Down Dog on the Go in luchthavens met yogakamers

Down Dog on the Go in luchthavens met yogakamers

Wat een paar jaar geleden een humoristische eenmalige gebeurtenis leek, is nu een bonafide trend: luchthavens omarmen de populariteit van yoga door speciale kamers te bieden waar reizigers onderweg kunnen oefenen. Gezien het feit dat vliegreizen super stressvol zijn en yoga een geweldige manier is om te ontspannen, is het heel logisch.

Deze internationale luchthavens bieden permanente yogaruimtes (hoewel een paar zich in exclusieve lounges bevinden, waardoor hun toegang wordt beperkt). Verschillende andere luchthavens experimenteren met tijdelijke yogaruimtes en zelfs door leraren geleide lessen.

Als je ergens een lange tussenstop hebt, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om de website van de luchthaven te bekijken voor het laatste nieuws over yogabeschikbaarheid.

1

San Francisco Internationale Luchthaven

SFO Yoga Kamer

SFO


SFO maakt aanspraak op de eerste yogavoorziening op de luchthaven. De eerste yogaruimte opende in januari 2012 en biedt een rustige, slecht verlichte ruimte voor ontspanning, zelfreflectie en het beoefenen van yoga. U vindt de post-security beveiligde connector van de kamer tussen Terminal 1 C Gates en Terminal 2 D Gates.

Een tweede yogaruimte bevindt zich in Terminal 3, Post-Security E Gates in de buurt van Gate E6. Het is 24 uur per dag geopend.

Het gebruik van deze faciliteiten is gratis. Neem je eigen mat mee of gebruik een van de gemeenschappelijke die beschikbaar zijn in de kamer (zorg ervoor dat je voor en na desinfecteert).

2

Internationale luchthaven Dallas/Fort Worth

De DFW Yoga Studio, die in 2012 werd geopend, heeft locaties in terminals B en E. De yogaruimte bevindt zich achter een privacyscherm voor uw comfort en bevat yogamatten en handdesinfecterend middel. Er zijn brede ramen in de yogaruimte voor veel lichtinval.

Deze kamers bieden ook matten, hoewel je misschien liever een lichtgewicht reismat of matdoek inpakt als je van plan bent om een drukbezochte openbare yogaruimte te gebruiken. Deze yogaruimtes bieden ook instructievideo’s voor begeleide oefeningen.

3

Chicago O’Hare International Airport en Midway Airport

De O’Hare yogazaal is geopend in december 2013. Het bevindt zich in Terminal 3, op de tussenverdieping van de rotonde. De kamer is een overvloed aan 15 x 16 voet met bamboe houten vloeren en kamerhoge spiegels om je posevorm te controleren.

Matten zijn aanwezig, net als een videomonitor met voorgestelde poses en natuurbeelden. U moet uw telefoons stilzetten en desinfecteren voor en na gebruik. Er is een ruimte voor persoonlijke spullen en kledingopslag beschikbaar. Een soortgelijke yogaruimte opende in september 2014 in hal C van Midway Airport.

4

Burlington Internationale Luchthaven

De yogaruimte op de tweede verdieping van de luchthaven van Burlington, Vermont wordt gesponsord door een lokale yogastudio, wat kan verklaren waarom het meer op een yogalokaal lijkt dan sommige andere yogaruimtes op de luchthaven.

Het heet Evolution Yoga en het biedt een rustige omgeving voor ontspanning en yogabeoefening voor je vlucht. De kamer is klein, licht en luchtig met lichtgroene muren, bamboe vloeren en yogamatten.

5

Miami Internationale Luchthaven

Ga naar Miami’s terminal H op de eerste verdieping voor een gratis, aangewezen yogaruimte waar je kunt oefenen voor een langeafstandsvlucht (houd er rekening mee dat deze zich buiten de veiligheidscontrole bevindt).

De studio is dagelijks geopend tussen 9.00 en 21.00 uur voor alle passagiers. Je moet je eigen yogamat meenemen naar deze studio.

6

Londen Heathrow

Ruimte voor yoga op de Londense luchthaven Heathrow bevindt zich in de SkyTeam Lounge van Terminal 4. Helaas betekent dit dat de kamer niet beschikbaar is voor alle reizigers, maar alleen voor reizigers in first en business class, SkyTeam Elite Plus-deelnemers of personen die bereid zijn te betalen voor een dagpas.

Heathrow biedt een ontspanningsruimte in Terminal 3, na beveiliging tussen gates 24 en 25, die vrij toegankelijk is. Het is geen aangekondigde yogaruimte, maar het kan worden gebruikt voor lichte stretching, onopvallende yoga en meditatie terwijl je wacht op je vlucht.

7

Hongkong

In 2019 opende Cathay Pacific een yogaruimte op de internationale luchthaven van Hong Kong in de Business Class Lounge op The Pier.

De yoga- en meditatieruimte heet The Sanctuary van Pure Yoga. Het is een kamer van 700 vierkante meter met twee zones genaamd The Body Sanctuary voor yoga en The Mind Sanctuary voor meditatie.

In The Body Sanctuary heb je toegang tot begeleide video’s onder leiding van Pure Yoga-instructeurs en een priv√©ruimte voor je eigen beoefening. Zittende stretching gebieden met picturaals en instructies voor het strekken van verschillende delen van het lichaam zijn ook beschikbaar.

8

Helsinki Luchthaven

De luchthaven van Helsinki heeft een Maja Living Room Space die is gewijd aan ontspanning, stretching en yoga. Er is ook een evenwichtsbalk en ontspannende stoelen. De ruimte is geschikt voor jong en oud.

Hoewel het geen speciale yogaruimte is, is de Kainuu Lounge in Helsinki een ontspannende, rustige omgeving waar u zich comfortabel voelt bij het uitrollen van een mat voor een paar stukken. Het gebied biedt zacht tapijt en een rustige sfeer voor onopvallende yogabeoefening.

Het is 24/7 geopend en heeft een gratis Wi-Fi-verbinding, zodat u wat yoga of meditatie kunt streamen om in de ruimte te doen.

9

Frankfurt Luchthaven

Deze Duitse luchthaven biedt twee yogaruimtes (in terminals 1 en 2), elk 24 uur per dag geopend en gratis voor alle reizigers. Muziek, weinig licht en instructievideo’s worden verstrekt, samen met kamerhoge spiegels.

Je kunt ook matten, blokken, kussens en pads verkrijgen om je te helpen het meeste uit je ontspannende yoga-ervaring te halen.