Evan Rachel Wood’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Evan Rachel Wood werd geboren op 7 september 1987 in Raleigh, North Carolina. Evan komt uit een familie van kunstenaars en begon met acteren toen ze nog maar een paar maanden oud was. Haar moeder (Sara Lynn Moore) is acteercoach en haar vader, Ira David Wood III, is een prominente theaterregisseur in Raleigh.

Evan groeide op in het Joodse geloof; in een Instagram-post zei ze: “Mijn moeder was Joods en ik ben opgevoed in religie.” Ze groeide op met haar broers en zussen Aden, Dana, Thomas en Ira David Wood IV, ook een acteur.

Wood was al op jonge leeftijd betrokken bij theater. Ze speelde Helen Keller naast haar moeder, die de hoofdrol van Anne Sullivan speelde, in de theatrale productie van haar vader van De Wonderdoener. Wood’s ouders gingen later uit elkaar en ze verhuisde met haar moeder naar Los Angeles, Californië, met de droom om haar acteercarrière na te streven.

De schermcarrière van Evan Rachel Wood begon in 1994 toen ze voor het eerst in de serie verscheen Amerikaanse Gotiek (1995) en Profiler (1998). Op tienjarige leeftijd was haar eerste grote rol op het scherm in de film. Graven China (1997). In het daaropvolgende jaar speelde Wood in Praktische magie (1998) naast Sandra Bullock en Nicole Kidman.

Als tiener verscheen Wood in verschillende films en series zoals Downhill Come Baby (1999), de Amerikaanse komedie-drama familiefilm, Kleine geheimen (2001), en Simone (2002), onder andere. Ze was ook te zien in Vanity Fair en Vogue tijdschriften en werd uitgeroepen tot een van de “It Girls” in Hollywood.

Als jonge actrice speelde Wood in verschillende hitfilms naast andere beroemde acteurs. Ze acteerde naast Al Pacino in Simone, De Vermisten (2003) met Cate Blanchett en Tommy Lee Jones, en Het voordeel van woede (2003) naast Joan Allen en Kevin Costner. Woods’ optreden in de populaire tv-serie Westwereld (2016-) werd door critici geprezen als “spectaculair”. In 2019 leende ze haar vocale talenten aan de rol van koningin Iduna in Disney’s Frozen II.

Naast acteren heeft Wood een passie voor muziek. Ze is de leadzangeres van de band. Evan + Zane. Wood speelde ook in muziekvideo’s voor Aan de onderkant van alles door Bright Eyes en Maak me wakker als september eindigt van Green Day. Als kind werd Woods’ passie voor acteren geïnspireerd door David Bowie, een Engelse singer-songwriter en acteur. In haar eerbetoon aan wijlen Bowie zei ze: “Ik ben niet opgegroeid in een superreligieus huishouden. Religie ging meer over traditie dan over een spirituele praktijk, maar dat vond ik helemaal niet erg. Mijn religie was kunst. Het belangrijkste is muziek. En Bowie was mijn god. “

Op persoonlijk vlak heeft Rachel Wood openlijk verklaard dat ze biseksueel is. De moeder van een van hen is een LGBTQ + -activist en is ook gepassioneerd over het ondersteunen van immigrantengezinnen. Ze staat ook bekend om haar onberispelijke smaak in mode.

Evan Rachel Wood heeft een lange lijst met prijzen, waaronder Emmy-nominaties voor beste hoofdrolspeelster, dramaserie (2017 en 2018) en een Emmy-prijs voor uitstekende vrouwelijke bijrol in een miniserie of een film voor HBO’s Mildred Price (2011).