Geavanceerde Yoga Pose Bibliotheek

Geavanceerde Yoga Pose Bibliotheek
Side Crow Variatie
Ann Pizer

Ben je klaar om een aantal geavanceerde yogahoudingen aan te pakken? Als je een goede grip hebt op basisarmbalansen, inversies en backbends, kun je beginnen te werken aan enkele van de onderstaande houdingen.

Overzicht

Houd er rekening mee dat wat deze houdingen geavanceerd maakt, is dat ze veel kracht en flexibiliteit vereisen – beide dingen die je krijgt door veel yoga gedurende een lange periode te doen. Tegen die tijd heb je waarschijnlijk een goed idee van wat voor soort houdingen gemakkelijk voor je zijn en welke uitdagender zijn.

Probeer de checklistmentaliteit te vermijden: poses afvinken alsof er een beloning (verlichting?) zal zijn als je aan het einde van je lijst komt. Er zal altijd wat verfijning of variatie zijn in de fysieke yogahoudingen, dus er is echt nooit een einde aan wat je kunt leren.

Staande houdingen

Een complexe samensmelting van verschillende acties zorgt voor de meest uitdagende staande houdingen. De onderstaande houdingen vereisen dat je op één been balanceert terwijl je ook iets anders moeilijks doet, zoals een diepe rugbuiging of draaiing.

Paradijsvogel In eerste instantie lijkt het misschien onmogelijk voor je, maar als je het visualiseert als een reeks haalbare manoeuvres, zul je zien dat het toch mogelijk is. Voordat u Paradijsvogel probeert, moet u ervoor zorgen dat u een gebonden uitgebreide zijhoekhouding kunt doen. Paradijsvogel versterkt je benen en core en verbetert tegelijkertijd je balans.

Ondertussen, als je je enkels en dijen wilt versterken en zelfs je spijsvertering wilt helpen terwijl je je evenwicht verbetert, moet je het proberen Revolved Halve Maan Pose – Parivrtta Ardha Chandrasana. Deze houding is extreem uitdagend om te bereiken en je hebt waarschijnlijk een blok onder je onderhand nodig, vooral in het begin.

Backbends

Dit zijn de meest intense backbends, waarvan sommige culmineren in het brengen van de bovenkant van je hoofd naar de zolen van je voeten.

Kleine Thunderbolt Pose – Laghu Vajrasana wordt uitgevoerd met je handen op je enkels (in de Ashtanga-versie) of op je dijen. Als je je comfortabel voelt in een kameelhouding, wil je misschien de Ashtanga-versie proberen.

Als je vooruitgang hebt geboekt met duivenvoorbereiding en zeemeerminhouding, ben je klaar voor Eenbenige Koningsduif Pose – Eka Pada Rajakapotasana, een houding die sommige yogabeoefenaars vele jaren nodig heeft om te bereiken, vanwege de afhankelijkheid van flexibiliteit in de heupen, schouders en rug.

Net als de andere backbend poses, Wiel Pose – Urdhva Dhanurasana vergt nogal wat oefening en flexibiliteit. Misschien wilt u een partner inschakelen om te helpen of de eerste paar keer de pose aan de muur proberen.

Zittende poses

Deze zittende houdingen omvatten de splitsingen, waardoor je been achter je hoofd komt… allerlei dingen die afhankelijk zijn van extreem open hamstrings.

Kompas Pose – Parivrtta Surya Yantrasana is zo’n pose die extreem open hamstrings vereist, plus schouders. Je kunt deze houding echter oefenen met een gebogen knie totdat je je been volledig kunt strekken.

Als je splits kunt uitvoeren zoals ze worden gedaan in gymnastiek en cheerleaden, is de Aap Pose – Hanumanasana is de pose voor jou. Ga er echter niet vanuit dat het precies hetzelfde is als in die sporten – het is subtiel anders.

Arm balansen

Net als geavanceerde staande houdingen, gaan geavanceerde armbalansen meestal over het tegelijkertijd kunnen uitvoeren van een combinatie van lastige manoeuvres. In dit geval betekent dat balanceren op je armen terwijl je verschillende dingen met je benen doet. Het goede nieuws is dat als je eenmaal het armdeel naar beneden hebt, de beenvariaties vaak (relatief) gemakkelijk komen.

Dragonfly Pose is extreem moeilijk, dus verwacht het niet snel onder de knie te krijgen. Consistent yogawerk zou je er uiteindelijk echter moeten brengen. Hetzelfde geldt voor de Firefly Pose – Tittibhasana, hoewel bij het proberen van Firefly in eerste instantie, het voordeel is dat je op je kont landt als je je evenwicht verliest.

Om naar Vliegende Kraai Pose – Eka Pada Galavasana, moet je eerst kraai (voor de balanstechniek) en duif (voor de heupflexibiliteit) beheersen. Sommige mensen vinden Side Crow Pose – Parsva Bakasana gemakkelijker uit te voeren dan kraai omdat het een beetje stabieler is.

Inversies

Deze inversies worden vaak geïntroduceerd in tussenklassen die de muur als rekwisiet gebruiken. Het verplaatsen van deze poses weg van de muur is de volgende stap. Voor Onderarmstandaard – Pincha Mayurasana, zodra u de inversie op de muur kunt uitvoeren, moet u beginnen met het inschakelen van uw kern om weg te gaan van de muur.

Hetzelfde geldt voor de Handstand – Adho Mukha Vrksasana, waar als je eenmaal de pose op de muur onder de knie hebt, je je hielen van de muur begint te bewegen terwijl je je evenwicht bewaart. En voor Schorpioen Pose – Vschikasana, moet je de onderarmstandaard onder de knie hebben.