Het noodplan voor aidshulp van de president (PEPFAR) werd eind vorig jaar opnieuw goedgekeurd.

Het initiatief, dat in 2003 begon onder president George W. Bush, heeft de inspanning op zich genomen om HIV / AIDS wereldwijd uit te roeien.

Toen het programma in 2003 begon, hadden slechts 50.000 mensen in Afrika toegang tot antiretrovirale therapie (ART) – nu ondersteunt het programma tot 14 miljoen mensen door de behandeling.

HIV/AIDS - Pepfar opnieuw geautoriseerd tot 2023

In november nam het Amerikaanse Congres een wetsvoorstel aan om het programma en zijn mandaten tot 2023 opnieuw te autoriseren, en de wet werd van kracht toen president Donald Trump het in december 2018 in de wet ondertekende.

De herautorisatie breidt het programma in zijn huidige staat uit, met als enige belangrijke toevoeging de uitbreiding van de financiering via PEPFAR naar op geloof gebaseerde organisaties.

De steun voor het programma is breed en tweeledig – een voorbeeld van politici die aan de andere kant van het gangpad samenkomen om een humanitaire inspanning te ondersteunen die levens redt.

Ontvang meer goed nieuws

Dit verhaal was oorspronkelijk te zien in nummer 06 van de Goodnewspaper.

Om elk nummer van de Goodnewspaper in uw mailbox te laten bezorgen, sluit u zich aan bij duizenden mensen door u vandaag nog te abonneren.

Je kunt ook elke week goed nieuws in je inbox krijgen door je te abonneren op de Goodnewsletter.