Glutenvrije geschenksnoepjes voor de feestdagen

Glutenvrije geschenksnoepjes voor de feestdagen
Moeder en zoon die snoep uitzoeken

Getty Images / d3sign


Het is niet moeilijk om glutenvrij snoep te vinden – veel fabrikanten bieden snoepopties die bij u passen als u een glutenvrij dieet volgt. Maar soms beperken de keuzes aanzienlijk als het gaat om geschenksnoepjes. Omdat deze dozen over het algemeen gemengde variëteiten van kleinere snoepjes bevatten, bevatten veel een glutenbevattend snoepje of twee.

Zelfs als je de individuele glutenvrije stukjes kunt uitkiezen en de glutenvrije stukken achter je kunt laten, loop je het risico op kruisbesmetting. In plaats daarvan zijn hier enkele volledig glutenvrije opties voor de geliefden in je leven.

Glutenvrije snoepdozen

Het goede nieuws is dat je een aantal opties hebt, zelfs als het een beetje extra moeite kost om ze te vinden. Hier is de laatste informatie over glutenvrije snoepdozen, of je er nu een nodig hebt voor een cadeau of gewoon voor jezelf koopt.

Cella’s met chocolade bedekte kersen

Cella’s met chocolade bedekte kersen, die worden geleverd in dozen van 12, worden gemaakt door Tootsie Roll Industries, waarvan de producten volledig glutenvrij zijn. U kunt kiezen voor melkchocolade of met pure chocolade bedekte kersen. Cella’s kersen zijn verkrijgbaar in veel winkels of online.

L.A. Burdick Handgemaakte Pralines

Deze heerlijke, luxe verpakte chocolaatjes zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan heerlijke smaken, allemaal glutenvrij. Het bedrijf heeft zes winkelpuien – in New York City; Boston, MA; Ma Cambridge; Chicago, IL; Washington D.C.; en Walpole, NH. De pralines zijn ook online verkrijgbaar. De chocolademuizen en chocoladepinguïns zijn fanfavorieten.

Russell Stover Snoepjes

Russell Stover Candies Inc. produceert snoepdoosjes onder de merknamen Russell Stover, Whitman’s, Pangburn’s en Weight Watchers by Whitman’s. Geschenksnoepjes beginnen bij ongeveer $ 5 en je kunt ze in veel supermarkten en drogisterijen vinden.

Het bedrijf meldt dat “naar ons beste weten” alle producten glutenvrij zijn. behalve producten die cookies bevatten, zoals s’mores en koekjes en crème aanbiedingen. Ingrediëntenetiketten zullen duidelijk aangeven wanneer tarwe aanwezig is, zegt het bedrijf in zijn verklaring over gluten.

Maar neem dit groene licht met een korreltje zout. Russell Stover zegt ook: “Houd er rekening mee dat producten die tarwe bevatten, worden geproduceerd op apparatuur die ook wordt gebruikt om andere producten te maken. We kunnen de mogelijkheid van kruisbesmetting dus niet volledig uitsluiten, ondanks inspanningen om dit te voorkomen. Vanwege die mogelijkheid verklaren we geen van onze producten glutenvrij. Controleer de ingrediëntenlijst en controleer ook de informatie over kan bevatten op ons pakket, “

See’s Candy

Alles wat See’s Candies maakt is glutenvrij (velen zijn ook zuivelvrij en notenvrij). Ze waarschuwen echter wel dat ze een klein aantal speciale snoepjes verkopen die zijn gekocht bij andere partner-banketbakkers, die kunnen worden vervaardigd in gedeelde faciliteiten of in gedeelde apparatuur. De snoepdozen van See beginnen bij ongeveer $ 10 en je kunt ze online bestellen of ze rond de feestdagen vinden bij kiosken in je plaatselijke winkelcentrum. Voordat u koopt, moet u ervoor zorgen dat u de See’s Candies-website controleert op actuele allergeneninformatie om er zeker van te zijn dat uw selectie glutenvrij is.

Snoepdozen om te vermijden als je glutenvrij bent

Er zijn een paar fabrikanten van geschenksnoepjes die hun chocolaatjes en andere snoepjes vermelden nooit moet worden geconsumeerd door iemand met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid.

Ethel M’s Pralines

De website van Ethel’s Chocolates bevat een verklaring waarin staat: “De producten die we momenteel beschikbaar hebben voor aankoop, met uitzondering van enkele verse chocolade gedoopte items die alleen worden aangeboden in onze Henderson, NV flagship store, bevatten geen tarwe. ‘ Gluten Free’-etikettering vereist zeer rigoureuze 3rd party-apparatuur en producttests en is een certificering die we momenteel onderzoeken.”

Fannie Mei

Fannie May biedt een enorme verscheidenheid aan geschenksnoepjes. Maar helaas is geen van hen volledig glutenvrij. De snoepmaker stelt: “Momenteel hebben we geen producten die gecertificeerd glutenvrij zijn.”

Godiva

Helaas wordt geen van Godiva’s chocolaatjes als glutenvrij beschouwd, aldus het bedrijf. Dat geldt ook voor de geschenkdozen en snoepjes die per stuk in Godiva-winkels worden verkocht.

Lindt

Veel van Lindt’s chocoladeproducten bevatten gluten in de vorm van gerstemout als zoetstof, wat alle heerlijke Lindor-truffels van het bedrijf uitsluit. De snoepmaker zegt wel dat zijn “witte en extra donkere (70% cacao en meer) chocoladeproducten worden vervaardigd zonder ontbijtgranen of gerstemout. Lindt zegt ook in zijn verklaring over gluten dat “Lindt zich bewust is van de groeiende prevalentie van coeliakie en andere aandoeningen.”

Andere onveilige verpakte snoepjes zijn de hazelnootchocolade gemaakt door Ferrero Rocher (ze bevatten tarwemeel) en de speciale Valentijnsdag boxed sets van Mrs. Fields (ze bevatten ook tarwemeel).