De 5 beste energie kauwt, volgens een diëtist

De 5 beste energie kauwt, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Energiekauwen kunnen een snelle bron van energie bieden, die nuttig kan zijn tijdens duurtrainingen, zoals hardlopen, fietsen, wandelen of trainen voor een triatlon. Ze zijn een populair duursportvoedingssupplement dat speciaal is ontworpen om te eten terwijl u traint. Allison Knott, MS, RDN, CSSD, CDN zegt: “Energiekauwen zijn een handige manier om koolhydraten te consumeren tijdens duurtraining – ze zijn gemakkelijk mee te nemen en bieden een geconcentreerde bron van energie.”

Het is belangrijk op te merken dat energiekauwen alleen worden aanbevolen voor langere lichaamsbeweging, niet elke training. De International Society of Sports Nutrition (ISSN) beveelt aan om 30 tot 60 gram koolhydraten per uur te consumeren voor elke oefening die langer dan 60 tot 90 minuten duurt. Naast het verstrekken van koolhydraten, bieden sommige kauwen elektrolyten en prestatieverbeteraars, zoals cafeïne.

Om de beste energiekauwen aan te bevelen, trok onze diëtist (die ook een atleet is) uit persoonlijke en klantervaring en raadpleegde andere diëtisten die gespecialiseerd zijn in sportvoeding. Bij het kiezen van een energiekauw is het belangrijk om rekening te houden met de ingrediënten, voedingswaarde, additieven, elektrolytniveaus en portiegrootte. Een energiekauw die voor jou werkt, kan anders zijn dan wat voor iemand anders werkt, en dat is oké. Het vergt vaak vallen en opstaan om te bepalen welke brandstof en hydratatie het beste is voor je lichaam tijdens het sporten.

bodymindspirit Fit goedgekeurde energie kauwen

 • Beste overall: Clif Bar CLIF BLOKS zijn onze topkeuze omdat ze geweldig smaken, worden geleverd in een gemakkelijk te openen verpakking en bieden een verscheidenheid aan smaken met verschillende elektrolyt- en cafeïne-opties.
 • Beste smaak: Als u op zoek bent naar een energiekauw die slechts een paar ingrediënten bevat, maar toch het doel voor smaak bereikt, probeer dan Skratch Labs Sport Energy Chews.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, zodat u kunt weten dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Is een energy chew heilzaam?

Of energiekauwen gunstig kunnen zijn, hangt af van hoe lang je traint en hoe je spijsverteringskanaal brandstof verdraagt tijdens het sporten. Tijdens een oefening die meer dan een uur duurt, leveren energiekauw koolhydraten om “bonken” of “de muur raken” te voorkomen, en sommige soorten kauwen zullen ook bijdragen aan het aanvullen van elektrolytenverliezen door zweet.

De meeste kauwen zijn niet hoog genoeg in natrium om de aanbevolen 300 tot 600 milligram natrium per uur oefening te leveren. Daarom moeten kauwen mogelijk worden gecombineerd met een elektrolytensupplement om de aanbevolen natriumbehoeften te bereiken.

Werken met een sportdiëtist kan u helpen uw brandstofbehoeften te verduidelijken en te bepalen wat het beste voor uw lichaam kan werken.

Duursporters: Als je een duursporter bent, train je waarschijnlijk voor lange periodes, misschien meer dan 60 tot 90 minuten per keer, de meeste dagen van de week. Sommige dagen heb je zelfs meer dan één lange training op een dag. Voor duursporters kan energiekauwen helpen bij het voeden van de consistent lange trainingen die meer dan een uur of langer duren. Kauwen kunnen ook nuttig zijn om vermoeidheid te voorkomen op dagen dat je meer dan één lange training hebt gepland.

Degenen die 60 of meer minuten trainen: Zelfs als je geen duursporter bent, kun je dagen hebben waarop een duurtraining (zoals hardlopen of fietsen) langer is dan 60 tot 90 minuten. In deze gevallen kunnen energiekauwen u helpen om gevoed te blijven. Sommige mensen moeten energie verbruiken tijdens het sporten wanneer ze meer dan 60 minuten trainen, en anderen hoeven dat misschien niet te doen, tenzij ze dichter bij 90 minuten of meer trainen. Het zal waarschijnlijk wat experimenteren vergen om erachter te komen wat het beste voor u werkt.

Wie heeft er misschien geen baat bij Energy Chews

Energiekauwen zorgen voor een geweldige toevoeging bij het tanken halverwege de training, maar er zijn situaties waarin ze misschien niet de beste optie zijn.

Recreatieve sporters: Als u minder dan 60 minuten aan lichaamsbeweging doet, zult u waarschijnlijk geen baat hebben bij het nemen van een energiekauw voor of tijdens het sporten.

Degenen die op zoek zijn naar een nieuwe snackoptie: Als je niet midden in een training zit, is energiekauwen misschien niet de beste optie voor een middagsnack. Energiekauwt is geformuleerd met eenvoudige suikers, ontworpen om uw training snel van brandstof te voorzien. Ze zijn niet bedoeld voorof een snack in rust.

Mensen met een gevoelige maag, vooral tijdens het sporten: Als u ongemak heeft zoals een opgeblazen gevoel, krampen of diarree tijdens het eten en sporten, kunt u baat hebben bij het experimenteren met verschillende energiekauwsels, gels of repen en / of het toevoegen van kleine slokjes water tijdens het eten halverwege de activiteit.

In dit artikel

 • Is een energy chew heilzaam?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Clif Bar CLIF BLOKS Gezouten Watermeloen Energie Kauwen

Clif Bar CLIF BLOKS Gezouten Watermeloen Energie Kauwen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Thefeed.com
Pros

 • Cafeïnehoudende en niet-cafeïnehoudende opties

 • Zoete en zoute smaak

 • Biedt een goede hoeveelheid natrium

 • Gemakkelijk te openen en mee te nemen

Tegens

 • Bevat wax voor textuur

Wat zeggen kopers? 88% van de 500+ Amazon recensenten beoordeelde dit product met 5 sterren.

CLIF BLOKS snelle energiekauwt is onze topkeuze, omdat ze geweldig smaken, geweldige voeding bieden om halverwege de training bij te tanken en in hapklare stukjes worden geleverd in een gemakkelijk te openen mouw die mooi in je rugzak of broekzak past.

Clif Bar raadt aan om de helft van het CLIF BLOK-pakket (of één portie) 15 minuten voor aanvang van uw activiteit te consumeren, gevolgd door een of twee pakketten om de 60 minuten activiteit, zoals getolereerd. Het beveelt ook een kleine mond vol water aan na het consumeren van een BLOK, om uw suiker- en elektrolyteninname in evenwicht te brengen, om uw vloeistofstatus te behouden.

Elke verpakking bevat 48 gram koolhydraten uit tapiocasiroop, rietsuiker en maltodextrine, evenals natrium en kalium om eventuele verliezen door zweet te dekken. Hoewel de gezouten watermeloensmaak niet cafeïnevrij is, kunt u desgewenst een cafeïnehoudende smaak kiezen. Met 11 smaken om uit te kiezen, is er een optie voor ieders smaakvoorkeur. Onze favoriete smaak is de CLIF BLOK Gezouten watermeloen, en we vinden het leuk dat het een hogere hoeveelheid natrium heeft, 100 mg per portie, wat de hoeveelheid elektrolytsupplement die nodig is tijdens het sporten kan verlagen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 41 voor 18 tellen

Kauwen per verpakking: 6 kauwen | Portiegrootte: 3 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën per portie: 90 | Koolhydraten per portie: 24 gram | Natrium per portie: 100 mg | Cafeïne: 0 mg

Beste budget

Jelly Belly Sportbonen

Jelly Belly Sportbonen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Klein, hersluitbaar pakket – past overal

 • Cafeïne en niet-cafeïnehoudende opties

 • Meerdere smaken

 • Biedt elektrolyten, B-vitamines en vitamine C

Tegens

 • Bonen variëren in grootte en dus voedingswaarde

 • Kan moeilijk te consumeren zijn tijdens het hardlopen

Jelly Belly Sports Beans bieden wat je nodig hebt als het gaat om het voeden van je training met een beperkt budget.

Naast 25 gram koolhydraten per portie van rietsuiker en tapiocasiroop, bieden deze bonen natrium, kalium en kleine hoeveelheden B-vitamines en vitamine C. Probeer Jelly Belly Sports Beans 30 minuten voor de training te eten en vervolgens een of twee bonen om de 15 minuten activiteit. Het hersluitbare pakket maakt het gemakkelijk om mee te nemen in een zak, taille of armband tijdens het sporten.

Er zijn een paar potentiële nadelen aan deze anders handige sportbonen. Je kunt het bijvoorbeeld een uitdaging vinden om tijdens het sporten een of twee bonen tegelijk te verwijderen, en hoewel één pakket consequent 100 calorieën en 25 gram koolhydraten biedt, zijn de bonen niet allemaal even groot. Dat betekent dat elk pakket een ander aantal bonen kan bevatten en dat je niet precies weet hoeveel voeding er in elke boon zit.

Als je nog steeds bezig bent om je favoriete smaak te vinden, bieden Jelly Belly Sports Beans een gevarieerd smaakpakket in zowel cafeïnehoudende als niet-cafeïnehoudende opties, zodat je alle smaken tegelijk kunt proberen om te bepalen wat je het lekkerst vindt!

Prijs op het moment van publicatie: $ 31 voor 24 tellen

Bonen per zakje: varieert, een ons waard | Porties per verpakking: 1 | Calorieën per portie: 100 | Carbohydrates per portie: 25 gram | Natrium per portie: 80 mg | Cafeïne per portie: 0 mg cafeïne.

Beste proeverij

Skratch Labs Sport Energie Kauwen

Skratch Labs Sport Energie Kauwen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op REI
Pros

 • Eenvoudige ingrediëntenlijst en biedt elektrolyten

 • Conserveermiddel, kleur- en wasvrij

 • Een hoger watergehalte maakt ze gemakkelijk te kauwen

Tegens

 • Beperkt smaakaanbod

 • Hoger aantal kauwen per portie

Skratch Labs Sport Energy Chews bieden uw benodigde koolhydraten met behulp van enkele ingrediënten in een verscheidenheid aan smakelijke smaken. Skratch raadt aan om een heel pakket te consumeren voor het sporten en vervolgens tijdens het sporten als dat nodig is. Elk pakje bevat 36 gram koolhydraten uit rietsuiker en tapiocasiroop.

Skratch Labs omzeilt het gebruik van wassen, conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Ze gebruiken poeder gemaakt van echt fruit om authentieke smaken te bieden, zoals bosbes, matcha, kers, framboos of sinaasappel. We vinden het leuk dat de zure kersensmaak 50 milligram cafeïne uit groene thee bevat, maar Skratch Labs biedt ook niet-cafeïnehoudende opties.

Prijs op het moment van publicatie: $ 23 voor 10 pack

Kauwen per zakje: 10 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën per portie: 70 | Koolhydraten per portie: 18 gram | Natrium per portie: 80 mg | Cafeïne: 25 mg

Beste biologisch

Honey Stinger Organic Energy kauwt

Honey Stinger Organic Energy kauwt

Honing Stinger


Bekijk op Amazon
Bekijk op Honeystinger.com
Bekijk op REI
Pros

 • USDA Biologische ingrediënten

 • Gluten- en zuivelvrij

 • Levert vitamine C

Tegens

 • Geen cafeïnehoudende opties

 • Hoger aantal kauwen per portie

 • Niet veganistisch

Honey Stinger Organic Energy Pink Lemonade Chews maken gebruik van biologische, volwaardige ingrediënten zoals druivensap en zwarte wortelsapconcentraat, en ze zijn er in handige hapklare vormen. Biologische tapioca siroop, honing en suiker zijn hun belangrijkste ingrediënten. De kauwen leveren 23 gram koolhydraten per portie. Deze eenvoudige koolhydraten breken snel af om rechtstreeks naar de spieren te gaan voor brandstof.

Hoewel alle ingrediënten biologisch, niet-GMO en gluten- en zuivelvrij zijn, biedt Honey Stinger geen cafeïnehoudende kauwversie. Hoewel ze zuivelvrij zijn, worden ze niet als veganistisch beschouwd vanwege de honing.

Prijs op het moment van publicatie: $ 28 voor 12 pack

Kauwen per zakje: 10 kauwen | Porties per verpakking: 1.7 | Calorieën per portie: 100 | Koolhydraten per portie: 23 gram | Natrium per portie: 40 mg | Cafeïne per portie:Nee

Beste Whole Foods-optie

Joolies Biologische Ontpitte Medjool Dadels

Joolies Biologische Ontpitte Medjool Dadels

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Thrive Market
Pros

 • Enkel ingrediënt hele voeding

 • Geen toegevoegde suikers

 • Zorg voor sporenhoeveelheden mineralen

Tegens

 • Geen natrium bevatten en geen cafeïnehoudende opties

 • De vezel kan spijsverteringsproblemen veroorzaken voor sommigen

 • Komt niet in een handige verpakking

Als u op zoek bent naar een natuurlijke voedselbron in plaats van een vervaardigd supplement om uw lange trainingen van brandstof te voorzien, raden we u aan joolies biologische Medjool-dadels te proberen. Naast snelle energie tijdens het sporten, bieden dates veel gezondheidsvoordelen.

De koolhydraten uit dadels zijn meestal afkomstig van natuurlijke fructose en glucose. Twee kleine dadels leveren 30 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 25 gram natuurlijke suiker (geen toegevoegde suiker) en 260 milligram kalium. Dadels zijn van nature natriumvrij, dus je moet ook een elektrolytendrank consumeren om natrium aan te vullen tijdens je training. (Opmerking: om tijdens het sporten te gebruiken, moeten een paar datums in uw eigen verpakking worden meegenomen, zoals een plastic of herbruikbare zak.)

Prijs op het moment van publicatie: $ 15 voor 11 ounces

Porties grootte: 2 data | Calorieën per portie: 110 | Koolhydraten per portie: 30 gram | Natrium per portie: 0 mg | Additieven:geen

Eindoordeel

Voor een smakelijke en handige energiekauw die in verschillende smaken, cafeïne en natriumopties wordt geleverd, probeer Clif Bar CLIF BLOKS, onze beste energiekauwkeuze voor lichaamsbeweging.

Waar te letten bij een Energy Chew

Formulier

Energiekauwen zijn er in verschillende smaken, consistenties en ingrediënten. Er is ook een kleine variatie op de grootte van kauwen en aanbevolen timing en doseringshoeveelheden. We raden aan om een paar verschillende merken en soorten kauwen te proberen om te zien welke consistentie het gemakkelijkst te kauwen is en het beste voelt voor uw spijsverteringsstelsel.

Er zijn aanwijzingen dat cafeïne de atletische prestaties kan verbeteren, met name bij aërobe oefeningen. Veel energiekauwen bevatten cafeïne om de prestaties te verbeteren. Als u gevoelig bent voor cafeïne, kunt u ervoor kiezen om energiekauwingen te vermijden waaraan cafeïne is toegevoegd. Lees het etiket altijd goed door om te controleren of het product cafeïne bevat.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Veel energiekauwen bevatten cafeïne om de energie te stimuleren. Als u gevoelig bent voor cafeïne, kunt u ervoor kiezen om energiekauwingen te vermijden waaraan cafeïne is toegevoegd. Lees het etiket altijd goed door om te controleren of het product cafeïne bevat.

Koolhydraten: Energiekauwt bestaat uit licht verteerbare koolhydraten, vaak aangeduid als ‘eenvoudige suikers’. Koolhydraten moeten het primaire ingrediënt zijn dat wordt vermeld, omdat dit de energiebron is die je lichaam nodig heeft tijdens de training. De koolhydraten in kauwen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen met verschillende combinaties van de eenvoudige suikers sucrose, glucose en maltodextrine. Merk op dat fructose als een primair ingrediënt in energiekauwt of andere sportvoedingsproducten maagklachten kan veroorzaken.

Knott beveelt aan: “Zoek bij het kiezen van een energiekauw naar een kauw die een mix van koolhydraatbronnen bevat. Dit zal helpen om tolerantie te garanderen en te helpen bij maximale absorptie tijdens het sporten.”

Elektrolyten: Elektrolytenbalans is essentieel voor elke duursporter. Elektrolyten spelen een belangrijke rol bij het regelen van de vochtbalans, spiercontracties en hartslag. Wanneer u uit balans bent of weinig elektrolyten gebruikt, zullen uw prestaties afnemen. In het bijzonder kan overvloedig zweten resulteren in een natriumonbalans, wat betekent dat het het belangrijkst is om natrium te consumeren tijdens een lange trainingssessie.

Als u vertrouwt op uw energiekauwen om uw natriumverliezen aan te vullen, zoek dan naar opties op het hogere bereik voor natrium. Gebruik 50 tot 100 milligram natrium per portie als een goede basislijn. Er zijn opties die geen significante hoeveelheden natrium bevatten, wat simpelweg betekent dat het belangrijk is om ook een elektrolytdrank te consumeren, vooral voor duursporters. Als u enige vorm van diuretische medicatie gebruikt, wat resulteert in verhoogde verliezen of opslag van elektrolyten, zorg er dan voor dat u met een zorgverlener of sportdiëtist spreekt over het handhaven van een goede elektrolytenbalans tijdens periodes van intensieve training.

Cafeïne: Cafeïne is vaak een additief in energiekauwt, omdat is aangetoond dat het de atletische prestaties verbetert. Iedereen reageert anders op cafeïne, dus het is belangrijk om te weten hoe je lichaam reageert en je inname dienovereenkomstig aan te passen. Dat kan betekenen dat je niet-cafeïnehoudende kauwen kiest als je cafeïnegevoelig bent. Het is ook belangrijk op te merken dat het nemen van meer dan de aanbevolen 3 tot 6 milligram cafeïne per kilogram lichaamsgewicht de prestaties waarschijnlijk niet zal verbeteren.

Energy Chew Dosering

Energiekauwen hebben geen standaarddosis. De meeste fabrikanten houden rekening met de totale hoeveelheden koolhydraten en elektrolyten bij het aanbevelen van de portiegrootte. Het is belangrijk om de aanwijzingen op het voedingsetiket voor de portiegrootte te volgen, de dosering aan te passen aan uw behoeften (zorg ervoor dat u voldoende vocht opneemt!), En probeer altijd nieuwe energiekauwen tijdens de training in plaats van op de dag van een wedstrijd.

Knott voegt eraan toe: “Het is het beste om een kauw te kiezen die de optimale hoeveelheid koolhydraten biedt in een aantal kauwen die comfortabel is om te consumeren tijdens het sporten. Als je bijvoorbeeld 60 gram koolhydraten in een uur nodig hebt, maar het vereist het eten van 10 kauwen om dat aantal te bereiken, dan kan dat voor sommige atleten te veel zijn om te tolereren. Het begrijpen van je tolerantie en het gemak van inname is belangrijk voor het succesvol innemen van voldoende koolhydraten via kauwen tijdens het sporten.”

Houd er rekening mee dat er meerdere porties per pakje energiekauwt kunnen zijn. Let op de portiegrootte en het aantal porties per pak voordat u met uw oefening begint, zodat u dienovereenkomstig kunt doseren. Meerdere pakketten kunnen nodig zijn om uw koolhydraat- en natriumdoelen tijdens het sporten te bereiken. Voor elk uur matige intensieve training beveelt de ISSN aan om 30 tot 60 gram koolhydraten en tot 90 gram koolhydraten per uur te consumeren voor ultra-duursporters. Natriumaanbevelingen tijdens het sporten kunnen variëren op basis van zweetsnelheid, klimaat en lengte van de oefening, maar over het algemeen wordt 300 tot 600 milligram per uur aanbevolen voor een uur of langer trainen.

Hoeveel is te veel?

Er is geen gedefinieerde bovengrens voor energiekauwen, maar het consumeren van te veel, vooral tegelijk, kan leiden tot gastro-intestinale overstuur. De hoeveelheid die u kunt verdragen, varieert per persoon en product. Het is het beste om brandstof te testen tijdens trainingsdagen. Volg de pakketaanbevelingen en pas, indien nodig, langzaam de hoeveelheid aan totdat u de optimale hoeveelheid voor u vindt. Als u niet zeker weet hoeveel voor u geschikt is of moeite heeft met uw brandstoftoevoer, werk dan samen met een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in sportvoeding.

Kauwen die cafeïne en natrium bevatten, kunnen ook de aanbevolen doses overschrijden.

Cafeïne: Wanneer cafeïne wordt geconsumeerd met 400 tot 500 mg / dag of meer, is aangetoond dat het de atletische prestaties vermindert in plaats van verbetert, en het kan leiden tot slaapstoornissen, maagklachten, prikkelbaarheid, angst of andere schadelijke gezondheidsresultaten.

Natrium: Het bereik van natriumvereisten bij de duursporter kan sterk variëren. In bepaalde gevallen is aangetoond dat de ultra-duursporter meer natrium nodig heeft, omdat ze tot 1,7 tot 2,9 gram zout per liter zweet kunnen verliezen. Net als bij vloeistoffen is voldoende natriuminname van cruciaal belang om de prestaties en gezondheid tijdens het sporten te behouden. Het is belangrijk om uw natriumproductie en -inname te controleren wanneer u gedurende lange tijd intensief traint.

Veelgestelde vragen


 • Wanneer moet ik energiekauwen eten?

  Energiekauwen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten, gecombineerd met natrium en soms cafeïne. Veel labels raden aan om een of meer pakketten of porties te consumeren voor elk uur van intense activiteit. Sommige kauwen kunnen het beste worden geconsumeerd vlak voordat u met uw activiteit begint, terwijl andere het beste zowel voor als tijdens het sporten kunnen worden geconsumeerd. Het is belangrijk om te doen wat het beste werkt voor uw lichaam op basis van tolerantie, beproeving en activiteitsniveau.


 • Zijn energiekauwkauw veilig voor kinderen?

  Het korte antwoord is nee. Energiekauwen zijn ontworpen met de actieve volwassene in gedachten. Ze kunnen aantrekkelijk zijn voor kinderen, omdat ze eruit zien en smaken als gummies, maar de koolhydraten, zout en andere additieven zoals cafeïne in energiekauwkauw zijn niet geschikt voor kinderen. De American Academy of Child and Adolescent Psychiatry raadt cafeïne af voor kinderen jonger dan 12 jaar en beveelt aan om het te beperken tot niet meer dan 100 mg per dag voor adolescenten van 12 tot 18 jaar.


 • Wat zijn de voordelen van energie kauwen?

  Energiekauwen bieden een snelle brandstofbron die vaak gemakkelijker wordt verteerd en beter wordt verdragen dan andere brandstofopties voor het midden van de race. Ze kunnen helpen koolhydraten te leveren die nodig zijn voor trainingen die langer dan een uur duren.


 • Is het mogelijk om te veel energiekauwtjes te eten?

  Ja. Energiekauwen zijn een bron van calorieën, koolhydraten, natrium en soms cafeïne. Als u meer consumeert dan u nodig heeft, kunt u spijsverteringsstoornissen, een verhoogd risico op chronische ziekten, veranderingen in de lichaamssamenstelling of andere ongewenste bijwerkingen ervaren die verband houden met te veel eenvoudige suiker en cafeïne. Consumeer alleen wat je nodig hebt, op basis van je training, lengte van activiteit en porties zoals beschreven op het voedingsetiket.


 • Werken Gatorade energie kauwen?

  Met 24 gram koolhydraten en 70 milligram natrium per portie zijn Gatorade-energiekauwen vergelijkbaar met andere energiekauwen op de markt. Ze zijn gearomatiseerd en gekleurd met behulp van kunstmatige ingrediënten, daarom zijn ze niet opgenomen in deze lijst, maar ze zullen zeker de truc doen om u te helpen uw training te voeden.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als levenslange atleet en geregistreerde diëtist houdt Brittany Scanniello voortdurend op de hoogte van de nieuwste sportvoedingsonderzoeken, trends en nieuwe producten die op de markt zijn gekomen. In haar dagelijkse leven werkt ze met actieve mensen en helpt ze hen te coachen bij hun voedingskeuzes voor voor, tijdens en na de training, om ervoor te zorgen dat ze hun beste beentje voorzetten.

We werken er hard aan om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen. U kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

 • Beste overall: Clif Bar CLIF BLOKS zijn onze topkeuze omdat ze geweldig smaken, worden geleverd in een gemakkelijk te openen verpakking en bieden een verscheidenheid aan smaken met verschillende elektrolyt- en cafeïne-opties.
 • Beste smaak: Als u op zoek bent naar een energiekauw die slechts een paar ingrediënten bevat, maar toch het doel voor smaak bereikt, probeer dan Skratch Labs Sport Energy Chews.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, zodat u kunt weten dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Kauwen per verpakking: 6 kauwen | Portiegrootte: 3 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën per portie: 90 | Koolhydraten per portie: 24 gram | Natrium per portie: 100 mg | Cafeïne: 0 mg

Bonen per zakje: varieert, een ons waard | Porties per verpakking: 1 | Calorieën per portie: 100 | Koolhydraten per portie: 25 gram | Natrium per portie: 80 mg | Cafeïne per portie: 0 mg cafeïne.

Kauwen per zakje: 10 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën per portie: 70 | Koolhydraten per portie: 18 gram | Natrium per portie: 80 mg | Cafeïne: 25 mg

Kauwen per zakje: 10 kauwen | Porties per verpakking: 1.7 | Calorieën per portie: 100 | Koolhydraten per portie: 23 gram | Natrium per portie: 40 mg | Cafeïne per portie:Nee

Portiegrootte: 2 data | Calorieën per portie: 110 | Koolhydraten per portie: 30 gram | Natrium per portie: 0 mg | Additieven:geen

Voor een smakelijke en handige energiekauw die in verschillende smaken, cafeïne en natriumopties wordt geleverd, probeer Clif Bar CLIF BLOKS, onze beste energiekauwkeuze voor lichaamsbeweging.