38 Beste Harvey Milk-citaten om je hoopvol te laten voelen

Search

In 1978 werd Harvey Milk gekozen in de San Francisco Board of Supervisors – waardoor hij de eerste openlijk homoseksuele gekozen ambtenaar in de staat Californië was.

Voordat hij politiek actief werd, runde Milk een camerawinkel in San Francisco, waar hij onrecht in zijn gemeenschap bleef zien.

Harvey Milk glimlacht voor een campagnebord: Don't Let It Happen Here Registreer om te stemmen
Harvey Milk zit voor Castro Camera op Castro Street, San Francisco in 1977. Het bord luidt: “Don’t Let It Happen Here – Register to Vote” / Foto met dank aan HARVEY MILK ARCHIVES-SCOTT SMITH COLLECTION, HORMEL GAY &LESBIAN CENTER, SAN FRANCISCO PUBLIC LIBRARY.

Homoseksualiteit werd gruwelijk gecriminaliseerd, Milk ontmoette leraren die niet genoeg middelen hadden om hun studenten les te geven en lokale belastingen op kleine bedrijven werden als corrupt gezien.

Toen hij zich inzette voor activisme, gemeenschapsorganisatie en politiek, werd Milk bekend als een voorvechter van de rechten van de LGBTQ + -gemeenschap, minderheden, immigranten, vrouwen en kinderen.

Een groep mensen die "Harvey Melk Supervisor" borden op Market Street
“Harvey’s Human Billboard” – Een groep mensen met “Harvey Milk Supervisor” borden op Market Street in Duboce, november 1975 / Foto met dank aan HARVEY MILK ARCHIVES-SCOTT SMITH COLLECTION, HORMEL GAY &LESBIAN CENTER, SAN FRANCISCO PUBLIC LIBRARY.

Milk werd in november 1978 vermoord. Hij liet een erfenis van activisme en zorg achter – en heeft wereldwijd duizenden mensen geïnspireerd – politici, activisten en individuen – die stappen hebben ondernomen om discriminatie van gemarginaliseerde groepen te bestrijden.

We hebben zijn meest betekenisvolle citaten verzameld over politiek, activisme, de LGBTQ + -gemeenschap, mensenrechten en hoop –

De beste Harvey Milk-citaten uit zijn tijd als activist en politicus

Beroemde Harvey Milk Citaten

“Tenzij je een dialoog hebt, tenzij je de muren van de dialoog opent, kun je nooit de mening van mensen veranderen.”
– Harvey Melk

“Ik realiseer me volledig dat een persoon die staat voor waar ik voor sta, een activist, een homo-activist, het doelwit of het potentiële doelwit wordt voor een persoon die onzeker, doodsbang, bang of erg gestoord is met zichzelf.”
– Harvey Melk

“Als je eenmaal een dialoog op gang hebt gebracht, weet je dat je vooroordelen kunt doorbreken.”
– Harvey Melk

“Om op de voorste treden te zitten – of het nu een veranda in een kleine stad is of een betonnen buiging in een grote stad – en om met onze buurten te praten, is oneindig veel belangrijker dan op de ligstoel in de woonkamer te kruipen en naar een schijnwereld te kijken in niet helemaal levende kleur.”
– Harvey Melk

“Als er een kogel in mijn hersenen zou komen, laat die kogel dan elke kastdeur vernietigen.”
– Harvey Melk

Op Hoop

“Hoop zal nooit stil zijn.”
– Harvey Melk

“Je moet ze hoop geven. Hoop op een betere wereld, hoop op een betere toekomst, hoop op een betere plek om naartoe te komen als de druk thuis te groot is. Hoop dat alles goed komt. Zonder hoop zijn niet alleen de homo’s, maar ook de zwarten, de senioren, de gehandicapten, de ‘us-es’. De ‘us-es’ zullen het opgeven.”
– Harvey Milk, in zijn iconische “Hope Speech” uit 1978

“Hoop is in staat zijn om te zien dat er licht is ondanks alle duisternis.”
– Harvey Melk

“Als er een boodschap is die ik moet geven, dan is het wel dat ik één ding doorslaggevend vond aan mijn persoonlijke verkiezing. Het is het feit dat als een homo kan worden gekozen, het een groen licht is. En jij en jij en jij – je moet mensen hoop geven.”
– Harvey Milk, in zijn iconische “Hope Speech” uit 1978

“Ik weet dat je niet alleen van hoop kunt leven, maar zonder dat is het leven niet de moeite waard om te leven.”
– Harvey Melk

Lees meer hoop citaten

Over mensenrechten

“Er is geen compromis nodig om mensen hun rechten te geven. Er is geen geld voor nodig om het individu te respecteren. Het takes geen enquête om repressies op te heffen.”
– Harvey Melk

“Alle mannen [people] gelijk zijn geschapen. Hoe hard ze ook hun best doen, ze kunnen die woorden nooit uitwissen. Dat is waar Amerika over gaat.”
– Harvey Melk

“Alle jongeren, ongeacht seksuele geaardheid of identiteit, verdienen een veilige en ondersteunende omgeving om hun volledige potentieel te bereiken.”
– Harvey Melk

Over Activisme

“Rechten worden alleen gewonnen door degenen die hun stem laten horen.”
– Harvey Melk

“Ik kan niet voorkomen dat iemand boos wordt, of boos, of gefrustreerd. Ik kan alleen maar hopen dat ze die woede en frustratie en waanzin omzetten in iets positiefs, zodat twee-, drie-, vier-, vijfhonderd naar voren zullen stappen, zodat de homoseksuele artsen naar buiten zullen komen, de homoseksuele advocaten, de homoseksuele rechters, homoseksuele bankiers, homoseksuele architecten Ik hoop dat elke professionele homo ‘genoeg’ zal zeggen, naar voren zal komen en iedereen zal vertellen, draag een bord, laat het de wereld weten. Misschien helpt dat.”
– Harvey Melk

“Als je meer homo’s kiest, geeft dat een “groen licht” aan iedereen die zich rechteloos voelt, een groen licht om vooruit te gaan. Het betekent hoop voor een natie die het heeft opgegeven, want als een homo het haalt, dan staan de deuren voor iedereen open.”
– Harvey Melk

“Ik bereikte eindelijk het punt waarop ik wist dat ik betrokken moest raken of mijn mond moest houden.”
– Harvey Melk

Lees meer citaten over activisme

Over politiek

“Politiek is theater. Het maakt niet uit of je wint. Je maakt een statement. Je zegt: ik ben hier, let op mij.”
– Harvey Melk

“Als ik het goed doe, maakt het mensen niet uit of ik groen ben of drie hoofden heb.”
– Harvey Melk

“Ik heb mezelf nooit als kandidaat beschouwd. Ik heb mezelf altijd beschouwd als onderdeel van een beweging, onderdeel van een kandidatuur. Ik beschouwde de beweging als de kandidaat. Ik denk dat er een onderscheid is tussen degenen die de beweging gebruiken en degenen die deel uitmaken van de beweging. Ik denk dat ik altijd deel heb uitgemaakt van de beweging.”
– Harvey Melk

Over de LGBTQ+ Community Coming Out

“De vrijheid is te groot om onder een kastdeur te worden geschoven.”
– Harvey Melk

“Uit de kast komen is het meest politieke wat je kunt doen.”
– Harvey Melk

“We zullen onze rechten niet winnen door rustig in onze kasten te blijven.”
– Harvey Melk

“Ik zou graag zien dat elke homoseksuele arts naar buiten komt, elke homoseksuele advocaat, elke homoseksuele architect naar buiten komt, opstaat en die wereld laat weten. Dat zou meer doen om van de ene op de andere dag een einde te maken aan vooroordelen dan iemand zich zou voorstellen.”
– Harvey Melk

“Breek die kastdeuren voor eens en voor altijd open en sta op en begin te vechten.”
– Harvey Melk

“Als elke homo zou zijn uitkomen alleen voor zijn /haar eigen familie, vrienden, buren en collega’s zou de hele staat binnen enkele dagen ontdekken dat we niet de stereotypen zijn die algemeen worden aangenomen. ”
– Harvey Melk

“Homoseksuele broeders en zusters… Je moet naar buiten komen. Uitkomen… aan je ouders… Ik weet dat het moeilijk is en hen pijn zal doen, maar denk na over hoe ze je zullen kwetsen in het stemhokje.”
– Harvey Melk

Lees meer Pride quotes

Over liefde

“Als je niet persoonlijk vrij bent om jezelf te zijn in dat belangrijkste van alle menselijke activiteiten – de uitdrukking van liefde – dan verliest het leven zelf zijn betekenis.”
– Harvey Melk

“Er zijn mensen van wie ik misschien had gehouden als ze in het vliegtuig waren gestapt of achter me aan op straat waren gerend.”
– Harvey Melk

“Ga achter haar aan, want dat is wat je moet doen als je van iemand houdt.”
– Harvey Melk

“Wees op een zinvolle manier bij haar, want dat is mooi en dat is genereus en dat is wat van iemand houden is.”
– Harvey Melk

Ander

“We moeten begrijpen dat de kwaliteit van leven belangrijker is dan de levensstandaard.”
— Harvey Melk

“Overal in het land lezen ze over mij, en het verhaal gaat er niet om dat ik homo ben. Het gaat gewoon over een homo die zijn werk doet.”
– Harvey Melk

“Alle mensen zijn gelijk geschapen. Hoe hard ze nu ook hun best doen, ze kunnen die woorden nooit uitwissen.”
– Harvey Melk

“De American Dream begint bij de wijken. Als we onze steden willen herbouwen, moeten we eerst onze wijken herbouwen.”
– Harvey Melk

“Ik ben geboren uit heteroseksuele ouders. Ik kreeg les van heteroseksuele leraren in een fel heteroseksuele samenleving. Televisiereclames en krantenadvertenties – fel heteroseksueel. Een samenleving die homoseksualiteit neerlegt. En waarom ben ik homoseksueel als ik beïnvloed word door rolmodellen? Ik had heteroseksueel moeten zijn. En geen belediging bedoeld, maar als leraren je als rolmodel gaan treffen, zouden er vandaag veel nonnen op straat lopen.”
– Harvey Melk

“Zodra ze zich realiseren dat we inderdaad hun kinderen zijn, dat we inderdaad overal zijn, zal elke mythe, elke leugen, elke insinuaties voor eens en voor altijd worden vernietigd.”
– Harvey Melk

“Laat ik mijn belastinggeld laten gaan voor mijn bescherming en niet voor mijn vervolging. Laat mijn belastinggeld gaan voor de bescherming van mij.”
– Harvey Melk

Op zoek naar ideeën over hoe je Pride Month kunt vieren? Zoek niet verder dan onze gids.