes hebt.

Het tellen van calorieën is misschien niet geschikt voor iedereen, vooral voor mensen met ongeordend eten. Het is ook niet geschikt voor kinderen of tieners. Er zijn andere, meer intuïtieve en minder opdringerige manieren om ervoor te zorgen dat u een geschikte hoeveelheid voedsel eet. Een therapeut en/of voedingsdeskundige kan je helpen meer te leren over voedzaam eten.

Waarom u misschien calorieën wilt tellen

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om calorieën te tellen om hen te helpen hun energie-inname en output in evenwicht te brengen om hun doelen voor lichaamssamenstelling te ondersteunen. Hoewel het handhaven van gewicht gemakkelijk kan zijn met behulp van intuïtief eten, vinden veel mensen dat het veranderen van hun lichaamsgewicht om vet te verliezen of spiermassa te krijgen een grotere uitdaging is.

Als uw arts gewichtsverlies heeft aanbevolen omwille van uw gezondheid, of als u probeert spiermassa op te bouwen, kan het tellen van calorieën u helpen uw doelen te bereiken. Sommige mensen die in het verleden hebben gedieet, verliezen het contact met de natuurlijke honger- en volheidssignalen van hun lichaam. Ze kunnen chronisch ondereten en zichzelf ondervoed maken. In dit geval kan het tellen van calorieën je helpen om genoeg te eten.

Anderen kunnen te veel calorieën eten voor gewichtsverlies of gewichtsbehoud. Misschien ben je gewend aan calorierijk voedsel of grote porties, en kleine verschuivingen in je eetpatroon kunnen je helpen om minder calorieën te consumeren om af te stemmen op een geschikter gewicht.

Het is cruciaal om niet te veel calorieën te verminderen, omdat dit op de lange termijn ongezond en niet-duurzaam kan zijn. Het tellen van calorieën kan een deel van de verwarring en angst verlichten om te weten hoeveel te eten.

Het tellen van calorieën is niet voor iedereen en als het beperkend wordt, negatieve gevoelens of relaties met voedsel of je lichaam creëert, moet je stoppen en een zorgverlener raadplegen.

Hoe calorieën te tellen

Begin bij het tellen van calorieën met je dagelijkse energiebehoefte. Dat getal vertegenwoordigt het aantal calorieën dat je elke dag zou moeten eten. Er zijn verschillende manieren om het nummer te krijgen, maar veel mensen kiezen ervoor om een online calculator te gebruiken. Hieronder is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken voor gewichtsverlies. Zodra je een caloriedoel hebt, gebruik je tools en apps voor het tellen van calorieën, meet je porties en vergeet je niet om ook andere voedingsstoffen en lichaamsbeweging vast te leggen.

Tips voor succes

Er zijn verschillende manieren om het calorietelproces te stroomlijnen, zodat u elke dag een nauwkeurig getal krijgt.

Gebruik technische hulpmiddelen in uw voordeel

Vertrouw niet op het geheugen om het voedsel te herinneren dat je gedurende de dag hebt geconsumeerd. Zelfs als je je kunt herinneren wat je hebt gegeten, is het bijna onmogelijk om je nauwkeurig te herinneren Hoeveel je at. Het is niet waarschijnlijk dat u een precies calorienummer krijgt als uw voedingsdagboek onvolledig is of als de portiegroottes verkeerd zijn.

Overweeg in plaats daarvan een app voor het bijhouden van calorieën op uw smartphone. Noteer de calorieën in uw maaltijd voordat u gaat zitten om te eten. Je kunt ook een klein notitieboekje gebruiken dat je in je tas gooit. Het punt is om een methode voor het bijhouden van calorieën te hebben die overal mee naartoe gaat.

We hebben de beste calorieteller-apps uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een app om calorieën te tellen, onderzoekt u welke optie het beste voor u is.

Doses nauwkeurig meten

Gebruik geen giswerk om portiegroottes te bepalen. Mensen hebben de neiging om hun voedselporties te onderschatten. En er zijn bepaalde voedingsmiddelen die we vaak te veel eten. Ontbijtgranen zijn een perfect voorbeeld. Mensen gieten vaak te veel ontbijtgranen in hun kommen, wat betekent dat ze per ongeluk meer dan één portie consumeren.

Overweeg in plaats daarvan te investeren in een digitale keukenweegschaal of algemene maatbekers te gebruiken om voedsel te portioneren. Je hoeft deze hulpmiddelen niet bij elke maaltijd te gebruiken, maar overweeg om een portie voedsel te meten, zodat je precies weet hoeveel één portie is. Als u meer of minder consumeert dan de portiegrootte die op het etiket met voedingsfeiten wordt aangegeven, kunt u het juiste aantal calorieën krijgen als u precies weet hoeveel grammen er in uw portie zaten.

Blijf binnen het budget

U hoeft de bank niet te breken om dure gereedschappen te kopen. De beste tool voor het bijhouden van calorieën voor u is niet noodzakelijkerwijs de duurste. Je vindt er verschillende gadgets en tools voor elke prijs. Degene die werkt, is degene die je gebruikt. Dat doe je niet honderden dollars moeten uitgeven om een effectief hulpmiddel te krijgen.

Misschien wilt u ook uw levensstijl overwegen voordat u een aankoop doet. Online tools kunnen de hele dag voor mensen achter een computer werken. En voor mensen die graag de traditionele pen- en papiermethode gebruiken, werkt een klein notitieblok goed. Zorg ervoor dat het notitieblok dat u kiest klein genoeg is om in een zak of tas te dragen.

Neem macro’s en oefeningen op

Beperk jezelf niet tot het bijhouden van calorieën. Afhankelijk van uw gereedschap kunt u andere voedingsstoffen volgen, zoals vezel- en natriuminname. Het eten van voldoende hoeveelheden vezels kan uw gezondheid verbeteren. U kunt er ook voor zorgen dat u de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgt voor gewichtsverlies als dat het doel is dat u en uw arts hebben besloten.

Naast het registreren van uw totale calorieën, kunt u overwegen macronutriënten zoals eiwitten, koolhydraten en vet grammen bij te houden. Als u een voedsel-app gebruikt, worden deze nummers automatisch geregistreerd wanneer u uw voedsel invoert.

Een woord van bodymindspirit

Calorieën tellen is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om u te helpen doelen voor lichaamssamenstelling te bereiken. Het is een hulpmiddel dat voor de meeste mensen alleen op korte termijn moet worden gebruikt, omdat het obsessief gedrag kan veroorzaken. Voor velen biedt het tellen van calorieën echter vrijheid van de angst om niet te weten of je genoeg of in sommige gevallen te veel hebt gegeten.

Net als bij het maken van een monetair budget, kan het tellen van calorieën je de vrijheid geven om voedsel te eten waar je van houdt zonder je af te vragen of ze “passen” in je energiebalansdoelen. Het handhaven van het gewicht is gemakkelijker met behulp van intuïtief eten, maar het aanbrengen van veranderingen in uw gewicht kan een strategie vereisen zoals het tellen van calorieën voor de beste kans op duurzaam succes.

Het tellen van calorieën is misschien niet geschikt voor iedereen, vooral voor mensen met ongeordend eten. Het is ook niet geschikt voor kinderen of tieners. Er zijn andere, meer intuïtieve en minder opdringerige manieren om ervoor te zorgen dat u een geschikte hoeveelheid voedsel eet. Een therapeut en/of voedingsdeskundige kan je helpen meer te leren over voedzaam eten.

We hebben de beste calorieteller-apps uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een app om calorieën te tellen, onderzoekt u welke optie het beste voor u is.