Een paar goede goede aanbevelingen

Search

Hongerig naar inspiratie, middelen of gewoon wat goed entertainment? Dit is wat er op zware rotatie is geweest voor het Good Good Good-team en de community.

Bekijk onze nieuwste keuzes voor een paar van onze favoriete manieren om empathie te kweken, op de hoogte te blijven en de motivatie te vergroten om de wereld in te gaan en goed nieuws te worden:

Wat te kijken

“Zult u niet mijn buurman zijn?” | Documentaire, 2018

Het is geen geheim dat de Good Good Good teamleden fan zijn van Fred Rogers. Daarom zijn we enthousiast over de nieuwe documentaire van regisseur Morgan Neville over het leven, de filosofie en de erfenis van Mister Rogers. Het kwam op het grote scherm en vond enorm succes. Ben jij niet onze buurman?

“Human Flow” | Documentaire, 2017

Deze Duitse docu gaat helemaal over de wereldwijde vluchtelingencrisis en brengt je door verhalen in meer dan 20 landen om je te helpen zowel de immense schaal als de persoonlijke impact van grootschalige menselijke migratie in onze wereld van vandaag te begrijpen. De film toont de ernst van onze huidige vluchtelingencrisis en brengt de verhalen van de honderdduizenden getroffen mensen direct op de voorgrond.

“Nanette” | Comedy Special, 2018

De Netflix-comedyspecial van Hannah Gadsby is de meest spraakmakende comedyspecial van het jaar. De Australische komiek geeft een sociaal commentaar op de komedie zelf, haar ervaringen als homoseksuele vrouw en de aard van spanning. Haar comedyspecial heeft wereldwijd veel lovende kritieken ontvangen.

Waar te luisteren in de auto

“Ear Hustle” | Podcasts

Ear Hustle is een podcast over het leven in de gevangenis, allemaal gebracht door de mensen erin. Verhalen worden opgenomen en geproduceerd in het medialab in de San Quentin State Prison in Californië.

Bekijk het voor moeilijke, eerlijke en soms grappige perspectieven rechtstreeks vanuit het Amerikaanse gevangenissysteem.

Je kunt onze aflevering met Ear Hustle co-host Nigel Poor beluisteren in onze podcast Sounds Good. En leer over het verminderen van recidive van Jason Wang.

“The Daily” | Podcasts

Deze dagelijkse nieuwspodcast van de New York Times biedt 20 minuten nieuws netjes verpakt voor je dag. De populariteit komt van de conversatietoon en toegankelijkheid; iedereen kan het nieuws krijgen dat ze moeten weten door gewoon op play te drukken.

Elke aflevering heeft een overzicht van het beste verhaal van de dag en samenvattingen van een paar van de grootste nieuwsverhalen die je moet weten.

Waar u zich op kunt abonneren

EnneaGedachte voor de dag | E-mail nieuwsbrief

De dagelijkse nieuwsbrief speciaal voor uw Enneagramtype rechtstreeks van het Enneagram Instituut. Ontvang een aanmoediging en inzicht gericht op het helpen van je op je zoektocht naar zelfkennis. Weet je niet welke van de negen Enneagramtypes je bent?

Bekijk enneagraminstitute.com voor meer info. (En ontdek meer van de beste nieuwsbrieven om je op te abonneren.)

Goodnewsletter | E-mail nieuwsbrief

Heb je een herinnering nodig aan het goede in de wereld? Elke dinsdag verzamelt het Good Good Good-team vijf goednieuwsverhalen die de moeite waard zijn om over te weten, en levert ze rechtstreeks in uw inbox, zodat u hoop vindt in uw wekelijkse krantenkoppen. Er is geen tekort aan goed nieuws – je hoeft alleen maar te weten waar je moet zoeken.

Schrijf je vandaag nog in voor goed nieuws.

De Lieve Brieven | E-mail nieuwsbrief

Darling gaat over ‘de kunst van het vrouw zijn’. Hun printmag mag zit vol visuele inspiratie, niet-geretoucheerde foto’s en artikelen over carrières, relaties, stijl, reizen en meer. Ontvang doordachte brieven van Darling-oprichter Sarah Dubbeldam (en speciale gasten) rechtstreeks in je inbox.

Abonneer je vandaag nog op The Darling Letters.

Wat te lezen

| ‘Kies wonder boven zorgen’ Boek van Amber Rae, 2018

Dit boek van “Sounds Good with Branden Harvey” podcast gast Amber Rae zal de manier waarop je je verhoudt tot je emoties veranderen. In haar boek nodigt Rae je uit om je angst onder ogen te zien, door je ongemak te navigeren en de ‘zorgmythes’ in je hoofd te herschrijven die je tegenhouden. En bekijk haar nieuwste boek in onze bijgewerkte lijst met boekaanbevelingen.

(Amazone) (Boekhandel)

“The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World” | Boek van Zijne Heiligheid De Dalai Lama & Aartsbisschop Desmond Tutu, 2016

“Hoe leven we een leven van vreugde in het aangezicht van tegenspoed?” Dat is wat de 14e Dalai Lama en aartsbisschop Tutu bespreken in hun boek uit 2016 over de uitdagingen van het leven van een vreugdevol leven. Deze twee spirituele meesters want om je naar een leven vol vreugde te trekken door middel van verhalen, wetenschappelijke bevindingen en dagelijkse praktijken.

(Amazone) (Boekhandel)

“Factfulness: tien redenen waarom we het mis hebben over de wereld – en waarom dingen beter zijn dan je denkt” | Boek van Hans Rosling, 2018

Arts, academicus en statisticus Hans Rosling denkt dat de meesten van ons het mis hebben met de toestand van de wereld. In zijn laatste publicatie suggereert hij dat de wereld rijker, gezonder en minder gevaarlijk is dan we vaak denken. Hij onthult de 10 instincten die onze perspectieven vaak ten kwade vervormen.

(Amazone) (Boekhandel)

We hebben voor het gemak gekoppeld aan Amazon , maar als u liever elders winkelt, raadpleegt u onze verzameling van alternatieve plaatsen om boeken te kopen in plaats van Amazon.

Wie te volgen

@zero.waste.collective | Instagram

Het Zero Waste Collective is een online community die zich inzet voor het verminderen van afval. Hun Instagram staat vol met prachtige visuals en tips die je aanmoedigen en uitrusten om een duurzame levensstijl met een lagere impact te leiden.

@tinycarebot | Sjilpen

De liefste herinneringen die er zijn. Elk uur @tinycarebot een snel bericht dat je eraan herinnert om voor jezelf te zorgen, altijd beleefd “alsjeblieft” zeggen.

@twloha | Twitter en Instagram

To Write Love On Her Ams is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bieden van hoop en hulp aan mensen die vechten tegen depressie, verslaving, zelfverwonding en zelfmoord. Ze zorgen ervoor dat ze altijd de juiste woorden te zeggen hebben.

Alle aanbevelingen in dit verhaal zijn onafhankelijk geselecteerd door het Good Good Good team. Sommige van de links kunnen affiliate links zijn – wat betekent dat wanneer u erop klikt, we een commissie kunnen verdienen – wat ons vermogen ondersteunt om goed nieuws te blijven delen. Bedankt!

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in nummer 04 van de Goodnewspaper in mei 2018. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.