David Arquette’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

David James Arquette is een Amerikaans acteur en voormalig professioneel worstelaar. Hij is bekend van zijn rol als Dewey Riley in de Schreeuw filmfranchise. Hij werd geboren op 8 september 1971 op het platteland van Virginia en groeide op in een familie van kunstenaars. Zijn vader was acteur; zijn moeder, dichteres, actrice en therapeut; zussen, Rosanna en Patricia, die beiden actrices zijn; en Alexis, ook een actrice, die in 2016 overleed. Arquette zegt dat hij van kunst hield en graffiti deed toen hij een jonge jongen was. Hij trad op in schoolvoorstellingen en volgde uiteindelijk dramalessen.

Door de drankproblemen van hun vader kregen David en zijn broers en zussen een moeilijke opvoeding. Net als zijn vader worstelde David op jonge leeftijd met middelenmisbruik en alcohol. Hun ouders erkenden later hun fouten en sloegen een nieuw blad om. David worstelde echter met alcohol en drugs toen zijn moeder overleed.

Arquette heeft een breed scala aan acteercredits, waaronder rollen in de film Buffy de Vampier Slayer (1992) en Luchtkoppen. Hij is ook verschenen in Schreeuw (1996) en Nooit gekust. Arquette is ook stemacteur. Hij sprak de stem in van mr. Jimmy in de tv-show. Pelswick en Eddie in het snowboarden videospel, SSX Lastig.

Arquette’s grote doorbraak in acteren kwam toen hij verscheen in Schreeuw 2 en Schreeuw 3. Hij won de Blockbuster Entertainment Award voor favoriete acteur – horror en de Teen Choice Award, beide voor zijn prestaties in Scream.

Arquette is een man met vele talenten. Naast acteren is hij ook producent, schrijver en regisseur. Samen met zijn ex-vrouw, Vrienden ster Courteney Cox, produceerden ze de tv-serie Cougar Stad en Celebrity Naam Spel. Arquette was ook regisseur voor verschillende afleveringen van CSI Miami en Gemiddeld.

David is al lange tijd fan van professioneel worstelen. Zijn periode met worstelen begon met het filmen van de WCW (World Championship Worstelen) film Klaar om te rommelen. Tijdens het promoten van de film bevond David zich in de ring.

Arquette’s WCW-verschijning was meer voor comic relief dan een match. Vince Russo, wcw’s hoofdboeker op dat moment, nam hem op in een tag team tegen worstelaars Eric Bischoff en Jeff Jarret. Arquette werd uitgeroepen tot WCW-kampioen en hield de titel 12 dagen vast. Hij schonk al zijn WCW-inkomsten aan professionele worstelaars die in het beroep waren overleden.

Fans bekritiseerden Arquette’s WCW-kampioenschapstitel en noemden het een publiciteitsstunt. Worstelprofessionals zagen Russo’s beslissing om Arquette voor de wedstrijd op te nemen als een slechte zakelijke beslissing en hebben mogelijk geleid tot het einde van WCW. Russo geeft echter toe dat de titel een publiciteitsstunt was die zijn vruchten afwierp.

Arquette en Courteney Cox hebben een dochter genaamd Coco. Ze ontmoetten elkaar op de set van Scream en trouwden op 12 juni 1999. Hun dochter Coco werd geboren in 2004, en Jennifer Aniston – ook van Vrienden roem – is Coco’s peetmoeder. Arquette en Cox gingen in 2010 uit elkaar en scheidden in 2012. Daarna kreeg Arquette verkering met Christina McLarty, een correspondent voor Entertainment Tonight. Ze trouwden in 2015 en hebben twee kinderen.