Energiesnacks om te eten tijdens het wandelen

Energiesnacks om te eten tijdens het wandelen
Granola mix

Westend61 / Getty Afbeeldingen


Wandelen is een uithoudingsactiviteit. Wanneer je twee uur of langer loopt, en vooral wanneer je aan een monumentale uitdaging begint, zoals het lopen van een marathon, is het ideaal om energie te vervangen door bij te tanken met draagbare snacks. Energierepen, energiegels en sportdranken kunnen je aanvullen.

Dit zijn dingen om mee te nemen of te eten tijdens het wandelen. Maar je moet ook nadenken over wat je moet eten voor een ochtendwandeling en wat je moet eten als hersteldrankje of snack.

Energierepen

Energierepen bieden een goede mix van koolhydraten, eiwitten en vetten. Ze zijn handig voor een snack tijdens een lange wandeling, vooral als maaltijdvervanger. De meeste producten zijn afhankelijk van pinda’s (of andere noten) of soja voor eiwitten, waarbij de sojaproducten vaak gericht zijn op vrouwen (maar iedereen kan ze eten). Misschien wilt u met chocolade bedekte repen vermijden, omdat ze niet goed standhouden in uw pakket, vooral bij warm weer.

Voedingsrepen bieden vaak veel vitamines en mineralen en hebben de neiging om veel calorieën en eiwitten te bevatten. Zorg ervoor dat u de etiketten controleert om de balans van ingrediënten te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Fruit Snacks

Neem fruit mee voor de echt volledig natuurlijke koolhydraatuitbarsting. Bananen zijn een uitstekende bron van kalium. Appels, kleine sinaasappels en rozijnen zijn ook geweldige inpakbare snacks.

Zorg ervoor dat u schillen en kernen op de juiste manier weggooit – in de prullenbak, niet alleen in de struiken gegooid. Het nadeel is dat de vezelrijke appels en rozijnen je, eh, in beweging kunnen brengen – en een toilet nodig hebben, dus plan dienovereenkomstig. Sommige mensen kunnen ook maagklachten hebben van verschillende soorten fruit.

Trail Mix en Gorp

Trailmix is de originele energiereep, met minder smelten. Je kunt het zelf mixen of in bulk of voorverpakt kopen. Over het algemeen bevat trailmix noten voor eiwitten, rozijnen of ander gedroogd fruit voor koolhydraten, en vaak chocolade of johannesbrood voor de smaak. De gezouten variëteiten kunnen helpen om elektrolyten te vervangen. Houd rekening met portiecontrole, omdat de trailmix vaak veel vet en calorieën bevat – meestal ongeveer 140 calorieën en 9 gram vet per ounce.

Energie Gels

Energiegels bieden een koolhydraatstraal die speciaal is ontworpen voor mensen die uithoudingsevenementen zoals marathons doen. Als je snel loopt en hard ademt, is een gelpack veiliger dan kauwen en eventueel stikken. Energiegels moeten met water worden ingenomen. Nieuwere merken streven er vaak naar om natuurlijk en minder zoet te zijn dan veel van het oorspronkelijke aanbod.

Energie- en sportdranken

Water is niet genoeg om je gehydrateerd te houden tijdens een lange wandeling. Sportdranken met suiker en zout vervangen beter zowel water als elektrolyten tijdens het langer dan een uur lopen om uitdroging en hyponatriëmie (zoutarm) te voorkomen.

Blijf uit de buurt van mensen met mooie additieven en kruiden, die je niet goed doen tijdens de wandeling, en zoek naar mensen met de juiste zout- en koolhydraatvervanging. Je kunt ook goedkoop je eigen sportdrank maken.

Eén type drankje wordt niet aanbevolen voor hydratatie van lichaamsbeweging – de populaire, cafeïnerijke energiedranken in kleine blikjes. Ze leveren te veel cafeïne en te weinig water.

Een woord van bodymindspirit

Als je lang genoeg wandelt dat je een snack wilt (voor, tijdens en / of na), heb je veel opties om uit te kiezen. Misschien moet of wilt u experimenteren met verschillende snack- en drankopties om de juiste balans tussen koolhydraten, vet en eiwitten te vinden, zodat u de energie krijgt die u nodig hebt zonder dat u zich bezwaard voelt.