‘Herbebossingshubs’ redden stedelijke bomen van het naar stortplaatsen gaan

Wist je dat de VS elk jaar 36 miljoen bomen verliest?

Verschillende organisaties zijn opgestaan met creatieve oplossingen om het hout te redden, de koolstofuitstoot te verminderen en banen te creëren.

Stedelijke gebieden in Amerikaanse steden verliezen naar schatting gemiddeld 36 miljoen bomen per jaar. Dit resulteert in economische verliezen tot $ 786 miljoen en dreigt een negatief effect te hebben op de toch al verslechterende klimaatverandering.

Het ergste? Veel van deze bomen worden beschouwd als “afval” en naar stortplaatsen gestuurd. “Er gaat meer hout uit steden naar stortplaatsen dan wordt geoogst uit de Amerikaanse nationale bossen”, zegt J. Morgan Grove, een onderzoeksboswachter bij Baltimore Field Station, USDA Forest Service.

“40% van dit hout kan worden hergebruikt voor meubels, vloeren, buitenspeelruimtes, mulch, compost, bodemverbeteringen, bio-energie en zelfs koolstofbronnen voor het kweken van paddenstoelen.”

Dat is wat “herbebossingshubs” doen: stedelijke bomen redden van het storten van afval door nieuwe manieren te vinden om het hout opnieuw te gebruiken. Deze houten producten kunnen worden verkocht om verdere boomplantages te financieren. Deze cyclus vermindert stedelijk houtafval, bespaart geld, helpt de bosbedekking te vergroten en, belangrijker nog, houdt koolstof uit het milieu.

“Als we alle bomen die elk jaar in Amerikaanse steden naar beneden kwamen, zouden recyclen, zou ongeveer 20 miljoen ton koolstof uit de atmosfeer kunnen worden gehouden, wat overeenkomt met het een jaar lang van de weg halen van meer dan vier miljoen auto’s op gas”, zegt Ben Christensen, CEO en mede-oprichter van Cambium Carbon, een in New York gevestigde startup die werkt aan herbebossing van Amerika door de bovengenoemde cyclus voor hergebruik van hout te creëren.

Reforestation Hub, een initiatief van The Nature Conservancy (een wereldwijde milieuorganisatie) en American Forests (een in de VS gevestigde non-profitorganisatie voor bosbehoud), schat dat tot 133 miljoen hectare voorheen bebost land in de Verenigde Staten kan worden herbebost, waarbij 333 miljoen ton koolstof per jaar wordt geabsorbeerd, wat overeenkomt met het van de weg houden van 72 miljoen auto’s. Daarom noemt de organisatie het ‘een low-tech, schaalbare en bewezen oplossing voor klimaatverandering’.

Een circulaire economie creëren

Organisaties als Cambium Carbon spelen een grote rol in het mogelijk maken van deze circulaire economie.

Cambium Carbon werkt bijvoorbeeld op drie kritieke punten:

  1. De bomen redden van het belanden op stortplaatsen wanneer ze voor het eerst worden gekapt of zijn gevallen.
  2. Samenwerken met molenaars en zagers die het “verspilde” hout kunnen gebruiken.
  3. Werken met architecten, bouwers en meubelmerken die de markt bieden om berging te stimuleren.

Op deze manier veranderen omgevallen stadsbomen van een “stortplaatsvuller” in een waardevolle grondstof die middelen creëert voor het vergroten van de afnemende bosbedekking in Amerikaanse steden.

De organisatie beweert meer dan 45 ton hout van stortplaatsen te hebben afgeleid, waarbij ongeveer 291.000 boardvoeten hout of ongeveer 489 ton eindproduct zijn verplaatst.

Ze starten nu een nieuwe meubellijn met Sabai Design, een duurzaam meubelmerk in Philadelphia, en planten nieuwe bomen met de Sacramento Tree Foundation en de Baltimore Tree Trust.

Hun doel is om tegen 2030 een miljard nieuwe bomen in de VS te planten, zei het team in een interview met Next Pittsburgh.

Cambium Carbon is niet de enige. Andere organisaties zoals Cities4Forests en de Arbor Day Foundation werken samen met lokale functionarissen om de eerste herbebossingshubs van het land tegen 2022 te creëren via een TNC Natural Climate Change Solutions Accelerator Grant.

Is de oplossing de kosten waard?

Hoewel het verzamelen van omgevallen bomen uit stedelijke ruimtes en het gebruik ervan om lokaal verkochte houten producten te maken klinkt als het perfecte idee om verspilling te verminderen en toeleveringsketens duurzamer te maken, is dit allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Een nadeel is dat de barrières en kosten van deze alternatieve houtafvalprogramma’s opwegen tegen de voordelen, zegt Melissa McHale, universitair hoofddocent Stedelijke Ecologie en Duurzaamheid, UBC Faculty of Forestry.

“Veel steden missen de ruimte om het houtafval op te slaan, te sorteren en te verwerken, en de kosten van het creëren van een ruimte als deze, in termen van dollars en tijd, zijn onbetaalbaar”, zegt McHale, die ook deel uitmaakte van het leiderschapsteam voor het Denver Urban Field Station (USFS DUFS) van de United States Forest Service.

“Veel steden hebben niet de mogelijkheid om al hun problemen of dode bomen te onderhouden en te verwijderen en zijn afhankelijk van particuliere bedrijven om dit te doen. Particuliere bedrijven, vooral de kleinere bedrijven, hebben vaak niet de tijd en apparatuur die nodig is om een boom in zijn geheel te verwijderen en overal naartoe te vervoeren. het moet weg.”

Gelukkig zijn verschillende organisaties bezig met middelen en ideeën om het hergebruikproces van hout efficiënter te maken. Reforestation Hub brengt bijvoorbeeld “relatief goedkope en haalbare opties om bossen te herstellen” in kaart.

De webgebaseerde tool belicht verschillende belangrijke gebieden voor betaalbare herbebossing, zoals grote open plekken in bossen, akkerlanden met uitdagende bodems en landschappen na de brand.

Het biedt ook handige toegang tot herbebossingsbronnen zoals links om een professionele boswachter te vinden, de stedelijke en gemeenschapsboomcoördinator van uw staat te vinden en toegang te krijgen tot gepubliceerde artikelen over kosteneffectieve boomaanplant.

Naast het helpen van de planeet voor de komende jaren, ondersteunen initiatieven als deze ook lokale gemeenschappen. Cambium Carbon heeft een nationaal netwerk van lokale producenten en nationale kopers gecreëerd om lokaal geborgen, lokaal gemalen hout te kopen, wat de lokale boomaanplant verder financiert.

De gemeenschappelijke tafels in de ondernemerschapshubs op de campus van Towson University zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout dat anders verloren zou zijn gegaan.

Op dezelfde manier werd het traliewerk in het kantoor van het hoofdkantoor van Visit Baltimore gemaakt met behulp van “afval” dat nu wordt hergebruikt in wat het team “Carbon Smart Wood” noemt.

“Het is een grote kans om mensen op de eerste plaats te zetten en projecten te hebben die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook echt goed zijn voor gemeenschappen,” zei CEO Ben Christensen in een interview met de Arbor Day Foundation.

“[We’re] het creëren van systemen die helpen om problemen zoals gebrek aan werkgelegenheid aan te pakken en het economisch herstel als gevolg van COVID te ondersteunen.”

Cambium Carbon heeft 25 werknemers in dienst genomen en tegelijkertijd extra werkgelegenheid en partnerschap gecreëerd voor verschillende lokale timmerlieden en houtbewerkers via hun verkoop- en voorraadbeheerplatform, Traece.

Omdat het hout lokaal wordt ingekocht, hergebruikt en verkocht, vinden werknemers in de regio meer projecten (zoals werken aan de towson university-tafels) en middelen (bedrijven die de nieuwe houten producten kopen) om inkomsten te genereren waar ze geen toegang toe zouden hebben als de omgevallen bomen gewoon naar een stortplaats gingen.