Helpers 2022: LGBTQ + -pleitbezorgers, activisten en leiders om te weten

Search

Het was de iconische Fred Rogers die ons vertelde: “Zoek naar de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.”

Bij Good Good Good hebben we dat tot de basis van ons werk gemaakt – om te weten dat er zelfs in tijden van extreme ontberingen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar goed doen in de wereld, mensen die klaar zijn om het goede te ontvangen, en de meesten van ons op het snijvlak van actie ondernemen.

Het afgelopen jaar was weer een “ongekend” jaar (ugh), vol overweldigende uitdagingen en grootschalige catastrofes. Maar wat ons vooruit houdt, wat ons overeind houdt te midden van zoveel onbekenden, is het potentieel om te reageren, problemen op te lossen en voor elkaar te zorgen.

2022 luidde geweld en angst in – bedreigingen voor de gezondheidszorg (het Hooggerechtshof vernietigde Roe v. Waden), aanhoudende klimaatverandering (klimaatrampen die gebieden over de hele wereld op zijn grondvesten deden schudden), politieke onrust (Rusland viel Oekraïne binnen en blijft ongeëvenaarde mensenrechtenschendingen toebrengen) – en nog veel meer.

Maar in deze hartverscheurende momenten klampen we ons vast aan hoop. We moeten wel.

Van entertainers die hun platforms gebruiken om anderen te helpen, en demonstranten en activisten die fondsen werven en zich uitspreken om de toekomst te veranderen, tot leden van de gemeenschap die benodigdheden leveren aan hun buren in oorlog, of leiders die vechten om een einde te maken aan wapengeweld – deze kwestie viert slechts een klein deel van het werk in het centrum van alles.

Wat we het leukst vinden aan het delen en vieren van goed nieuws, is dat het rommelig en echt is; het is vol hoop, mislukking, triomf en veerkracht. Het helpt ons een nieuwe dag in te stappen met de onwrikbare overtuiging dat dingen beter worden.

En het zijn helpers als deze die deze hoop verstevigen. Terwijl we weer een jaar ingaan op het navigeren door deze ongeëvenaarde beproevingen – en de blijvende mensheid die ermee gepaard gaat – kijken we naar hen.

Elk jaar lichten we helpers uit in een aantal categorieën – en dit jaar hebben we deze categorieën gekozen:

In dit bericht belichten we LGBTQ + Helpers en eenvoudige manieren om een verschil te maken:

LGBTQ + Helpers om te weten —

Dylan Mulvaney

Dylan Mulvaney
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

Dylan Mulvaney is een transactrice, komiek en contentmaker die vooral bekend is van haar TikTok-serie ‘Days of Girlhood’, waarin ze elke dag haar transgenderreis belicht.

Gedurende 2022 heeft Mulvaney haar meer dan 8 miljoen volgers (waaronder Lady Gaga) verblijd met queer vreugde en opwindende mijlpalen: van leuke make-uproutines, operatieconsulten en het toevoegen van tampons aan haar tas om aan andere vrouwen in de badkamer te geven – tot modellenwerk in New York Fashion Week en het bijwonen van de Forbes Power Women Summit.

Het belangrijkste is dat ze het internet – en de wereld – heeft laten voelen als een veiligere plek voor andere transgenders.

“Voor het eerst in lange tijd voelde ik me niet alleen”, zei Dylan in een TikTok nadat haar digitale community haar online had verdedigd.

“Ik wist dat ik mensen had die van me hielden en ik voelde me echt beschermd. Ik wou dat we elke trans persoon konden liefhebben en beschermen zoals jullie dat voor mij doen.”

Lees het prachtige essay van Dylan Mulvaney over haar eerste Pride als transvrouw

Mpox Vaccin Mobilisatoren

Apenpokken Vaccin
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

A september 2022 tweet van gebruiker @husbandkiller leest: “de daling van het aantal gevallen van apenpokken bewijst dat als COVID eerst de homo’s had getroffen, we die shit hadden verslagen.” Nu zeggen we niet dat manmoordenaars altijd gelijk hebben, maar deze kan ergens op gericht zijn.

Hoewel het apenpokkenvirus – nu mpox genoemd (maar we noemen het kortweg MPV) – een wereldwijde zorg blijft, nemen de gevallen gestaag af.

Deze trend is aangewakkerd door de LGBTQ + -gemeenschap – van demonstranten in New York die toegang tot vaccins eisen, mensenrechtenorganisaties die investeren in vaccinatie-voorlichtingscampagnes en homoseksuele mannen – die al lang in handen zijn van HIV-stigma’s – die hun schoten massaal ontvangen.

Volgens het Pew Research Center zei 66% van de homoseksuele of biseksuele mannen dat ze zeker of waarschijnlijk een MPV-vaccin zullen krijgen om de ziekte te voorkomen, waaronder een op de tien die zeggen dat ze dit al hebben gedaan.

Hoewel MPV geen seksueel overdraagbare infectie is, heeft het grotendeels invloed gehad op queer-gemeenschappen – die snel mobiliseerden om desinformatie te sluiten die hen van gezondheidsbronnen zou kunnen weerhouden of verder stigma zou kunnen veroorzaken.

Terwijl de strijd voor toegang tot vaccins doorgaat, pleiten LGBTQ + -mensen voor volksgezondheid en gemeenschapszorg.

Kai Shappley

Kai ShaPpley
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

Kai Shappley is een 11-jarige transgenderactivist in Texas, een pionier in het hart van een van de meest anti-LGBTQ + -staten in Amerika.

In april 2021 getuigde ze voor de wetgevende macht van de staat en sprak ze zich uit tegen een wetsvoorstel dat genderbevestigende medische zorg voor minderjarigen zou hebben verboden.

Samen met oude activisten hielp ze dat wetsvoorstel te verslaan – en 50 andere anti-trans stukken wetgeving dat jaar. En in 2022, toen de gouverneur van Texas, Greg Abbott, staatsfunctionarissen opdracht gaf om alle gemelde gevallen van ouders die genderbevestigende medische zorg aan minderjarigen verleenden, te onderzoeken, ging haar strijd door.

Amper een tiener, ze is uitgeput. Maar ze is ook vol hoop.

“Ik wil president worden,” vertelde Kai aan NBC News. “Ik wil moeder worden van 103 katten en op een groot strand wonen – gratis kattenbakvulling. Ik wil astrofysicus worden. Ik wil wetenschapper worden. Ik wil ballerina worden. Ik wil activist worden. Ik wil actrice worden. Ik wil alles zijn.”

Lees meer kinderen die het verschil maken en inspirerend tieneractivisten

3 manieren om een betere bondgenoot te zijn voor de LGBTQ + -gemeenschap:

  • Leer van queer mensen op hun voorwaarden. Je LGBTQ + -vrienden zijn geen wandelende Gay Culture Encyclopedia. Maar je kunt geweldige mensen volgen, zoals @dylanmulvaney, @alokvmenon of @blairimani, die graag mensen online opleiden!
  • Deel uw geld en middelen met vertrouwde LGBTQ+ organisaties. Overweeg om te doneren aan het genderbevestigende chirurgiefonds van een lid van de gemeenschap, vrijwilligerswerk te doen bij The Trevor Project of een terugkerende donatie op te zetten met de Human Rights Campaign.
  • Kom opdagen en onderneem actie. Ga naar ggg.news/articles/how-to-celebrate-pride-month voor manieren om actie te ondernemen om de LGBTQ+ gemeenschap te ondersteunen tijdens Pride en daarbuiten.