Een beginnersgids voor holistische genezing en Chinese geneeskunde

Een beginnersgids voor holistische genezing en Chinese geneeskunde

Het mooie van Holistic Healing en Chinese geneeskunde is dat het zich richt op het hele wezen: geest, lichaam en ziel. Als een vorm van holistische genezing beschouwt de Chinese geneeskunde ziekte als een disfunctie in de persoon als geheel.

Aan de andere kant probeert de moderne conventionele geneeskunde een specifieke ziekte of symptoom te lokaliseren en te behandelen als een geïsoleerd incident.

holistische genezing

Een Chinese geneeskunde beoefenaar onderzoekt niet alleen de fysieke factoren, maar ook de emotionele, voedings-, omgevings-, levensstijl- en zelfs spirituele factoren die kunnen bijdragen aan de symptomen van elke patiënt.

Traditionele Chinese geneeskunde probeert een toestand van totale gezondheid te creëren, niet alleen de afwezigheid van ziekte. Dit kan alleen worden bereikt als de patiënt een hoge kwaliteit van leven heeft op alle gebieden, inclusief spiritueel, emotioneel, mentaal en natuurlijk fysiek.

Ziekte benaderen vanuit een holistisch genezingsperspectief, Chinese geneeskunde

Wanneer ziekte optreedt, begint de Chinese geneeskunde niet met het eenvoudigweg behandelen van de symptomen van de ziekte met medicijnen en invasieve procedures.

Een holistische genezer zoekt naar de onderliggende oorzaken van de ziekte, met behulp van een combinatie van complementaire en conventionele therapieën voor diagnose en behandeling en soms zelfs telepathie.

holistische geneeskunde

Een holistische beoefenaar zal voor elke patiënt een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat een verscheidenheid aan therapieën omvat. Acupunctuur wordt vaak gebruikt als de primaire therapie, waarbij massage, geluidstherapie, kruidengeneeskunde, veranderingen in levensstijl, homeopathie en voedingsaanbevelingen indien nodig worden opgenomen.

Ook kan een holistische beoefenaar samenwerken met uw conventionele arts en zijn aanbevolen behandelingen. Holistische therapieën kunnen worden opgenomen in uw behandelplan om de behoefte aan bepaalde medicijnen, zoals pijnstillers en antidepressiva, te verminderen of zelfs te elimineren.

Traditionele Chinese geneeskunde is ook gebruikt om de ongemakkelijke bijwerkingen van sommige geneesmiddelen die door conventionele artsen worden gebruikt, waaronder vruchtbaarheids- en chemotherapiegeneesmiddelen, te verminderen.

Holistische genezing: hoe het werkt

Wanneer u voor de eerste keer het kantoor van een conventionele arts binnenstapt, krijgt u meestal een stapel formulieren om in te vullen, gevolgd door een snel onderzoek van een verpleegkundige in de behandelkamer.

Na wat wachten komt de arts meestal langs voor een kort gesprek, beveelt wat medicatie, enkele tests of een soort invasieve behandeling (mogelijk een operatie) aan, en dan is hij weer weg.

Het is meestal niet de meest bevredigende ervaring en je vertrekt vaak met meer vragen dan toen je daar aankwam.

holistische benadering

Wanneer u voor het eerst een Chinese arts ziet, zult u meteen merken dat de hele ervaring draait om de relatie tussen patiënt en behandelaar. Dat komt omdat holistische genezers weten dat de kwaliteit van deze relatie een directe invloed heeft op het genezingsresultaat voor de patiënt.

Een Chinese geneeskunde beoefenaar beschouwt zijn eigen inzichten, samen met de behoeften en het bewustzijn van zijn patiënten.

Op basis van deze relatie omvatten eerstelijnszorgopties liefde en empathie voor de patiënt, die bedoeld zijn om de geest, het lichaam en de geest aan te spreken.

In de holistische praktijk heeft het hele personeel een houding van liefde en acceptatie voor de patiënten en elkaar, waardoor de hele ervaring heel anders is dan je zou verwachten bij een conventionele arts.

Een holistische beoefenaar zal vaak advies geven voor houdings- en gedragsveranderingen, spirituele counseling en omgevingsveranderingen die nuttig kunnen zijn. Ze overwegen zelfs het toxische effect dat verdriet, woede, angst en depressie kunnen hebben op lichaam en geest. De patiënt wordt aangemoedigd om een vermogen tot liefde, lachen en hoop te ontwikkelen als krachtige helende krachten.

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde

Acupunctuur is een oude vorm van holistische genezing die al meer dan 3.500 jaar in heel China en andere oosterse landen wordt gebruikt. De meeste gecertificeerde acupuncturisten zijn ook opgeleid in het gebruik van andere soorten traditionele Chinese geneeskunde, waaronder lichaamswerk en kruidengeneeskunde.

holistische betekenis

Deze oude praktijk omvat het inbrengen van ultrafijne naalden in het lichaam op specifieke acupunctuurpunten. De naalden worden gebruikt om de stroom van energie, Qi genaamd, door het lichaam te corrigeren. Er wordt aangenomen dat wanneer deze energie wordt geblokkeerd, dit resulteert in fysieke end psychische aandoeningen en/of pijn.

Chinese geneeskunde en acupunctuur kunnen gunstig zijn voor zowel chronische als acute ziekten. Een prioriteit wordt gelegd op het creëren van een staat van optimale holistische gezondheid, waardoor de patiënt deel kan uitmaken van zijn eigen behandeling en genezing. De focus ligt op het creëren van blijvende veranderingen die resulteren in de preventie en behandeling van alle ziekten, niet alleen de primaire zorg.

holistische acupunctuur

Veel mensen zijn zich bewust van het vermogen van acupunctuur om rugpijn te verlichten, maar het kan ook een verscheidenheid aan andere gezondheidsvoordelen bieden.

Het is bijvoorbeeld een uitstekend hulpmiddel voor het in evenwicht brengen van de hormonen en het verlichten van de spijsverteringsproblemen die leiden tot vruchtbaarheidsproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is ook erg handig voor het verlichten van chronische vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen, allergieën en nog veel meer.

Hier is een blik op hoe acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde kunnen worden gebruikt om veelvoorkomende problemen aan te pakken:

 • Gewichtsverlies: Sommige mensen doen er alles aan om een gezond dieet te eten en een actieve levensstijl te leiden, maar ze kunnen nog steeds niet afvallen. Als dit klinkt zoals jij, kun je overwegen om een acupuncturist te bezoeken. Hoewel acupunctuur niet direct resulteert in gewichtsverlies, kan het hormonale onevenwichtigheden en spijsverteringsproblemen verlichten die kunnen resulteren in een onvermogen om een gezond gewicht te behouden. Tegelijkertijd zal een acupuncturist holistisch naar uw zorgen kijken en dieet- en levensstijlveranderingen aanbevelen die zeer gunstig zullen zijn.
 • Huidproblemen: Natuurlijk zijn de tekenen van veroudering onvermijdelijk; stress, algehele gezondheid en een verscheidenheid aan omgevingsfactoren kunnen de effecten echter echt versnellen. Veel mensen zijn verrast om te horen dat acupunctuur voor gezichtsvernieuwing de bloedtoevoer naar het huidoppervlak kan verbeteren. Deze verbeterde circulatie resulteert in een gezonde gloed en een vermindering van fijne lijntjes, wallen en hyperpigmentatie na verloop van tijd.

  Acne is een veel voorkomend huidprobleem voor mensen van alle leeftijden en het kan vooral frustrerend zijn als je er als volwassene nog steeds mee te maken hebt. Veel mensen denken dat hun enige manier van handelen is om actuele huidbehandelingen te gebruiken die extreem uitdrogend en hard zijn. Acupunctuur en holistische geneeskunde kunnen worden gebruikt om de oorzaak van uw acne te behandelen, zoals stress of hormonale onevenwichtigheden.

 • Geestelijke gezondheid: Acupunctuur is een prachtig hulpmiddel voor het verlichten van stress, angst en depressie. Voor veel patiënten is elke behandeling een beetje alsof ze op een resetknop drukken. Niet alleen loop je met een rustig en ontspannen gevoel uit je sessies, maar de behandelingen gaan ook de nadelige effecten tegen die chronische stress op je lichaam kan hebben. Stress is een belangrijke bijdrage aan ziekte, dus acupunctuur voor een betere geestelijke gezondheid zal je holistisch ten goede komen.
 • Gezondheidsproblemen van vrouwen: Van onvruchtbaarheid tot PMS, acupunctuur kijkt op een holistische manier naar de gezondheidsproblemen van vrouwen. Veel patiënten vinden het vooral effectief voor endometriose, PCOS (polycysteus ovariumsyndroom) en ernstige menstruatiekrampen.

  Volgens gezondheidsexperts voor vrouwen in het in Brooklyn gevestigde The Yinova Center, “kan acupunctuur ook worden gebruikt om het resultaat van conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals IVF en IUI, te verbeteren.” Holistische geneeskunde is een uitstekende manier om verlichting te krijgen voor deze aandoeningen zonder toevlucht te hoeven nemen tot pijnstillers en invasieve chirurgie.

 • Hoofd-, nek- en schouderpijn: Hoeveel tijd breng je elke dag gebogen door over een computer of mobiele telefoon? De kans is groot dat het veel is. Hoofd-, nek- en schouderpijn zijn veel voorkomende bijwerkingen van onze moderne levensstijl.

  Acupunctuur is een uitstekende manier om die strakke spieren te ontspannen en blijvende pijnverlichting te krijgen. Het werkt door de afgifte van de natuurlijke pijnstillende hormonen van het lichaam te activeren, zodat het kan worden gebruikt om alle soorten pijn op een veilige en natuurlijke manier te behandelen.

 • Slaapproblemen: Conventionele geneeskunde behandelt chronische slapeloosheid met geneesmiddelen die niet alleen verslavend zijn, maar ze komen ook met een groot aantal bijwerkingen. Als u op zoek bent naar een meer natuurlijke oplossing voor uw slaapproblemen, overweeg dan om een holistische beoefenaar te bezoeken.

  Acupunctuurbehandelingen kunnen de geest en het lichaam ontspannen om u te helpen gemakkelijker in slaap te vallen, en veel patiënten merken meteen een verbetering. Aanvullende behandelingen, zoals Chinese kruiden, lichaamswerk en veranderingen in levensstijl, worden vaak opgenomen in het behandelplan.

 • Spijsverteringsproblemen: Acupunctuur is een prachtige manier om je spijsvertering te ondersteunen. Omdat het zich richt op het holistisch behandelen van het lichaam, verbeteren de behandelingen de functie van het spijsverteringsstelsel en verlichten ze problemen zoals constipatie, reflux, opgeblazen gevoel en IBS (Prikkelbare Darm Syndroom).

  Sterker nog, ikAls je uren in de sportschool doorbrengt om een plattere buik te krijgen, kun je overwegen om in plaats daarvan een acupuncturist te zien. Als je spijsverteringsproblemen hebt, krijg je misschien nooit een platte buik door simpelweg te trainen.

Klaar om een holistische beoefenaar te bezoeken?

Traditionele Chinese geneeskunde en holistische genezing kunnen zoveel meer doen dan chronische pijn verlichten. Een acupuncturist zal naar je geest, lichaam en geest als geheel kijken, vaak met complementaire therapieën en veranderingen in levensstijl in een algemeen welzijnsplan.

Als u op zoek bent naar manieren om uw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren zonder medicijnen of invasieve behandelingen, is het zien van een holistische beoefenaar een geweldige plek om te beginnen!

Wil je geen holistische beoefenaar bezoeken, maar wil je wel meer leren over dit soort onderwerpen? Bekijk mijn chakra beginnersgids, de ultieme auragids en mijn artikel over de beste chakraboeken op de markt.