Hoe aura’s te lezen – 7 aurakleuren en hun betekenis

Hoe aura's te lezen - 7 aurakleuren en hun betekenis

Wist je dat je lichaam lijkt op een radio? Hoe raar die vraag ook lijkt, het is waar. Elke minuut van elk uur zendt je lichaam energie uit op een bepaalde frequentie, het gecombineerde resultaat staat bekend als je aura.

aura betekenis

Voordat je nu wegloopt van dit superwetenschappelijke antwoord, gewoon kaal met mij. Ik realiseer me dat je hier waarschijnlijk om een van de twee redenen bent gekomen: om erachter te komen hoe je aura’s kunt lezen of om meer over je eigen aura’s te leren.

Daar weet ik veel van. Maar voordat ik deze kennis met jullie deel, wil ik jullie een verhaal vertellen dat jullie zal helpen begrijpen welke opperwezens wij zijn.

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik echt begreep dat ons lichaam pure energie is. Natuurlijk wist ik van energie uit de wetenschapsles, maar ik zag het vooral als iets dat daarbuiten gebeurde, niet in mij.

Deze dag was ik erg boos over iets. Ik was boos, verdrietig en voelde me in één keer gefrustreerd. Ik wilde schreeuwen (dramatisch veel, ik weet het..), maar in plaats daarvan balde ik mijn vuist omhoog en sloot mijn ogen en schreeuwde inwendig.

Meteen verscheen er een enorme koortsblaar op mijn gezicht. Het schokte me zo erg dat ik vergat waar ik zelfs boos over was.

Het enige wat ik kon bedenken was hoe krachtig mijn emoties waren en hoe ze een direct effect hadden op mijn fysieke lichaam.

Het was niet lang daarna dat ik meer begon te leren over de energievelden om ons heen (auravelden) en hoe we energie in deze velden projecteren.

Zelfs als je het op dit moment niet kunt zien, bestaat je auraveld zeker. Zodra je een staat van ontspannen bewustzijn bereikt, zul je meer kans hebben om het te zien.

Wat is mijn Aura?

Omdat alle mensen op een specifieke frequentie werken, hebben we allemaal een unieke aura. We stoten ook een zeer laag niveau van elektriciteit uit het lichaam.

wat is mijn aura

Dit, in combinatie met je vibratie, vormt je aura, die volgens oude goeroes eigenlijk meerdere lagen diep is (denk aan een zevenlaagse cake.) Deze ’taart’ bestaat vaak uit verschillende kleuren.

Een verklaring daarvoor is dat onze emoties, spiritualiteit en fysieke ervaring op dit moment allemaal als ingrediënten door elkaar lopen. Het resultaat is je aura.

Dit is iets wat ik echt geloof, omdat ik heb gemerkt dat mensen die gelukkig en vol vreugde zijn, veel levendig gekleurde aura’s hebben.

Aan de andere kant, als een persoon depressief of gestrest is, heeft zijn aura de neiging om gedempt of saai te zijn. Het is ook aan verandering onderhevig, wat het nog belangrijker maakt om je eigen aura te leren lezen. Op deze manier kunt u de visuele veranderingen bijhouden terwijl ze zich voordoen.

Hoe kun je je Aura zien?

Voordat we bij de verschillende lagen van een aura komen en wat de kleuren betekenen, wil ik een paar manieren delen om je eigen aura te zien. Het is meestal een stuk gemakkelijker om het energieveld van een ander te zien. Het is echter mogelijk om je eigen te zien. Hieronder staan enkele suggesties:

  • Ga tegenover een witte muur staan. Strek je armen zo ver mogelijk uit. Richt vervolgens je focus op je handen, met name de ruimte net voorbij je vingertoppen. Laat je zicht ‘onscherp’ worden of knijp je ogen dicht, en je zult een fijne mist rond je hand beginnen te zien. Spreid je vingers uit en laat de mist uitzetten. Dit is je aura.
  • Ga voor een spiegel staan. Herhaal de stappen uit de bovenstaande opsommingsteken. Naarmate je je visie blijft uitbreiden, zul je meer lagen van je aura zien. Een beetje loensen helpt ook, vooral wanneer het gebruik van de niet-focustechniek je geen duidelijk beeld lijkt te geven.

Als je moeite hebt om je aura te zien, probeer dan de bovenstaande tips te herhalen terwijl je gaat zitten. Je kunt ook van tevoren diep ademhalen. Ook kun je in plaats daarvan proberen je aura te voelen. Vaak zijn we in staat om onze aura’s met ons hele lichaam veel gemakkelijker te voelen dan we het met onze ogen kunnen zien.

Dit proces houdt in dat je je ogen sluit en je handen tegen elkaar wrijft alsof je ze probeert op te warmen. Doe dit minstens 20 seconden. Strek vervolgens je armen uit met de handpalmen naar voren.

Beweeg je handen langzaam naar elkaar toe alsof je ze ‘in het midden’ probeert te laten ontmoeten. Besteed aandacht aan wat je voelt en voelt. Als je dit doet, kun je je aura interpreteren.

De grootste fout die ik zie maken bij mensen is te snel opgeven. Zoals het bespelen van een instrument of het deelnemen aan een sport, sommige mensen pikken dingen onmiddellijk op, terwijl anderen iets meer oefentijd nodig hebben. Blijf oefenen op jezelf en anderen totdat dit iets is dat je automatisch kunt doen.

De zeven lagen van een aura

Bijna iedereen die aan aura’s denkt, denkt aan kleur. Begrijpen wat elke tint vertegenwoordigt is super essentieel, maar je moet ook weten over de verschillende auralagen.

zeven auralagen

Elke laag is verbonden met een van de zeven chakra’s en zelfs een specifieke kleur. Ik heb ze hieronder beschreven:

Fysieke Aurische Laag

Dit niveau staat het dichtst bij je lichaam en wordt ook wel het ‘etherische’ niveau genoemd. Als het een chakra zou zijn, zou het de wortelchakra zijn en wordt het weergegeven, maar in tegenstelling tot dit energiecentrum is het niet rood maar een grijsachtig blauw.

Dit is het gemakkelijkste aurische niveau om te zien is zeer sterk bij degenen die fysiek actief zijn of gericht op sport / lichaamsbeweging. Het heeft de neiging om verward te zijn als men ziek of moe is.

Emotionele Aurische Laag

Ook bekend als het astrale niveau, strekt de tweede laag van je aura zich uit net voorbij de eerste. Het is bekleed met je zonnevlecht en is je emotionele stoel. Net als onze gevoelens kan dit elke kleur van de regenboog zijn, maar is verzwakt in helderheid wanneer iemand van streek is.

Mind Auric Laag

Welke kleur is jouw denkpet? In het auraveld is het felgeel. Als je constant bezig bent met activiteiten die je geest stimuleren, heb je vaak een geel getinte aura.

Hetzelfde geldt voor creatieve taken, omdat alle fantasierijke energie uit het derde centrum stroomt. Wat de chakracentra betreft, is de zonnevlecht hiermee verbonden.

Astrale Brug

Roze en rooskleurig, deze laag van energie vertegenwoordigt onze verbondenheid met anderen. Wanneer we betrokken zijn bij gezonde, liefdevolle relaties, is de straling sterk en helder.

Wanneer we in conflict zijn, kan het extreem beperkt zijn. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat de bruglaag direct verbonden is met je hartchakra.

Etherische Sjabloon

Heb je moeite om trouw te zijn aan jezelf? Het wordt weergegeven in je vijfde aurische laag. Dit staat bekend als de ‘blauwdruk’ omdat het alles laat zien dat je op een persoonlijk niveau bent.

Kleuren variëren, maar het is nauw verbonden met de keelchakra. Als je een sterke aura van de vijfde laag wilt, moet je je op je gemak voelen bij jezelf en je persoonlijke waarheid spreken.

Hemellichaam Aurische Laag

De hemelse laag strekt zich uit op twee tot drie voet van het lichaam en is de make-up van de aura. Alles wat te maken heeft met spiritueel bewustzijn en het onderbewustzijn is in deze laag vertegenwoordigd.

Dit omvat iemands dromen en devotionele praktijken. Parelwit, het is verbonden met het derde oog chakra en het goddelijke.

Goud-kroon Auric Layer

De laatste aurische laag is de goud-kroonlaag. Het wordt ook wel de ketherische laag genoemd en is wat ons helpt om ons één te voelen met het universum en God / Schepper.

Het pulseert snel en hoewel het het verst van het lichaam verwijderd is, trilt het op de hoogste frequentie van allemaal. Ik zie het graag als een goudveld van bescherming dat mijn lichaam omringt wanneer ik op mijn best functioneer.

Aura kleuren en hun betekenissen

Nu we de auralagen hebben bedekt, is het tijd om te praten over de aurakleuren.

aura kleuren

Er zijn zeven aurakleuren – rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en wit – die allemaal iets anders vertegenwoordigen. Laten we dus eens kijken naar elke aurakleur en de betekenis ervan.

Rode Aura

Omdat het staat voor kracht en passie, is een rode aura een van de krachtigste die in een auraveld te zien is.

Veel energie zit verpakt in mensen die veel rood in hun aura’s laten zien, dus ze vinden het meestal leuk om zichzelf uit te drukken met behulp van hun fysieke lichaam.

Omdat dit een lagere vibratie is, het dichtst bij de aarde, zijn mensen met een rode aura meestal adrenaline-junkies die tegelijkertijd onverschrokken en fel zijn.

Oranje Aura

Oh, fijne dag! Net als Teigetje van Winnie de Poeh zijn mensen met een oranje aura gelukkig, vrolijk en levendig.

Een robuuste oranje aura staat voor vitaliteit en een goede gezondheid. Als je een mandarijntint uitstraalt, ben je waarschijnlijk zowel attent als attent en een mensenmens.

Gele Aura

Ga uit de weg – de baas is in het gebouw. De meeste invloedrijke leiders hebben een gele uitstraling omdat het zelfvertrouwen en een sterk zelfgevoel vertegenwoordigt.

Deze kleur straalt uit vanuit je zonnevlecht en kan ook je creatieve en vriendelijke kant uitdrukken.

Als je een gele aura hebt, ben je waarschijnlijk goed in het krijgen van anderen om dingen op jouw manier te zien.

Groene Aura

Als je een groene vibe hebt, ben je een genezer in hart en nieren. Je bent waarschijnlijk een zorgzaam, liefdevol en verzorgend persoon die het leuk vindt om anderen te helpen.

Met een groene emissie straal je onvoorwaardelijke liefde en levensveranderende energie uit naar alles om je heen.

Dit is een van de meest verbazingwekkende kleuren om te schijnen, omdat je zoveel goeds kunt doen met deze aura.

Blauwe Aura

Ondersteunend en intuïtief, blues zijn hoogontwikkelde spirituele mensen die in staat zijn om contact te maken met zichzelf en anderen door middel van open en eerlijke communicatie.

Als je blauw uitstraalt, is dat omdat je van nature begaafd bent in een artistieke zin. Misschien ben je een getalenteerd spreker, een schrijver of een zanger.

Je zult op je blauwst zijn (qua kleur, niet emotie) als je open en eerlijk doet waar je van houdt.

Paarse Aura

Een hoogfrequente kleur, het geestenrijk resoneert als paars. Als je paars vibreert, ben je zeker ruimdenkend en vooruitstrevend.

Je hebt waarschijnlijk ook een nieuwsgierig karakter en hebt de neiging om een beetje ‘out of the box’ te denken.

Er is ook een gevoel van spirituele verbondenheid met deze kleur, omdat het het 6e aurische niveau en je derde oog met elkaar verbond.

Witte Aura

Wit is super duper zeldzaam omdat de zuiver witte aura het kenmerk is van een hoogontwikkeld persoon die engel- of profeetachtig is. Jezus, Gandhi en Moeder Theresa. Dit zijn jullie mensen met een witte aura.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat jij of iemand die je kent een aura heeft die volledig wit is, heb je misschien een aantal witte ondertonen, vooral als je erop gericht bent de samenleving als geheel te helpen evolueren.

Kunnen aurakleuren veranderen?

Je aurakleuren kunnen veranderen – en dat zullen ze vaak ook doen. Soms ben je misschien meer rood, groen, blauw, geel, noem maar op.

aura kleuren veranderen

Als je emotioneler bent, ziek bent of verliefd bent, kunnen al deze dingen je energieveld beïnvloeden. Dit is de reden waarom het lezen van je eigen aura zo’n geweldig hulpmiddel voor zelfreflectie is.

Het is belangrijk om te onthouden dat je aura niet iets is dat je kunt in- en uitschakelen (je lichaam is geen lichtschakelaar.) Je kunt het wel reinigen. Dit is iets dat ik in de volgende sectie zal behandelen.

Hoe je je aura kunt reinigen

In mijn chakragids sprak ik over manieren waarop je je chakra in balans kunt brengen. Je aura raakt niet per se uit balans, maar het kan verward raken door te veel negatieve emoties en ervaringen.

Dit houdt jullie op zijn beurt op een lage vibratie en niet in staat om te ascenderen. Ik vergelijk het met een glas water dat een schilder gebruikt om zijn penseel schoon te maken.

Hoewel het rood, blauw, groen en andere kleuren er op zichzelf misschien goed uitzien, zullen te veel duiken in het water het vies bruin maken. Het duurt niet lang of er is nieuw water nodig.

Er is niet slechts één manier om je aura te reinigen, dus je kunt een paar technieken uitproberen en degene gebruiken die goed voor je voelt. Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn:

  • Meditatie. Ik weet dat ik meditatie noem als een oplossing voor veel problemen. Daar is een reden voor. Het IS de oplossing voor veel problemen. Er zijn echte geleide meditaties die je kunt doen die uitsluitend gericht zijn op aurareiniging. Een snelle Youtube-zoekopdracht levert goede resultaten op.
  • Visualisatie. Dit werkt het beste in combinatie met meditatie, maar je kunt het ook geïsoleerd gebruiken. De eerste stap is om je aura te lezen. Sluit vervolgens je ogen en visualiseer het in je geest. Zie jezelf vervolgens schoonwassen van alle onzuiverheden en zo wit worden als sneeuw. Doe dit enkele minuten of totdat je je helder voelt.
  • Verbrand salie. Ook bekend als smudging, is het verbranden van salie al duizenden jaren een spirituele oefening. De meeste mensen hebben gehoord van vlekken om een kamer van negatieve energie schoon te maken. Het kan ook worden gebruikt om je aura te ontdoen van lage vibes.
  • Breng je chakra’s in balans. Ik denk dat ik loog toen ik zei dat je je aura’s niet in balans brengt. Technisch gezien niet. Het balanceren van je energiecentra zal je echter helpen om energie uit te zenden die positief is en op een hoge frequentie vibreert. Dit zal helpen om je aura schoon te houden en de kleur die het van nature moet zijn.

Aura Fotografie

Beroemdheden hebben het cool gemaakt om je aura te laten fotograferen, en dit is een trend waarmee ik zeker aan boord kan springen.

aura fotografie

Ik zal niet ingaan op veel technische details, maar dit wordt gedaan met behulp van een speciale camera die de schoonheid van iemands geest in al zijn verwondering vastlegt.

Hoewel dit misschien ‘new age’ klinkt, bestaat het eigenlijk al sinds de jaren 1970. Weet je niet zeker wat je met de foto zou doen nadat je hem hebt laten maken?

Frame het in, maar laat het eerst ‘lezen’. Een auragoeroe kan naar dit soort foto’s kijken en veel dingen bepalen, zoals hoe je de wereld bekijkt en zelfs je doelen en ambities.

Gecombineerd met professionele aurametingen, dehet kan echt een zielsverbindende ervaring zijn.

Professionele Aura Readings

Als je van aura’s houdt en meer wilt weten over je eigen aura, overweeg je misschien een professionele auralezing.

Zoveel spirituele gidsen staan klaar en bereid om dit soort informatie te verstrekken als je bereid bent om het te ontvangen. Ik vind dat een auralezing ook een geweldige manier is om te bevestigen wat je ziet.

Je kunt bijvoorbeeld rood lezen in je aura en willen weten of deze lage vibratie echt wordt uitgezonden. Een auralezer zou in staat zijn om feedback te geven en je ook te helpen bij het opruimen van ongewenste energieprojecties, door ze te vervangen door een positievere bron.

Klaar om je aura te lezen?

Er zijn zoveel redenen waarom het leren lezen van aura’s een must-do is! Ten eerste kun je jezelf onderzoeken en snel achterhalen wat er precies onder de oppervlakte gebeurt. Dit werkt ook met andere mensen.

Wil je weten wat voor persoonlijkheid je nieuwe collega heeft? Lees hun aura. Hetzelfde geldt voor familie en vrienden.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan mijn artikel met mijn favoriete chakra-boeken op de markt.