Duurzaam: de 7 beste elektrische aanstekers (2022)

Search

Een van de manieren waarop we een verschil kunnen maken in onze huizen is door duurzame opties te kiezen wanneer we iets nieuws moeten kopen.

Velen van ons gebruiken vaak aanstekers, of het nu is om de grill aan te steken voor een barbecue in de achtertuin, een vuur te starten tijdens een kampeertrip of een kaars aan te steken als we na een lange dag ontspannen.

Hoewel de technologie de afgelopen honderd jaar veel vooruitgang heeft geboekt, zijn velen van ons nog steeds afhankelijk van onze plastic wegwerpaanstekers, lucifers of aanstekers op brandstof.

Elektrische aanstekers zijn een nieuw duurzaam, afvalvrij en milieuvriendelijk alternatief om te overwegen als u op zoek bent naar een nieuwe aansteker.

Trouwens: Op zoek naar een milieuvriendelijke kaarsaanbeveling? Bekijk onze nieuwe gids.

Een oplaadbare elektrische aansteker met een flexibele hals, die een kaars aansteekt

Over oplaadbare elektrische aanstekers:

Waarom zou ik elektrische aanstekers gebruiken?

Elektrische aanstekers hebben zowel milieuvriendelijke als praktische voordelen.

Alleen al in de VS worden elk jaar meer dan 600 miljoen aanstekers aan consumenten verkocht, waarvan 95% wegwerpaanstekers voor eenmalig gebruik zijn. En naar schatting zijn er slechts 100 miljoen op een bepaald moment in gebruik. Hierdoor belandt er elk jaar een groot aantal aanstekers op stortplaatsen, waardoor onnodig plastic afval ontstaat.

Oplaadbare elektrische aanstekers zijn een duurzaam alternatief.

Elektrische aanstekers elimineren niet alleen het verspillende gebruik van wegwerpaanstekers, maar ze kunnen ook effectiever zijn bij verlichting in moeilijke omstandigheden zoals regen en wind vanwege hun vlamvrije technologie.

Bovendien is het gewoon handig om geen aansteker (of doos lucifers) te hoeven vervangen als je geen brandstof meer hebt. Als u een hoogwaardige elektrische aansteker koopt, kan deze lang bij u blijven en u helpen uw impact op het milieu te verminderen.

Hoe werken elektrische aanstekers?

Er zijn twee primaire soorten elektrische aanstekers:

Het meest voorkomende type elektrische aanstekers maakt gebruik van boog / plasmatechnologie – die werkt door een elektrische hoogspanningsstroom tussen twee (of vier) knooppunten te creëren, waardoor een sterk geladen plasmaboog ontstaat. Wanneer een voorwerp zoals een kaarsen lont zich in de boog bevindt, zal de warmte ervan een vlam creëren. Het is handig om het te zien als een mini-blikseminslag – of een kleine taser. Deze aanstekers vallen op omdat ze technisch gezien geen vlam hebben en ze zijn ongelooflijk winddicht.

Spoelaanstekers zijn ook een elektrische optie – maar deze zijn uiterst beperkt in hun gebruik, voornamelijk voor het aansteken van sigaretten of sigaren. Ze werken in wezen als een kookplaatbrander en verwarmen elektronisch een element dat u vervolgens kunt gebruiken om uw sigaret op te steken.

De meeste elektrische aanstekers worden aangedreven door lithium-ionbatterijen die worden opgeladen met dezelfde micro-USB-stekker die u waarschijnlijk gebruikt voor andere huishoudelijke elektronica.

Hoe lang gaan oplaadbare aanstekers mee?

Voor de meeste elektrische aanstekers kan een lading van één uur u meer dan 100 lampjes opleveren. Sommige aanstekers (zoals motli van de USB Lighter Company) hebben zelfs tot 1000 lampjes per lading.

En de aanstekers zelf hebben het voordeel dat ze ongelooflijk lang meegaan. Sinds de eerste elektrische aanstekers pas in 2015 op de markt kwamen, hebben we geen bewijs van hoe lang ze precies meegaan, maar ze gaan zeker langer mee dan aanstekers die bedoeld zijn om wegwerpbaar te zijn, terwijl ze ook het gebruik van aanstekervloeistof vermijden. We zijn hoopvol dat een van deze aanstekers jaren, zo niet een decennium mee kan gaan.

Uw gids voor de beste milieuvriendelijke aanstekers:

Een oplaadbare elektrische aansteker met een flexibele hals, voor een kaars

We hebben bijna elke goed beoordeelde aansteker op de markt (vanaf 2022) onderzocht en overwogen en onze aanbevelingen samengesteld.

Omdat de behoeften van elke persoon kunnen variëren (denk aan: een survivalist versus een kaarsenliefhebber), hebben we onze favoriete aanstekers opgesplitst op basis van waar ze het beste in zijn.

We hebben voor veel van deze gekoppeld aan Amazon, maar hebben ook opzettelijk Amazon-alternatieven opgenomen voor degenen die zich proberen los te koppelen van het bedrijf.

Sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn, wat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als u iets koopt via een van onze links. Bedankt voor uw steun – zonder extra kosten voor u!

De beste zak oplaadbare aansteker: Nomatiq Dual Arc elektrische aansteker

Nomatiq elektrische aansteker, met een kleurrijke metalen buitenkant

$30 | Grommet · Nomatiq
Als u een traditioneel ogende aansteker wilt, is de Nomatiq elektrische aansteker slank, klein genoeg om in uw zak, en heeft een verfijnde metallic afwerking. Een opvallend kenmerk van deze aansteker is de veiligheidsflipafdekking.

De beste kaarsaansteker: RONXS aansteker

Een rode RONXS oplaadbare kaarsaansteker met een flexibele hals

$14.99-$17.99 | Amazone · Walmart
Als je regelmatig kaarsen brandt, weet je de waarde van een flexibele hals op je aansteker. Deze oplaadbare RONXS-aansteker is een ideale elektrische aansteker voor uw favoriete kaarsen omdat u deze in het vat kunt buigen, zelfs als de lont laag is. Met minder dan twintig dollar is dit een geweldige budgetvriendelijke aansteker die ook voor veel meer dan kaarsen kan worden gebruikt. Het enige nadeel van deze aansteker is dat hij geen veiligheidsslot heeft, alleen een aan/uit schakelaar.

De beste dual powered: LIHTUN 2 in 1 elektrische en butaanaansteker

LIHTUN aansteker met een butaanvlam en een elektrische vlam

Ongeveer $ 15,98 | Amazone
Hoewel we dol zijn op de duurzaamheid van elektrische aanstekers, begrijpen we dat sommige mensen ook graag een traditionele aansteker willen hebben voor back-up. Deze aansteker is uniek omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om elektriciteit of butaan te gebruiken voor stroom. Een ander opvallend kenmerk is het LED-batterijdisplay om het huidige vermogensniveau aan te geven.

Het beste voor buiten: Extremus waterdichte elektrische aansteker

Extremus outdoor waterdichte elektrische aansteker

$15.99-19.99 | Amazone
Dit aansteker IPX7 waterdichte ontwerp maakt het de perfecte optie voor outdoor liefhebbers die behoefte hebben aan een vuurstarter. Door het vlamloze ontwerp kunt u in bijna elke weersomstandigheden een kampvuur starten. Opvallende kenmerken zijn een fluitje en paracord en een brede selectie kleuren. Wanneer je het via KastKing koopt, kun je ook een bijpassende multifunctionele karabijnhaak overlevingstool toevoegen.

De beste nieuwigheid elektronische aansteker: Frog sleutelhanger elektrische aansteker

Elektrische kikker sleutelhanger aansteker

$28 | Stedelijke Outfitters
Deze schattige kikkeraansteker fungeert ook als sleutelhanger en is een discrete optie om bij je te houden, waar je ook gaat. De aansteker is oplaadbaar via USB en de kikkerogen lichten op tijdens gebruik. Merk op dat dit een spoelaansteker is en geen veelzijdige aanstekeroptie.

De beste ‘coole’ elektrische aansteker: de Motli Light van the USB Lighter Company

Verschillende kleurrijke elektrische aanstekers van USB Lighter Company staan op een rij

$45 | De USB-aansteker Company · Bloeiende valleien · Eten52 (ander model)
De Motli Light van The USB Lighter Company is mooi genoeg om op je aanrecht te houden of klaar voor gebruik naast je favoriete kaars. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Een opvallend kenmerk van de Motli Light is dat het zacht aanvoelt, in tegenstelling tot het harde plastic waarmee veel zijn gemaakt. Veel recensenten merken op hoe licht en comfortabel het is om vast te houden. Bovenop de esthetiek zijn deze ongelooflijk functioneel en bestand tegen dagelijks gebruik.

Een van onze teamgenoten gebruikt al iets meer dan drie jaar een ouder model van The USB Lighter Company en het werkt nog steeds geweldig. Het vertoont wat slijtage, maar blijft kaarsen aansteken, een lading vasthouden, enz.

Close-upfoto van elektrische aansteker van The USB Lighter Company, met slijtage, krassen en vuil, maar toch verlichting
Het oudere model van de elektrische aansteker van The USB Lighter Company blijft na 3+ jaar geweldig functioneren, ondanks dat het een aanzienlijke hoeveelheid slijtage heeft opgelopen. / Foto door Branden Harvey for Good Good Good

De beste budget elektrische aansteker: SUPRUS kaarsenaansteker

Zwarte SUPRUS elektrische aansteker

$12.99-$15.99 | Amazone · Suprus · Walmart
Als u niet vaak aanstekers gebruikt, maar graag een zero-waste optie bij de hand wilt hebben, is de SUPRUS kaarsaansteker voor een toegankelijke prijs. Dit ontwerp is veelzijdig te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Het slanke ontwerp maakt het gemakkelijk om in uw tas, rugzak of dashboardkastje te passen voor wanneer dat nodig is.

Opmerkelijke vermeldingen:

Matches vs Lighter: Wat is beter voor het milieu?

We hebben deze vraag gekregen – en wilden dit bericht bijwerken met meer details:

Als je kaarsen, kampvuren of barbecues duurzaam wilt aansteken, is de vraag of je een aansteker moet kopen of gewoon een doos lucifers moet gebruiken een geldige vraag. De keuze komt neer op: productieproces, milieu-impact van gebruik en verwijderingsproces.

Productieproces: Matches vereisen dat een boom wordt gekapt om te worden gemaakt – terwijl elke vorm van elektronica veel energie en middelen vereist om te assembleren. Zelfs niet-elektrische aanstekers vereisen plastic, metaal en productie om te maken. Eerlijk gezegd is geen van deze opties geweldig voor het milieu. Het is de moeite waard eraan te denken dat het daarom altijd belangrijk is om te gebruiken wat je hebt (of gebruikt koopt) voordat je iets nieuws koopt.

Milieueffecten van het gebruik: Dit is waar dingen competitief beginnen te worden. Elke match die je gebruikt is single-use. Je neemt het hele productieproces dat nodig was om die match te maken (bebossing, productie in de fabriek, verzending) en verbrandt het vervolgens in één keer. Een aansteker daarentegen zal een veel langere levensduur hebben. duizenden – en mogelijk miljoenen – toepassingen.

Elektrische aanstekers moeten wel worden opgeladen, maar de elektriciteit die u gebruikt om een elektrische aansteker op te laden, is nominaal. Een uur lang opladen levert je wekenlang gebruik op. En waar u ook woont, uw energiebron zal de komende tien jaar vrijwel zeker in toenemende mate afkomstig zijn van hernieuwbare energie.

Verwijderingsproces: Als je eenmaal een lucifer hebt gebruikt, zal deze geen negatieve invloed hebben op het milieu. Het is klein genoeg dat het geen buitenmaatse impact heeft op een stortplaats (als er nog iets van over is) en omdat het organisch is, kun je het eigenlijk composteren.

Aanstekers daarentegen hebben het potentieel om aan het einde van hun nuttige levensduur een slechtere impact op het milieu te hebben. Als u uw elektronische apparaten niet naar een elektronicarecyclingfaciliteit of inleverlocatie brengt (wat u zou moeten doen), zullen het plastic, de elektronica en andere componenten verloren gaan. Gelukkig zullen elektrische aanstekers de traditionele aanstekers op basis van brandstof aanzienlijk overleven.

Daarom is het belangrijk om niet zomaar de goedkoopste aansteker te kopen die je op Amazon kunt vinden. bekijk in plaats daarvan onze aanbevelingen, lees online recensies en maak een keuze die een leven lang meegaat.

Onze consensus: Het aanschaffen van een elektrische aansteker zal absoluut duurzamer zijn dan een aansteker op basis van brandstof voor eenmalig gebruik. Als u regelmatig BIC-aanstekers koopt, zal het inruilen van uw volgende 3-pack voor een elektrische aansteker het milieu aanzienlijk helpen. Hetzelfde geldt als je brandstofaanstekers gebruikt voor buitengebruik: investeer nu in een elektrische aansteker en je hoeft al lang geen vervanging meer te kopen. Aan de andere kant, als je dingen niet vaak hoeft aan te steken, kun je waarschijnlijk beter om de paar jaar een doos lucifers kopen. Zorg er wel voor dat je op zoek gaat naar lucifers die duurzaam zijn geoogst.