Exercise Machine alternatieven

Exercise Machine alternatieven
Twee vrouwen doen lunges terwijl ze dumbbells vasthouden

  • Leg Press Machine Alternatief
  • Zittende beenverlengingsmachine Alternatief
  • Chest Press Machine Alternatief
  • Hip Abductor / Adductor Machine Alternative

Als je thuis dezelfde training wilt krijgen als in de sportschool (of een nog betere), kun je een paar dumbbells of kettlebells, wat vloeroppervlak en wat creativiteit vervangen door de grote, omvangrijke trainingsapparatuur in je plaatselijke fitnesscentrum.

Het overslaan van de sportschool kan betekenen dat je een handigere en goedkopere training krijgt. En je kunt spieren opbouwen die je in het dagelijks leven zou kunnen gebruiken door lichaamsgewicht en dumbbell-trainingen te gebruiken.

De fitnessapparaten in de sportschool zijn over het algemeen gemakkelijker en veiliger in gebruik – het is onwaarschijnlijk dat u een gewicht op uw teen zult laten vallen tijdens het gebruik van de overhead press-machine. Maar je offert functie op door de kleine spieren over te slaan die als stabilisatoren fungeren. Bovendien gebruik je de meeste van die bewegingen over het algemeen niet in het echte leven.

Leg Press Machine Alternatief: Squats

Zoals de meeste fitnessapparaten werkt de leg press-machine geen stabilisatoren in de enkels, knieën, heupen, bilspieren, schouders of onderrug. En omdat je met je rug ondersteund zit, is dit type bewegingspatroon anders dan het meeste echte tillen dat je in het leven of sport tegenkomt.

Voer in plaats daarvan een squat uit met behulp van een barbell. Als je thuis geen halter hebt, kun je dit aanpassen door twee halters of een kettlebell vast te houden.

Leg Extension Machine Alternatief: Walking Lunges

De zittende beenverlenging is een van de meest nutteloze oefeningen die je in de sportschool kunt doen. Naast het feit dat je dit soort bewegingen in het echte leven of sporten nooit zult doen, kan het het kniegewricht belasten.

Je denkt misschien dat als je een sport beoefent waarbij je een bal moet trappen (voetbal, voetbal), de beenverlengingsmachine een goede manier is om quad-kracht op te bouwen voor het schoppen. Het probleem is dat atleten niet met beide benen trappen.

Eén voet wordt over het algemeen stevig op de grond geplant terwijl je jezelf naar voren stuwt en door de bal trapt. Deze beweging vereist veel balans, stabilisatie en koppel dat je niet kunt simuleren terwijl je op een machine zit en tegelijkertijd beide quads samentrekt (en niets anders).

Probeer in plaats daarvan de verzwaarde walking lunge. Deze beweging helpt je beenkracht op te bouwen (de bilspieren, quads en kuiten) en verbetert de balans en stabiliteit, één been tegelijk.

Chest Press Machine Alternatief: Push-Ups

Wegduwen van je borst terwijl je in de borstpersmachine zit, begunstigt niet alleen de sterkere kant, maar het negeert ook de achterste keten (de spieren die de achterkant van het lichaam van hoofd tot tenen stabiliseren).

Een betere gok is de goede ouderwetse push-up. Voeg een halterrij toe en krijg zowel een rug- als borsttraining in één beweging. Pak twee dumbbells met een gemiddeld gewicht en wissel push-ups en latrijen af.

Heup abductor / adductor machine alternatief: side lunges

Hoewel het is ontworpen om de abductors en adductoren te laten werken, doet deze machine geen goed werk om ze te versterken, vooral voor hoe je ze nodig hebt om in het echte leven of sport te functioneren. Om dit een functionele oefening te maken die een beweging nabootst die je tijdens het sporten zou kunnen gebruiken, moet je (minimaal) opstaan.

De heupspieren helpen bij het bieden van kracht en stabiliteit voor het onderlichaam. Hun kracht is dus gunstig bij het sporten, hardlopen of iets actiefs doen. De glijdende zijwaartse lunge helpt deze spieren op natuurlijke wijze sterk en in balans te houden.