Engels Muffin Nutrition Feiten

Engels Muffin Nutrition Feiten
Engelse Muffins

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Veelgestelde vragen
 • Recepten en bereiding
 • Allergieën en interacties

Veel gezondheidsbewuste eters kiezen Engelse muffins bij hun gezonde ochtendmaaltijd omdat ze denken dat het een voedzamere keuze is dan brood. De calorieën zijn ongeveer hetzelfde, maar er zijn enkele manieren waarop je van een Engelse muffin een slimme keuze kunt maken, ongeacht wanneer je ervoor kiest om het te eten.

Voedingswaarde feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor een hele Engelse muffin (58g).

 • Calorieën: 132
 • Vet: 1g
 • Natrium: 246 mg
 • Koolhydraten: 25g
 • Vezel: 2g
 • Suikers: 2g
 • Eiwit: 5,1 g

Engelse Muffin Nutrition door Variety

De meest populaire soorten Engelse muffins zijn de standaardvariëteit die je vindt in de gebakken goederen- of broodafdeling van de supermarkt.

Een enkele portie van een Engelse muffin is één volledige muffin (zowel de boven- als onderkant). De producten worden meestal gebakken zonder een van de ongezonde transvet of verzadigd vet dat in veel populaire ochtendgebakken goederen zit. Ook zijn ze geen belangrijke bron van suiker.

Merken als Bays en Thomas’ Engelse muffins staan bekend om hun rechthoekige dozen. Er zijn verschillende variëteiten om uit te kiezen en de voedingsgegevens variëren voor elk van hen, volgens de USDA.

 • Een 100% volkoren Engelse muffin levert 118 calorieën, 5 gram eiwit, 23 gram koolhydraten, 4 gram voedingsvezels, 5 gram suiker, 1 gram vet en 211 milligram natrium
 • Een meergranen Engelse muffin levert 136 calorieën, 5 gram eiwit, 27 gram koolhydraten, 2 gram voedingsvezels, 0 gram suiker, 1 gram vet en 173 milligram natrium
 • Een haverzemelen Engelse muffin levert 137 calorieën, 6 gram eiwit, 23 gram koolhydraten, 3 gram voedingsvezels, 4 gram suiker, 3 gram vet en 205 milligram natrium
 • Een 100% volkoren Engelse muffin met rozijnen levert123 calorieën, 5 gram eiwit, 25 gram koolhydraten, 4 gram voedingsvezels, 7 gram suiker, 1 gram vet en 193 milligram natrium
 • Een sandwich-sized Engelse muffin levert 209 calorieën, 8 gram eiwit, 41 gram koolhydraten, 3 gram voedingsvezels, 3 gram suiker, 2 gram vet en 391 milligram natrium.

Koolhydraten

De calorieën in Engelse muffins komen voornamelijk uit koolhydraten in de vorm van zetmeel. Tenzij je volkoren Engelse muffins koopt, zit er bijna geen vezel in een Engelse muffin. Er zit ook geen suiker in het broodproduct.

De geschatte glycemische index van een Engelse muffin wordt geschat op ongeveer 70, tenzij je een volkoren variëteit krijgt. Volkoren muffins wegen op een glycemische index van ongeveer 45.

Vetten

Er zit bijna geen vet in de meeste merken Engelse muffins.De meeste mensen voegen echter boter of roomkaas toe aan hun muffins, waardoor het vetgehalte van uw maaltijd zal toenemen.

Eiwit

Engelse muffins zorgen voor een kleine boost van eiwitten, met ongeveer vier gram van de macronutriënt per hele muffin.

Micronutriënten

Engelse muffins zijn geen belangrijke bron van vitaminen of mineralen. U krijgt echter kleine hoeveelheden thiamine, riboflavine en niacine. Je zult ook profiteren van kleine hoeveelheden mangaan en fosfor.

Gezondheidsvoordelen: Engelse muffins versus brood

Een enkele snee witbrood levert ongeveer 70 calorieën, 2 gram eiwit, 13 gram koolhydraten, een gram vet en ongeveer een gram voedingsvezels. Dus zijn Engelse muffins gezonder? Niet echt als je vergelijkbare maten vergelijkt. Een halve Engelse muffin (de helft van de portiegrootte) is ongeveer even groot als een sneetje brood.

Ongeacht uw keuze, er zijn echter manieren om uw brood of Engelse muffin gezonder te maken. Kies eerst een volkoren variëteit. Volle granen zijn een goede bron van vezels. Vezels bieden verschillende gezondheidsvoordelen, maar het is vooral handig als je probeert je taille in de gaten te houden, omdat het helpt om je langer vol te houdend van tijd na het eten.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om Engelse muffins te bewaren?

De cellofaanwikkelaar die wordt gebruikt door populaire Engelse muffinmerken kan opslag een gedoe maken. De meeste verpakkingen zijn niet hersluitbaar, dus fabrikanten raden aan om een afsluitbare plastic zak te gebruiken om het broodproduct na opening te verpakken. Koeling wordt ook voorgesteld.

Kunnen Engelse muffins worden ingevroren?

Engelse muffins kunnen worden ingevroren. Nogmaals, breng de Engelse muffins over in een hersluitbare plastic zak en plaats ze in de vriezer. Verwijder vervolgens indien nodig en verwarm opnieuw in de magnetron, broodrooster of oven.

Recepten en bereidingstips

Je kunt ook kijken wat je op je brood of muffin doet. De toppings hebben veel meer kans om je taille te beïnvloeden dan het brood.

 • Jam en gelei bevatten vaak veel calorieën en suiker. Kies voor vers fruit in plaats van. Pureer een rijpe banaan bovenop je muffin, besmeer met hart-gezonde avocado of laag met dungesneden aardbeien voor zoetheid.
 • Gebruiken slagboter of roomkaas in plaats van de blokachtige versies. Waarom? Omdat opgeklopte variëteiten pluizig zijn en gemakkelijker te verspreiden, en als gevolg daarvan gebruik je bijna altijd minder en houd je je inname van verzadigd vet lager.
 • Ga topless. Als je Engelse muffins gebruikt voor een broodje, gebruik dan alleen de onderste helft. Op die manier snijd je je broodcalorieën en heb je een goed excuus om de sandwich te bedekken met gezonde magere eiwitten en groenten.
 • Gebruik Engelse muffins als pizzabodem. Als je van pizza houdt, probeer dan minipizza’s te maken met de helft van een muffin. De portiegrootte is uiteindelijk kleiner (en lager in calorieën) dan een traditioneel stuk pizza.

Allergieën en interacties

Als u allergisch bent voor gluten, moet u het consumeren van Engelse muffins vermijden. Er zijn verschillende soorten glutenallergie, waaronder coeliakie. Glutenallergie symptomen omvatten buikpijn, gastro-intestinale nood, bloedarmoede, hersenmist en andere symptomen. Als u vermoedt dat u een glutenallergie heeft, zoek dan medische hulp bij uw zorgverlener.