Essentiële veiligheidsuitrusting voor sport

Essentiële veiligheidsuitrusting voor sport
Portret van fietser vrouw op racefiets met zonnebril en helm

Getty Images / Oleg Breslavtsev


  • Beschermende brillen
  • Helmen
  • Gebitsbeschermers
  • Veiligheidskussens en afschermingen
  • Goed schoeisel en sportschoenen

Sportveiligheidsuitrusting en -uitrusting kunnen er soms vreemd of modieus uitzien, maar het gebruik van de juiste beschermende veiligheidsuitrusting voor uw sport is essentieel om ernstige verwondingen te voorkomen of de ernst van een blessure die u kunt oplopen te verminderen. Het doel van een sport is immers om te genieten van deelname, en geblesseerd raken kan je weken of langer van het speelveld houden.

Hier zijn enkele van de meest kritieke stukken veiligheidsuitrusting voor atleten van alle sporten.

Beschermende brillen

Volgens de American Academy of Ophthalmology kan meer dan 90% van alle sportgerelateerde oogletsels worden voorkomen door geschikte beschermende brillen te gebruiken. Dit advies geldt voor sporters of iedereen die sport.

Er zijn verschillende heldere en getinte zonnebrillen en brillen voor bijna elke sport, dus winkel rond voor degenen die bij je stijl en je gezicht passen en houd je ogen beschermd.

Helmen

Als je voetbalt of hockeyt, is het dragen van een helm duidelijk een “no-brainer”, maar veel atleten die deelnemen aan sporten met een hoog risico op hoofdletsel zien de helm nog steeds als optioneel. Met het groeiende bewustzijn van de gevaren die hersenschuddingen later in het leven kunnen veroorzaken, is de noodzaak van een goede hoofdbescherming echter duidelijk geworden.

Als je fietst, skiet, snowboardt, skateboardt of inline skate, moet je een helm als standaarduitrusting beschouwen. Een goed passende helm, ontworpen voor de specifieke sport die u beoefent, vermindert uw risico op ernstig hoofdletsel en zelfs de dood aanzienlijk.

Gebitsbeschermers

Als je ooit in de kaak bent geslagen door een verdwaalde bal of vliegende elleboog tijdens het sporten, weet je waarschijnlijk hoe essentieel een gebitsbeschermer is om je tanden te houden waar ze zouden moeten zijn – in je mond. Maar gebitsbeschermers helpen ook tong- en lipletsels te voorkomen en helpen het risico op een hersenschudding of gebroken kaak te verminderen.

Gebitsbeschermers moeten worden beschouwd als verplichte veiligheidsuitrusting tijdens sporten die letsel aan het gezicht, de kaak of de mond riskeert. De meest effectieve gebitsbeschermers passen goed en zijn comfortabel, maar ze blijven ook op hun plaats, zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en beperken het spreken en ademen niet.

Veiligheidskussens en afschermingen

Veiligheidskussens en bewakers zijn standaard sportveiligheidsuitrusting bij tientallen activiteiten. Als u bepaalde contactsporten speelt, zoals voetbal, hockey of lacrosse, zijn beschermende pads vereist, maar u moet pads dragen voor elke contactsport. Het type en de stijl van pads lijken eindeloos en omvatten scheenbeen, knie, elleboog, pols, borst, nek, schouder, heup en dij pads.

Sommige sporten, zoals skeeleren en skateboarden, omvatten de pols-, knie- en elleboogbeschermers als standaarduitrusting. Deze stijve plastic afschermingen voorkomen snijwonden, schaafwonden en schaafwonden en verminderen de kans op een aanzienlijke verstuiking, spanning of zelfs een breuk na een harde val.

Kniebeschermers en polsbeschermers kunnen een groot voordeel zijn, zelfs bij snowboarden. Een wipeout op een snowboard houdt meestal in dat je van nature met je armen reikt om je val te breken, en in het proces is het heel gemakkelijk om een pols te breken.

Goed schoeisel en sportschoenen

Het type schoen dat je tijdens bepaalde sporten draagt, kun je eenvoudig toevoegen aan de lijst met veiligheidsuitrusting.

Sportschoenen zijn essentieel tijdens veldsporten, zoals voetbal, honkbal en voetbal. De juiste hardloopschoenen kunnen het risico op overbelastingsblessures verminderen. Speciale fietsschoenen kunnen voetpijn verminderen en uw trapefficiëntie verhogen. Veldschoenen met ondersteuning en goede tractie zijn ontworpen voor basketbal, tennis en racketbal.

Een woord van bodymindspirit

Sportveiligheidsuitrusting is van vitaal belang voor het beschermen van atleten tegen blessures variërend van mild tot ernstig. Veel delen van het lichaam zijn gevoelig voor verstuikingen, verrekkingen, breuken en schade die uw activiteit kunnen verstoren of kunnen leiden tot permanente problemen.

Bepaal bij de voorbereiding om deel te nemen aan een sport welke veiligheidsuitrusting nodig kan zijn om de atleet zoveel mogelijk te beschermen. Zorg ervoor dat de apparatuur de juiste maat en in goede staat is. Sport is een ongelooflijke manier om je kwaliteit van leven te verbeteren, maar blessures kunnen je buitenspel zetten. Bescherm uzelf voor de beste ervaring en het minste risico.