Het veranderen van uw energiebalans om gewicht te helpen verliezen

Het veranderen van uw energiebalans om gewicht te helpen verliezen
Vrouw die zichzelf weegt op een weegschaal

Fabrik Studios / Getty Images

 • Wat is energiebalans?
 • Impact op gewichtsverlies
 • Strategieën
 • Voorbeeld van energiebalans

Het leven draait om het bereiken van balans, toch? Nou, niet als je probeert af te vallen. Helaas, als je een energiebalans bereikt, zul je niet afvallen. Een perfect uitgebalanceerde energievergelijking helpt je om je gewicht te behouden. Een Positief energiebalans zorgt voor gewichtstoename. Als je wilt afslanken, moet je een energietekort of een Negatief energiebalans.

Wat is energiebalans?

Energiebalans is het verschil tussen je energie-input – of het aantal calorieën dat je in je lichaam stopt – en je energie-output, of het aantal calorieën dat je elke dag verbrandt.

Sommige mensen verwijzen naar de energiebalansvergelijking als de “calorieën in, calorieën uit” -vergelijking. Je moet je energiebalans berekenen als je wilt afvallen. Deze vergelijking biedt een startpunt voor uw hele afslankprogramma.

Energiebalansvergelijking: calorieën in (energie-input) – calorieën uit (energie-output)

Impact op gewichtsverlies

Zodra je je energiebalans hebt uitgezocht, kijk dan eens naar het resultaat. Je hebt een positieve energiebalans, een negatieve energiebalans of een perfecte balans.

 • Perfecte balans: Als je eindigt met een 0 aan het einde van je energievergelijking, heb je een perfecte energiebalans gevonden. In deze staat zul je niet aankomen of afvallen. Perfecte energiebalans is voor mensen die zich in de fase van gewichtsbehoud van hun reis naar gewichtsverlies bevinden.
 • Positieve energiebalans: Als je eindigt met een positief getal, heb je de juiste balans bereikt voor gewichtstoename. Voor sommige mensen, zoals zwangere vrouwen, opgroeiende kinderen, gewichtheffers die proberen op te bulken, of iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in het verkrijgen van gewicht, is dit een gezonde toestand.
 • Negatieve energiebalans: Als je eindigt met een negatief getal, heb je de energie gevonden onbalans noodzakelijk voor gewichtsverlies. Deze onevenwichtigheid wordt ook wel een energietekort genoemd. Het betekent dat je de weegschaal hebt getipt om af te slanken. Voor de beste resultaten wil je een negatieve energiebalans van 500-1000 calorieën per dag om 1-2 pond per week te verliezen.

Als afvallen je doel is en je energievergelijking in balans of positief was, maak je dan geen zorgen. Als je hebt ontdekt dat je saldo negatief was, maar het totaal niet voldoet aan het doel van -500 calorieën, is dat ook goed. Er zijn drie verschillende manieren om je aantal te veranderen en succesvol af te vallen.

Strategieën

Er zijn maar drie manieren om je energiebalans te veranderen. Kortom, u moet uw calorie-inname verminderen, uw energie-output verhogen of de twee opties combineren om het calorietekort te bereiken dat nodig is voor gewichtsverlies. De juiste methode voor u hangt af van uw gezondheidsgeschiedenis, uw levensstijl en uw persoonlijke voorkeuren.

Verminder uw calorie-inname

Als u niet kunt sporten of als u absoluut een hekel heeft aan sporten, kunt u uw calorie-inname met 500 tot 1000 calorieën per dag verminderen om af te vallen. Zodra het gewicht weg is, kunnen mensen die voor deze optie kiezen het echter moeilijk hebben om het gewicht eraf te houden.

Naarmate je afslankt, verandert je metabolisme. Dat betekent dat je energie-output aantal afneemt en je je energie-input nog meer moet verlagen om de energiebalans te bereiken.

Kortom, je hoeft minder te eten. Voor veel mensen is minder eten niet redelijk of duurzaam voor de lange termijn.

Verhoog uw fysieke activiteit

Je kunt ook je energiebalans veranderen door meer te bewegen.Maar elke dag 500 tot 1000 calorieën extra verbranden met een training is erg moeilijk. Voor de meeste mensen zou het een intense trainingssessie vereisen die 45 minuten of langer duurt. En je zou het elke dag moeten doen. Zelfs fitte, atletische sporters hebben gemakkelijke trainingsdagen of vrije dagen nodig om te herstellen en bij te tanken.

Tenzij u een baan heeft met regelmatige fysieke beweging, is deze optie misschien niet de meest redelijke en kan het u in gevaar brengen voor letsel.

Meer veranderingen in activiteiten en dieet

Het maken van kleine aanpassingen aan zowel uw calorie-inname als uw fysieke activiteit wordt over het algemeen aanbevolen als de meest redelijke en duurzame methode van gewichtsverlies.

Hiermee gebruikt u dit methode, kunt u een paar honderd extra calorieën verbranden met een training en calorieën verminderen door dessert of calorierijke snacks te elimineren om uw doel te bereiken.

Het is ook de beste manier om je gewicht te behouden nadat je bent afgeslankt.

Voorbeeld van energiebalans

Om een pond per week te verliezen, raden experts over het algemeen een energietekort van 3500 calorieën per week aan. Als u de gecombineerde methode kiest om uw energiebalans te veranderen, kunt u met de cijfers spelen om te zien wat het beste werkt. Hier is een voorbeeld:

Dieter: Roger

 • Calorieën verbruikt per dag: 2500
 • Calorieën verbrand elke dag: 2200

2500 (energie-input) – 2200 (energie-output) = 300 calorieën

Roger heeft een positieve energiebalans van 300 calorieën. In deze toestand zal hij aankomen. Om af te vallen, heeft hij een negatief saldo nodig van ongeveer 500 calorieën per dag of 3500 calorieën per week.

Om zijn doel te bereiken, kiest Roger ervoor om bescheiden veranderingen in zijn dieet aan te brengen om zijn calorie-inname met 500 calorieën per dag te verminderen. Vervolgens zal hij fysieke activiteit toevoegen om meer calorieën te verbranden. Zijn doel is om 300 calorieën extra te verbranden door te wandelen of fietsen naar het werk. In het weekend zal hij wandelen om 300 calorieën per dag te verbranden.

Bijgewerkt energiebalansplan voor Roger

 • Calorieën die elke dag worden geconsumeerd: 2000
 • Calorieën verbrand per dag: 2500

2000 (energie-input) – 2500 (energie-output) = -500 calorieën

Met een negatieve energiebalans van 500 calorieën per dag, zal Roger een totaal calorietekort van 3500 calorieën per week hebben en ongeveer een pond per week verliezen op dit plan.

Een woord van bodymindspirit

Wanneer u voor het eerst de energiebalansvergelijking begint te gebruiken om af te vallen, wees dan geduldig. Het duurt een week of twee om je cijfers aan te passen en resultaten te zien. En er zijn veel factoren die van invloed zijn op uw dagelijkse energiebalans die het gewichtsverliesproces ingewikkelder kunnen maken. Maar de energiebalansvergelijking is de basis van elk plan voor gewichtsverlies en dieet.

Hoe meer je het gebruikt en begrijpt, hoe groter de kans dat je gewicht verliest en het gewicht voorgoed weghoudt.

Naarmate je afslankt, verandert je metabolisme. Dat betekent dat je energie-output aantal afneemt en je je energie-input nog meer moet verlagen om de energiebalans te bereiken.

Met behulp van deze methode kunt u een paar honderd extra calorieën verbranden met een training en calorieën verminderen door dessert of calorierijke snacks te elimineren om uw doel te bereiken.