33 krachtige ochtendbevestigingen om je dag een kickstart te geven

33 krachtige ochtendbevestigingen om je dag een kickstart te geven

In de ochtend, het getjilp van de vogel, koffie zet, en …. je hebt haast. Het alarm stopt niet met rinkelen. Je toast is koud geworden. Er is extra verkeer op weg naar het werk. De ochtenden zijn in het beste geval zwaar, maar sommige dagen zijn slechter dan andere.

Begin je dag met 10 minuten extra ochtend affirmaties geeft je de kracht en angstverlichting om alles aan te kunnen wat de dag je toewerpt.

Wat zijn ochtendbevestigingen

Wat zijn ochtend affirmaties? Ochtendbevestigingen zijn ongeveer 10 minuten van gekozen uitspraken die in de spiegel worden herhaald of opgeschreven. Zie ze als persoonlijke motto’s.

Het zijn korte, krachtige uitspraken die je in staat stellen om bewust controle te hebben over je gedachten. Een affirmatie wordt zorgvuldig geconstrueerd om de meeste impact te hebben. Wanneer je ze zegt of denkt, worden het de gedachten die je realiteit vormen.

wat zijn ochtend affirmaties

Ze worden specifiek gekozen afhankelijk van waar je denkt dat je de meeste hulp bij nodig hebt en ze kunnen de toon zetten voor de rest van je dag.

Door ze te zeggen of te schrijven, worden ze de gedachten die je realiteit vormen. In dit artikel hebben we gekozen voor drie ochtend affirmaties onderwerpen ‘Self-Love’, ‘Success’ en ‘Anxiety’.

Een ochtendbevestigingsritueel kan snel en effectief worden opgezet en je zult resultaten merken na het volgen van de stappen vanaf dag één. Het gebruik van ochtendbevestigingen is het uitspreken van positieve uitspraken en deze als je realiteit verklaren.

Door deze verklaringen dagelijks te vermelden, help je je geest prioriteit te geven aan positiviteit boven negativiteit.

Voorbeelden van ochtend affirmaties

Omdat elke persoon in dit mooie leven anders is, kan het schrijven van affirmaties in je dagboek van jezelf komen of je kunt de voorbeelden gebruiken die we in dit artikel hebben gegeven. Uitspraken moeten in de tegenwoordige tijd worden gesteld, eenvoudig, kort en specifiek worden gehouden voor uw wensen en verlangens.

Ochtend Affirmatie Rituelen

 1. Zoek een rustige, rustige plek
 2. Breng minstens een minuut door met je ogen dicht en concentreer je op je ademhaling
 3. Haal diep adem & glimlach
 4. Geef langzaam en duidelijk één affirmatie tegelijk aan
 5. Nadat je elke affirmatie hebt uitgesproken, laat je je lichaam de positiviteit absorberen
 6. Herhaal stap 3-5, drie keer
 7. Als het uitspreken van je affirmaties niet goed voelt, gebruik dan een pen om ze op te schrijven

Een ochtendritueel is de meest effectieve manier om de ware krachtige aard van je ochtendbevestigingen te voelen, maar je kunt op elk moment van de dag terugkeren naar je ritueel als dat nodig is.

Self-Love Ochtend Affirmaties

In deze huidige tijd worden we gebombardeerd met verwachtingen van externe bronnen die ons proberen te vertellen wie we zijn en hoe we eruit moeten zien.

Er zijn honderden sociale media druk op het hebben van een zandloper figuur, een sappige achter, onberispelijke huid, gebogen wenkbrauwen, lang haar…. De lijst gaat maar door!

ochtend affirmaties voor zelfliefde

Door zelfliefdebevestigingen tegen jezelf te zeggen voordat je aan je dag begint, kun je er zeker van zijn dat je jezelf de liefde en het respect geeft dat je verdient, en deze mediadruk kan vervagen.

Zelfliefde affirmaties beginnen meestal met een ‘ik’, wat leidt tot een fysieke of zelfrespect opbouwende verklaring. Enkele voorbeelden die we graag gebruiken zijn:

 • Ik geef liefde, ik ontvang liefde, ik ben liefde
 • Ik zal mezelf niet terugdeinzen voor de verwachtingen van anderen
 • Ik ben genoeg
 • Ik hou van mijn lichaam en wat het voor mij doet
 • Ik laat de behoefte los om mezelf te beoordelen
 • Ik vergeef mezelf
 • Ik heb een warm en zorgzaam hart
 • Ik buig negatief af
 • Ik geloof in mezelf
 • Ik heb geweldige dingen bereikt

Ochtend affirmaties voor succes

Een zachte herinnering dat elk individu verschillende maatstaven voor succes heeft. Succes heeft geen tijdslimiet of stappenplan, dus we houden onze affirmaties graag gegeneraliseerd in alle sectoren.

ochtend affirmaties voor succes

Je succes kan een geldbedrag zijn, het kan betekenen dat je geen kantoor hebt, of het kan iets heel anders betekenen!

Enkele voorbeelden van succes- en overvloedsbevestigingen die u in de meeste industrieën kunt gebruiken, staan hieronder:

 • Alle succes vloeit naar mij toe
 • Wat ik uitgeef, komt tienvoudig bij me terug
 • Ik ben een magneet voor succes
 • Ik ben niet bang om te falen
 • Ik trek geld aan uit alle aspecten van mijn leven
 • Ik creëer gemakkelijk nieuwe zakelijke kansen
 • Ik ben goed geïnformeerd over zakelijke en zakelijke trends
 • Ik ben goed in wat ik doe
 • Ik verhoog gemakkelijk mijn inkomen
 • Klanten komen vrij naar mij toe

Ochtend affirmaties voor angst

Angst is de natuurlijke reactie van je lichaam op stress. Het is een gevoel van angst of angst voor wat komen gaat. Angst kan zich openbaren in fysieke of mentale toestanden.

Sommige fysieke effecten van angst zijn veranderingen in de eetlust, moeite om te slapen of trillen. Sommige mentale effecten van angst zijn depressie, hoofdpijn en duizeligheid.

ochtend affirmaties voor angst

De meeste mensen lijden op een bepaald moment in hun leven aan angst, maar je kunt het erger voelen als je een grote gelegenheid hebt – een ontmoeting op het werk, een date met je geliefde of problemen met familie.

We vinden dat een ochtendbevestigingsritueel met enige focus op angst je geest en je lichaam zal helpen.

Enkele voorbeelden van angstverminderende ochtend affirmaties zijn hieronder:

 • Ik ben precies waar ik moet zijn
 • Ik ben de meester van de angst
 • Net als voorheen zal ik gedijen in deze situatie
 • Ik ben sterk en kan alles aan
 • Wie ik ben en wat ik doe doet ertoe
 • Ik kies voor vrede
 • Ik ben in balans
 • Ik ben rustig
 • Alles is goed in mijn wereld
 • Ik vertrouw op mijn innerlijke stem

Voordelen van ochtend affirmaties

Met elke dag dat je deze kleine, positieve uitspraken in je onderbewustzijn uitnodigt, zul je veranderingen opmerken. Je geest zal de voordelen beginnen op te merken en zal ze weerspiegelen in je energie en je dagelijks leven.

voordelen van ochtend affirmaties

Door een toegewijd ochtendbevestigingsritueel te volgen, zul je merken dat je meer situaties rustig en met een helderder hoofd zult gaan behandelen.

We raden u aan de instructies aan het begin van dit artikel gedurende ten minste 14 dagen te volgen om de voordelen te zien. Het is net zo eenvoudig als 10 minuten eerder opstaan, je kunt het vanuit je bed doen als dat het beste voor je is!

Andere suggesties voor ochtendroutines

Naarmate je aan een ochtendbevestigingsroutine begint, kun je merken dat het gemakkelijker wordt naarmate de tijd vordert. Wanneer dit begint te gebeuren, wil je meer ingaan op de bewuste aard van het leven en beginnen na te denken over wat je nog meer kunt doen. Enkele bewuste toevoegingen aan je routines zijn:

Dankbaarheid oefenen

Het creëren van een dankbaarheidsoefening brengt je nog meer in het huidige moment en helpt je te waarderen en op te merken wat er momenteel in je leven is.

ochtend affirmaties dankbaar

Het is een andere routine die je zal helpen een gelukkiger, overvloediger en bevredigender leven te leiden. Nadat je klaar bent met je ochtendbevestigingspraktijk van 10 minuten, schrijf je drie dingen op waar je dankbaar voor bent in je huidige leven. Enkele voorbeelden die we hebben gebruikt zijn:

 • Ik ben dankbaar voor mijn familie en de liefde die ze me geven
 • Ik ben dankbaar voor mijn werk en het financiële succes dat het me geeft
 • Ik ben dankbaar voor mijn huis en het comfort dat ik erin voel

Dankbaarheidsverklaringen beginnen met ‘ik ben dankbaar voor’. Het leidt naar een specifiek deel van je leven dat van jou is, en dan een reden waarom je hier dankbaar voor bent. Door te erkennen dat je dankbaar bent voor wat het universum je al gegeven heeft, zul je in staat zijn om je gemakkelijker te manifesteren.

Maak je bed op

Omdat twee oefeningen die je hebt voltooid zich richten op de geest (ochtendbevestigingen en dankbaarheid), is het maken van je bed een geweldige eerste fysieke oefening die je in je routine kunt opnemen.

vrouw die haar bed opmaakt

Normaal gesproken bevinden we ons in fysieke activiteiten op het moment dat we ons huis verlaten, sommige met haalbare resultaten en sommige net als routines.

Je bed opmaken, het is een prestatie. Je hebt het voltooid en je kunt het bewust als een succes opmerken. Plus – het is zoveel beter om aan het einde van de dag weer in te stappen!

Water

Wanneer je wakker wordt, zal je lichaam uitgedroogd zijn. Je lichaam en je geest werken samen als één geheel. Als je geen water hebt gehad voor je ochtendbevestigingen, dankbaarheid en het opmaken van je bed, is dit het moment om het te doen!

ochtend routine water

Een groot glas water zal je hersenen, vervolgens je lichaam, verfrissen en het klaarmaken voor de komende dag.

Brandstof

Soms is het ontbijt moeilijk om mindful te doen. Als je het ’s ochtends druk hebt en mazeurde een ochtendbevestiging, dankbaarheidsoefening plus het maken van je bed en water, je zult merken dat je geen tijd meer hebt voor een voedzaam ontbijt.

ochtendroutines ontbijt

Als je de tijd hebt, zal een gezond ontbijt je door de gekte van elke ochtend heen houden. Als je dat echter niet doet, probeer dan op zijn minst een stuk van je favoriete fruit te hebben voordat je het huis verlaat.

Wat zijn je favoriete ochtend affirmaties?

Gefeliciteerd met je intentie om een zinvolle ochtendroutine te creëren. Door dit artikel te voltooien, hopen we dat je een aantal inspirerende manieren hebt gevonden om in de vroege uren mindful te zijn.

kopje koffie

Vergeet niet om klein te beginnen, als je het gevoel hebt dat je overweldigd bent, kun je de oefening opgeven voordat je de voordelen begint te zien.

We zien graag je opmerkingen (of je favoriete fruit-emoji!) over welk deel van de routine je het meest enthousiast bent om te proberen. Wat zijn je favoriete ochtend affirmaties? Waar ben je vandaag dankbaar voor?

Veel succes en onthoud – je hebt dit!