Chumlee’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Austin Lee Russell, beter bekend als “Chumlee,” is een zakenman en ster van de reality tv-show Pionnen Sterren. Zijn dagelijkse activiteiten bij Gold and Silver Pawn Shop in Las Vegas vormen de basis voor de show. Chumley en zijn jeugdvriend Corey Harrison werkten vijf jaar in het pandjeshuis voordat Pawn Stars begon met filmen. Corey’s vader en grootvader zijn sinds 1989 eigenaar van het pandjeshuis. Pawn Stars is gerangschikt als de nummer twee meest bekeken realityshow in Noord-Amerika.

Chumlee werd geboren op 8 september 1982 in Henderson, Nevada. Zijn bijnaam komt van het personage, Chumlee de walrus, in de geanimeerde tv-serie Tennessee Tuxedo; omdat zowel hij als zijn naamgenoot een groot gezicht en kin delen.

Chumlee had begin 2016 problemen met de wet vanwege gevallen van beschuldigingen van seksueel misbruik en werd beschuldigd van 20 misdrijven. Hij werd veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke vrijlating en counseling, nadat zijn advocaat een deal had gesloten om schuldig te pleiten.

De eerste opnames van Pawn Stars begonnen in juli 2009. Chumlee werkt achter de toonbank, controleert items voordat ze worden verkocht en schrijft itemtickets. Zijn collega’s maken hem vaak belachelijk vanwege zijn gebrek aan kennis en noemen hem ook “dorpsgek.” Desondanks verdient hij nog steeds meer geld in de winkel dan zijn collega’s, vanwege zijn populariteit in de show en zijn vaardigheden op het gebied van klantenservice. Hij staat echter ook bekend om zijn slechte onderhandelingsvaardigheden.

Chumlee heeft door zijn bekendheid een behoorlijke aanhang gekregen. Zijn fans beschouwen hem als de “lieveling” van de show vanwege zijn vriendelijke en “clueless” karakter. Ondanks zijn populariteit beschouwt Chumlee zichzelf echter als gereserveerd en geeft hij er de voorkeur aan zijn fans niet te ontmoeten en te begroeten.

Vanwege hun succes als beroemdheden werken de “Pawn Stars” niet langer achter de toonbank om privacyredenen en hebben ze nu te maken met legitieme klanten in een gang weg van de winkelvloer, om fans te vermijden die er alleen zijn om foto’s te maken.

In 2014 verscheen Chumlee in de tv-spelshow, Pawnografie, samen met zijn andere Pawn Stars-collega’s.

Wat zijn persoonlijke leven betreft, chumlee heeft een passie voor schoenen en bezit meer dan 200 paar. Hij is ook een autoliefhebber; zijn collectie omvat een Cadillac Escalade, een Maserati GranTurismo en een Impala SS uit 1964. Ook verscheen hij met zijn collega Rick op Top Gear, waar ze spraken over hun eerste auto’s. Terwijl hij thuis is, besteedt Chumlee zijn extra tijd aan het kijken naar tv-programma’s, sport en het spelen van videogames.

Na het verliezen van zijn vader aan alvleesklierkanker, begon Chumlee een afslankprogramma en verloor daardoor 34 kg. Ondanks zijn inspanningen kreeg hij het echter geleidelijk terug en woog hij 350 lbs voordat hij een maagmouwoperatie onderging en 160 lbs verloor.

Naast een reality-tv-ster is Chumlee ook een zakenman en zijn vermogen wordt geschat op $ 5 miljoen. Hij runt ook een snoepwinkel met zijn broer, Sage Russell, en liet in een interview doorschemeren dat hij er graag een spin-off show over zou doen.