Het goddelijke vrouwelijke demystificeren – Wat is het en waarom hebben we het nodig?

Het goddelijke vrouwelijke demystificeren – Wat is het en waarom hebben we het nodig?

Er wordt tegenwoordig in de spirituele gemeenschap veel gesproken over de Goddelijk Vrouwelijk, maar wat is het precies? Hoe ziet de manifestatie van Goddelijke Vrouwelijke energie eruit, waarom hebben we het nodig en hoe kunnen we ons verbinden met ons Goddelijke Vrouwelijke, ongeacht onze genderexpressie?

Hier zullen we een kijkje nemen naar alles wat het betekent om in je Goddelijke Vrouwelijke te zijn en wat die energie inhoudt, zodat je je reis kunt beginnen om je te verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke en je Goddelijke Zelf, en de wereld om je heen, in balans te brengen!

Wat is het Goddelijke Vrouwelijke?

Het Goddelijke Vrouwelijke is de tegenhanger en balans van het Goddelijke Mannelijke. Het is de yin naar Divine Masculine’s yang. Wanneer deze twee kwaliteiten in een persoon worden omarmd, kan dit resulteren in een algehele balans en gegrondheid voor de aarde en het Zelf.

Het Goddelijke Vrouwelijke is een geaarde, intuïtieve energie die diep verbonden is met de Aarde en de natuur. Hoewel het Goddelijke Vrouwelijke een ontvankelijke energie is, is het ook fel en beschermt en koestert het degenen om wie het geeft, inclusief zichzelf. Het is allesbehalve passief, maar het heeft ook de capaciteit om toe te staan – rust toestaan, ruimte toestaan, tijd toestaan.

goddelijk vrouwelijk

Het Goddelijke Vrouwelijke omarmt de cycli van het leven en de eb en vloed van de natuur, in plaats van een constante stroom van productiviteit en arbeid af te dwingen om waarde te hebben. Het is sensueel en neemt de tijd om gevoelens in het lichaam op te merken en de schoonheid van het leven eromheen.

De maan en de oceaan dragen Goddelijke Vrouwelijke energie, evenals bomen in hun cyclus van dood en wedergeboorte. Divine Feminine is wild en ongetemd, en toch zacht, stil en stil.

Wat betekent het om goddelijke vrouwelijke energie te hebben?

Je hoeft niet geboren te zijn met vrouw-geassocieerde reproductieve delen of je te identificeren als vrouwelijk om je Goddelijke Vrouwelijke te omarmen.

In feite is onze patriarchale samenleving zwaar uit balans geraakt door het uitwissen van de Goddelijke Vrouwelijke energie, vooral binnen degenen die zich vanaf hun geboorte als man hebben geïdentificeerd.

Als gevolg hiervan heeft dit gewonde vrouwelijke en mannelijke energie gecreëerd om ongebreideld te tieren, wat systemische ongelijkheid met zich meebrengt, tussen mensen van een ander geslacht, ras en klasse dan die van de prominente rijke, witte, mannelijke identiteit.

Het omarmen van het Goddelijke Vrouwelijke samen met het Goddelijke Mannelijke, en het verzorgen van de gewonde delen van onszelf die deze kwaliteiten hebben onderdrukt, is essentieel om balans te brengen in het lichaam, de geest en de hele natuur zelf.

Het ene kan niet bestaan zonder het andere, maar ze kunnen uit balans zijn, waardoor wonden ontstaan die zich manifesteren als onsmakelijke eigenschappen, waardoor we ons niet kunnen verbinden met het Goddelijke Geheel binnenin.

Wat zijn goddelijke vrouwelijke kwaliteiten?

Er zijn veel kwaliteiten die de Goddelijke Vrouwelijke energie definiëren en illustreren. Laten we er een paar bekijken!

Ontvankelijk

Zoals het Goddelijke Mannelijke assertief is, zo is het Goddelijke Vrouwelijke ontvankelijk. Denk aan het Pak van Bekers in de Tarot – klaar om te ontvangen en vast te houden wat erin wordt gegoten. Dit betekent niet dat negatieve projecties door anderen moeten worden vastgehouden, maar het Goddelijke Vrouwelijke staat open voor het ontvangen van liefde, zorg, sensualiteit, etc. zonder terughoudendheid, wetende dat het alle goede dingen verdient die erop afkomen.

Intuïtief

Het Goddelijke Vrouwelijke wordt sterk geassocieerd met intuïtie – hoewel het reductief is, denk aan de uitdrukking “Vrouwenintuïtie”, en dit zou je een idee moeten geven van het Goddelijke Vrouwelijke. Omdat het zo open en ontvankelijk is, is het Goddelijke Vrouwelijke in staat om zich af te stemmen op subtiele veranderingen in energie, met behulp van observatie, ervaring en de innerlijke stem.

Ondersteunend

Het Goddelijke Vrouwelijke is een ondersteunende energie, die ruimte houdt om te koesteren wat moet groeien, in zichzelf en anderen. In plaats van zijn eigen keuzevrijheid op te geven om aan de behoeften van anderen te voldoen, zorgt het Goddelijke Vrouwelijke eerst voor zichzelf en ondersteunt het zichzelf, om een betere verzorger voor anderen te zijn.

Geaard

Het Goddelijke Vrouwelijke is zeer verbonden met de Aarde, de natuur en al haar cycli. Het begrijpt dat het geworteld is in de aarde, en een deel van deze cycli van de natuur, helemaal niet gescheiden. Geaard zijn stelt het Goddelijke Vrouwelijke in staat om al zijn andere kwaliteiten te tonen vanuit een stevig fundament.

Reflecterende

In plaats van voortdurend vooruit te komen, neemt het Goddelijke Vrouwelijke de tijd om na te denken voordat hij actie onderneemt, evenals na te denken over ondernomen acties.

Door de tijd te nemen om in zijn bewustzijn te ademen, kan het Goddelijke Vrouwelijke de tijd nemen voordat het beslissingen neemt en zich verbinden met zijn eigen innerlijke stem, zodat het kan maken de beste beslissingen voor zichzelf op dat moment.

Empathisch en meelevend

Het Goddelijke Vrouwelijke begrijpt en heeft empathie en mededogen voor wat anderen doormaken, leidend met liefde, niet met oordeel. In plaats van zijn eigen emoties op anderen te projecteren in de naam van ‘empathie’, houdt het ruimte voor de unieke ervaring van anderen terwijl het zijn eigen emotionele grenzen handhaaft.

Vertrouwen

Het Goddelijke Vrouwelijke begrijpt het belang van grenzen, maar toont ook vertrouwen in anderen door erop te vertrouwen dat hun intenties en motivaties afkomstig zijn van een plaats van goede bedoelingen. Op deze manier kan het ook vollediger door anderen worden vertrouwd.

Creatief

Het Goddelijke Vrouwelijke begrijpt de behoefte aan creativiteit – het is tenslotte de vertegenwoordiger van de schepping van al het leven.

goddelijke vrouwelijke betekenis

Of het nu gaat om een kunstproject, het creëren van een veilige gemeenschap en relaties, of het creëren van leven, het Goddelijke Vrouwelijke maakt tijd en ruimte om de creatieve sappen te laten stromen.

Gewond Vrouwelijk

Wanneer het Goddelijke Vrouwelijke uit balans is, kan het de voorwaarden scheppen voor het verschijnen van Gewonde Vrouwelijke eigenschappen. Deze omvatten onzeker, manipulatief, behoeftig, codependent en niet-authentiek zijn. Als deze eigenschappen het overnemen, is dit een teken dat het tijd is om je te verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke energie.

Hoe kun je je verbinden met je goddelijke vrouwelijke energie?

Laten we eens kijken naar manieren waarop je je kunt verbinden met je goddelijke vrouwelijke energie.

Journaling

Je gedachten op papier krijgen is een geweldige manier om je te verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke energie. Er zijn veel manieren om een dagboekpraktijk te maken, en geen enkele manier is beter dan de andere; het hangt allemaal af van wat voor jou werkt.

Je kunt ervoor kiezen om Julia Cameron’s raamwerk van Morning Pages te volgen – 3 pagina’s van longhand, stream of consciousness schrijven aan het begin van elke dag bij het ontwaken, om je creativiteit opnieuw op te wekken.

U kunt ook werken met vooraf geschreven prompts als u niet zeker weet waarover u moet schrijven. Schaduwwerk kan effectief worden uitgevoerd met behulp van logboekprompts. Je kunt er ook voor kiezen om een plakboekdagboek te maken met ephemera, met slechts een klein beetje schrijven. De keuze is aan jou!

Jezelf verwennen

In je Goddelijke Vrouwelijke zijn omvat het koesteren van anderen, maar dat kan niet effectief worden gedaan totdat je je eerst hebt gecommitteerd aan het koesteren van jezelf. Tijd vrijmaken tijdens je dag om jezelf te verwennen, op welke manier je ook kiest, is een belangrijke stap om je te verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke energie.

hoe je je kunt verbinden met je goddelijke vrouwelijke

Of het nu gaat om een dagelijkse huidverzorgingsroutine, rituele baden, het maken van een heerlijke snack tijdens het kijken naar je favoriete show, of zelfs zoiets kleins als het brengen van een traktatie naar het werk, zelfzorg is een geweldige manier om waardering voor jezelf te tonen en jezelf toe te staan om voor jezelf en anderen in je leven te verschijnen.

Rusten

Het Goddelijke Vrouwelijke begrijpt het belang van rust. Als je worstelt met een burn-out, heb je niet de middelen om jezelf of iemand anders te helpen. Door jezelf de tijd te geven om te rusten, te ontspannen en op te laden, kun je je leven vollediger benaderen.

Zodra je jezelf de tijd gunt om te rusten en voor jezelf te zorgen, zul je merken dat de dingen die je misschien hebt benadrukt over het missen tijdens het rusten, voor zichzelf kunnen zorgen. Zelfs het belangrijkste werk lijdt wanneer er geen tijd wordt genomen om te rusten – dus geen excuses!

Omarm je sensualiteit

Het Goddelijke Vrouwelijke verlustigt zich in alle zintuigen van het lichaam en neemt de tijd om ook het lichaam te waarderen. Er is een reden dat Aphrodite of Venus worden gezien als godinnen van het Goddelijke Vrouwelijke – ze omarmen alles wat te maken heeft met sensualiteit en vreugde in het leven in het lichaam.

Sensualiteit kan natuurlijk op een seksuele manier worden gezien, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Het is slechts het ontwaken en waarderen van de zintuigen. T

ry zalven jezelf in je favoriete geur voordat je jezelf in je vers gewassen beddengoed stopt voor een diepe, rustgevende slaap. Koop de dure chocolade, alleen deze ene keer, en geniet van de smaak terwijl je het langzaam in je mond laat smelten.

Als je een partner hebt, neem dan de tijd om samen te masseren en elkaars lichaam en aanwezigheid te waarderen. Ga de wereld in en zie kunst, of maak een wandeling in de natuur en luister naar je favoriete muziek terwijl je je klusjes in huis doet.

Deze eenvoudige manieren om sensualiteit te omarmen kunnen helpen om je Goddelijke Vrouwelijke naar voren te brengen en tegelijkertijd een gewonnenveel ruimte voor jezelf om te ervaren en te aarden in je lichaam.

Maak gebruik van je intuïtie

Het aanboren van je intuïtie is een belangrijke stap in het verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke. Door jezelf simpelweg toe te staan om met jezelf in meditatie te zitten en alle gedachten die in je hoofd opkomen naar boven te laten komen, zonder oordeel, kun je leren luisteren naar je eigen intuïtie.

In plaats van gedachteloos op de automatische piloot door het leven te gaan, neem je de tijd om gedachten en gevoelens op te merken terwijl ze naar boven komen en observeer je vervolgens wat er daarna gebeurt.

Deze oefening zal je in staat stellen om onderscheid te maken tussen je intuïtie en onderbuikgevoel, en wat je denkende geest – het ego – je vertelt. Gedachten die uit het ego komen, zijn volledig verbonden met coping-mechanismen en strategieën om je veilig te houden als gevolg van eerdere ervaringen en zijn geen betrouwbare feiten over je omgeving.

Je onderbewustzijn, meer dan je bewuste geest, is van waaruit intuïtie wordt geboren, en het is vaker goed dan niet.

Een andere manier om je onderbewustzijn aan te boren is door middel van droomwerk. Dit is gemakkelijk te koppelen aan een droomdagboekpraktijk. Wanneer je wakker wordt uit een droom en er nog steeds details van in je hoofd hebt, schrijf dan onmiddellijk alles op wat je je kunt herinneren.

Hoe meer je schrijft over dromen en de symboliek die je vindt en hoe ze zich in je wakkere leven kunnen manifesteren, hoe meer je een lexicon ontwikkelt om je onderbewustzijn en intuïtie te begrijpen, waardoor je nog dieper wordt verbonden met je Goddelijke Vrouwelijke energie.

Eer je lichaam, voel je gevoelens

Het samenbrengen van je lichaam en geest is een belangrijk onderdeel van het aanboren van je Goddelijke Vrouwelijke.

Vaak worden we puur gedreven door onze gedachten en geleerd om de tekenen van ons lichaam te negeren dat het rust of zorg nodig heeft, wat leidt tot burn-out en mentale stress die zich in het lichaam manifesteert als chronische pijn of ziekte.

Wanneer we de tijd nemen om naar de behoeften van ons lichaam te luisteren en deze te eren, verbinden we ons met ons Goddelijke Vrouwelijke.

wat is goddelijk vrouwelijk

Het is ook gebruikelijk om gevoelens te negeren als ze naar boven komen, of ze weg te verklaren, of te proberen ze uit te denken.

Het naar beneden duwen van deze gevoelens resulteert er alleen maar in dat ze zwaarder en moeilijker te negeren zijn, of als fysieke pijn of ziekte in het lichaam.

In plaats van ongemakkelijke gevoelens naar beneden te duwen, laat je ze volledig naar boven komen en merk je op waar je ze in je lichaam voelt. Je hoeft je niet met ze te identificeren of er een verhaal aan te verbinden – laat ze gewoon bestaan.

Je zult merken dat ze op deze manier veel sneller passeren, zonder blijvende effecten. In veel culturen wordt gedacht dat wanneer een gevoel naar de oppervlakte komt, het opkomt om te gaan – dus laat je gevoelens naar boven komen en laat ze dan gaan, met dankbaarheid.

Scheppen

Tot slot is de tijd nemen voor een creatieve oefening een prachtige manier om je te verbinden met je Goddelijke Vrouwelijke energie. Het maakt niet uit wat je creëert, zolang je maar iets creëert.

Het hoeft niet goed te zijn en je hoeft het aan niemand te laten zien – in feite worden enkele van de beste creatieve praktijken voor Goddelijke Vrouwelijke energie puur voor jezelf gehouden.

Iets doen gewoon voor het plezier om het te doen, zonder enige verwachting van kwaliteit, helpt je om in je Goddelijke Vrouwelijke te leven en je creatieve kant te eren.

Dus, als je jezelf nooit als een creatief persoon hebt beschouwd, probeer dan iets waarvan je altijd dacht dat je het leuk zou vinden, maar aarzelde omdat je het gevoel had dat je geen enkele vaardigheid had – vaardigheid doet er hier niet toe, alleen spelen en creativiteit koesteren.

Ben je klaar om je goddelijke vrouwelijke energie aan te boren?

Het Goddelijke Vrouwelijke is de ontvankelijke, intuïtieve, creatieve en voedende energie die in ons allemaal leeft en de cycli van de natuur en de eb en vloed van het Leven zelf vertegenwoordigt.

Door je te verbinden met deze energie en deze in balans te brengen, kun je jezelf helpen je heel te voelen en verbonden te zijn met de natuur en de Aarde, evenals met iedereen om je heen.

Het aanboren van je Goddelijke Vrouwelijke energie kan een eenvoudige actie zijn, of een hele toegewijde oefening. Wat doe je om je Goddelijke Vrouwelijke te omarmen en je ermee te verbinden?