Deze partners groeien mullets voor onderzoek naar geestelijke gezondheid

Search

Het is business voorin, feest achterin… en bewustzijn van de geestelijke gezondheid rondom.

Elk jaar in september voert Black Dog Institute (BDI) – een onderzoeksorganisatie voor geestelijke gezondheid in Australië – de Mullets for Mental Health-campagne uit, waarbij leden van de gemeenschap worden aangemoedigd om mullets te laten groeien en samen geld in te zamelen om onderzoeksinitiatieven voor geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Kweek in september een mullet voor geestelijke gezondheid bij ons! Registreer nu: Mullets for Mental Health
Een voorbeeld van een promotieposter van Black Dog Institute

BDI is het enige medische onderzoeksinstituut in Australië dat de geestelijke gezondheid gedurende de hele levensduur onderzoekt. Het doel van de organisatie is om een mentaal gezondere wereld te creëren voor iedereen – en vooral de vijf miljoen Australiërs die elk jaar symptomen van psychische aandoeningen ervaren.

Dit onderzoek wordt gedaan door middel van studies, educatieve programma’s, digitale tools en apps, klinische diensten en openbare middelen. Het doel is om nieuwe oplossingen te ontdekken, verbindingen te bevorderen en echte verandering te creëren.

Door wetenschap, mededogen en actie te combineren, proberen de partnerschappen van BDI met Australische gemeenschappen, overheden, scholen en bedrijven evidence-informed verandering in de geestelijke gezondheid teweeg te brengen.

Het coole kapsel is gewoon een bonus.

Man poserend met een mullet
Foto met dank aan Black Dog Institute

Dus je wilt een mul kweken voor de geestelijke gezondheid?

In de afgelopen jaren voelde het misschien gek om om welke reden dan ook een mul te laten groeien, maar zelfs GQ UK verklaarde mullets als het ‘must-have kapsel van 2022’.

Dus, het kweken van een mullet in naam van bewustzijn van de geestelijke gezondheid? Het is een win-win.

De campagne gaat als volgt: Communityleden melden zich gratis aan om lid te worden van de kring van stijliconen. Vervolgens is het aan individuen om hun mullets vorm te geven en te laten groeien en hun nieuwe ‘do’ in september te debuteren. Ten slotte gebruiken deelnemers hun zoete stijl om de missie van Black Dog Institute te promoten en geld in te zamelen om de geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Mensen kunnen zich aanmelden als individu, als team of via een werkplek. (We zijn absoluut geobsedeerd door het idee dat het hele Zoom-gesprek gevuld is met mulleted managers.)

We kweken mullets voor onderzoek naar geestelijke gezondheid. Doneer aan Black Dog Institute.
Een voorbeeld van een promotieposter van Black Dog Institute – voor teams of werkplekken die samen geld inzamelen

Nog niet klaar om de karbonade te maken? Je kunt ook je huisdieren verzorgen of je kinderen aanmoedigen om de hele maand door een mul te rocken.

Er zijn ook enkele komische campagnebeloningen, zoals een mullethoed en een paar ondergoed, die deelnemers kunnen verdienen door hun fondsenwervingsinspanningen.

Beloningen zijn airpods, een Mullets- of Mental Health-hoed en een aangepast badpak
Komische campagnebeloningen voor fondsenwervers

De campagne komt op een bijzonder doordacht moment, want september is ook zelfmoordpreventiemaand. BDI meldt dat zelfmoord de belangrijkste doodsoorzaak is voor Australische mannen van 18-24 jaar. Door deze stijl te dragen, kunnen mannen echte verandering – en conversatie – stimuleren om elkaar te ondersteunen.

BDI deelt dat de fondsen van deze campagnes helpen mensen te bereiken via gratis workshops, onderzoek ondersteunen om beter te begrijpen waarom mensen met een risico op zelfmoord geen hulp zoeken en nieuwe technologie ontwikkelen om mensen te helpen bij het beheren van lopende psychische aandoeningen.

In het verleden hebben de fondsenwervingsinspanningen meer dan $ 1,4 miljoen opgehaald voor onderzoek naar geestelijke gezondheid, allemaal dankzij meer dan 8.300 mullets.

Oudere man poserend met een mullet
Foto met dank aan Black Dog Institute

Waarom is dit goed nieuws?

Creatieve oplossingen voor problemen, waaronder fondsenwervingsinspanningen, innovatieve technologie en lopend onderzoek maken de wereld een betere plek. Met een onderwerp dat zo persoonlijk en zwaar is als geestelijke gezondheid, brengen BDI en het Mullets for Mental Health-project vreugde en gemeenschap in gesprekken die anders misschien stigmatiserend zijn.

Het geld dat met dit initiatief wordt opgehaald, is ook iets om te vieren. Dit geld helpt BDI contact te leggen met plattelandsgemeenschappen om educatieve en ondersteunende diensten te bieden, studenten toegang te geven tot apps om hen te helpen slapen, klinisch onderzoek te verdiepen en biologische behandelingen en psychologische therapieën te verbeteren.

BDI werkt specifiek om de 65% van de mensen in zijn gemeenschap te ondersteunen die normaal gesproken geen hulp zouden zoeken wanneer ze worstelen met geestelijke gezondheid. Een gespreksstarter en verbinder, een knipbeurt kan het verschil betekenen tussen verzuilde geestelijke gezondheidsproblemen en een systeem van ondersteuning.

8 mensen in Australië sterven elke dag aan zelfmoord en mannelijke zelfmoorden vormen 3/4 van alle zelfmoorden.
Delenin staatsstatistische afbeelding van Black Dog Institute

Hoe kun je het verschil maken?

Hoewel de campagne van dit jaar al goed op weg is, kun je nog steeds de fondsenwervingsinspanningen van het Mullets for Mental Health-project ondersteunen, of enkele van de verhalen lezen van BDI’s Mullet Legends, die een impact hebben gehad in eerdere campagnes.

Vrouw met koele mullet, poseren voor een foto
Foto met dank aan Black Dog Institute

En je hoeft ook niet van Down Under te zijn om mee te doen! De enige beperking voor de campagne is dat kinderen van 16 jaar en jonger een ondertekend ouderlijk toestemmingsformulier nodig hebben om te beginnen met fondsenwerving. Mensen van over de hele wereld kunnen deelnemen aan dit evenement en geld inzamelen voor onderzoek naar geestelijke gezondheid.

Plan je mulletstijl voor volgend jaar september, kijk of je lokale kapperszaak een team zal hosten of vraag je werkgever om je donatie te matchen. Je kunt zelfs een mullet sponsoren en helpen geld in te zamelen zonder je eigen manen te snijden.

Een voorbeeld van een promotieposter van Black Dog Institute

Ga voor meer informatie naar de Mullets for Mental Health webpagina.

Misschien vind je dit ook interessant: