Eenvoudige manieren om uw dieet nu te verbeteren

Eenvoudige manieren om uw dieet nu te verbeteren

Het veranderen van voedingsgewoonten kan verwarrend en moeilijk zijn, vooral als we al lang dezelfde dingen doen. Maar eenvoudige veranderingen kunnen impactvolle resultaten opleveren. Hier zijn vijf dingen die je nu kunt doen om positieve veranderingen aan te brengen in de manier waarop je eet.

1

Voeg een extra groente toe aan uw volgende maaltijd

Groenten zullen uw dieet verbeteren.
Ryan / Beyer / Getty Images

Voeg een extra portie groenten toe aan je volgende maaltijd: ontbijt, lunch of diner, wat het ook is. Kies er een die groen of felgekleurd is voor het maximale voedingsvoordeel. Stoom wat broccoli bij je broodje tijdens de lunch en maak twee plantaardige kanten voor het avondeten in plaats van één. Of eet een grotere salade. Dit werkt zelfs voor het ontbijt – voeg spinazie toe aan je roerei of maak een groene smoothie.

2

Eet vers fruit

Vers fruit zal uw dieet verbeteren.
Julia Khusainova / Getty Afbeeldingen

De volgende keer dat je in de rij staat bij de lunchbalie, pak je een appel of peer in plaats van een koekje of stuk taart. Of, als je thuis aan het eten bent, geniet dan van een kom bessen als dessert. Je hoeft je dessert niet op te geven als je gewend bent aan een nachtelijke kom ijs. Bezuinig gewoon – serveer ongeveer de helft van de hoeveelheid die je normaal eet en vul de rest van de kom met vers fruit zoals aardbeien, bosbessen of gesneden perziken. Je bezuinigt op de calorieën en krijgt een betere voedingswaarde. En het smaakt nog steeds geweldig.

3

Drink meer water

Water

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Veel overtollige calorieën uit suiker en vet komen uit de dranken die je consumeert. Het drinken van meer water kan u helpen gewicht te verliezen als u het drinkt in plaats van suikerhoudende frisdranken. En als je alcohol drinkt, voeg dan een glas water toe tussen de drankjes. Als je een hekel hebt aan de smaak van water, kun je het verbergen met een schijfje citroen, limoen, komkommer of verse ananas. Water helpt je gewrichten te smeren, het is belangrijk voor de spijsvertering, het vervoert voedingsstoffen en zuurstof naar cellen en helpt de lichaamstemperatuur te reguleren.

4

Maak van je volgende graan een volkoren

Volkorenbrood is goed voor je dieet.
J Shepherd / Getty Afbeeldingen

Volle granen zijn hoger in vezels dan gewone geraffineerde witte granen, en aangezien de meeste mensen meer vezels kunnen gebruiken, is het misschien tijd om over te schakelen. De volgende keer dat je brood eet, zorg er dan voor dat je 100 procent volkoren of 100 procent volkorenbrood kiest. Ruil je zoete ontbijtgranen in voor een kom havermout of een 100 procent volkoren ontbijtgranen bij het ontbijt. Kies bruine rijst of volkoren pasta voor het avondeten.

5

Let op portiegrootte

Kleine hamburgers zullen je dieet niet verpesten.
Whitewish / Getty Afbeeldingen

Er is een oud gezegde over dat je ogen groter zijn dan je maag. Hoewel dat technisch gezien zeker niet waar is, is het gemakkelijk om een grotere portie voedsel te laden dan je nodig hebt, vooral als je honger hebt. Dus, bij je volgende maaltijd, stop een minuut om na te denken over je portiegroottes.

Uw eiwitbron (vlees, gevogelte, vis, enz.) zou ongeveer een kwart van uw bord in beslag moeten nemen, en zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen, rijst of pasta, zouden slechts nog een kwart in beslag moeten nemen. De andere helft van je bord kan worden gevuld met voedzame caloriearme groenten en fruit zoals tomaten, broccoli, bloemkool, asperges, erwten, sperziebonen of een tuinsalade. Dat zal waarschijnlijk genoeg zijn om je te vullen, maar als je nog steeds honger hebt, ga dan voor extra groenten.