143 Meest inspirerende Mister Rogers Citaten voor Helpers

Search

Fred Rogers was een Amerikaanse televisiepersoonlijkheid, muzikant, poppenspeler, schrijver en producer. Hij was vooral bekend als de bedenker, componist en ster van de educatieve kinderserie Mister Rogers’ Neighborhood, die liep van 1968 tot 2001.

Rogers werd opgenomen in de Television Hall of Fame, werd genomineerd voor een Academy Award voor een van zijn nummers en ontving een Lifetime Achievement Emmy Award. Hij werd geëerd met de Presidential Medal of Freedom in 2002, kort voordat hij op 74-jarige leeftijd overleed aan kanker.

Bij Good Good Good is ons werk ter ere van goed nieuws sterk beïnvloed door Fred Rogers’ passie voor het vullen van de wereld met meer liefde, vriendelijkheiden zorg.

Mister Fred Rogers Illustratie
Fred Rogers / Illustratie door Carra Sykes voor The Helpers Edition van de Goodnewspaper

We werkten samen met Rick Lee James – de maker van @MisterRogersSay op Twitter — om deze verzameling van Fred Rogers beste citaten samen te stellen.

Als expert op het gebied van het leven en de woorden van Fred Rogers deelt Rick dagelijks mr. Rogers-citaten op zijn Twitter-account en host hij de podcast “Welcome To The Neighborhood (A Mister Rogers Tribute Podcast)”.

Samen stelden we 143 Mister Rogers-citaten samen – vanwege Fred Rogers liefde voor de nummers 143. 143 was Rogers’ code voor “I love you” – een numerieke afkorting afgeleid van het aantal tekens in elk woord. “Er is één letter nodig om ik te zeggen en vier letters om liefde te zeggen en drie letters om jou te zeggen. Honderd drieënveertig”, zei hij ooit.

Terwijl we de verjaardag van Fred Rogers vieren op 20 maart en 143 Day op 23 mei, hopen we dat deze met liefde gevulde citaten je een aangemoedigd, geïnspireerd en klaar gevoel geven om een Helper te worden.

Scroll door en geniet van de ultieme lijst met de beste citaten van Fred Rogers –

Onderwerpen: Beroemde citaten | Vriendelijkheid | Korte citaten | Speel | Stilte | Onderwijs | Gevoelens | Vergeving | Vriendschap | Woede | Diversiteit | Geloof | Liefs | Media-| Buren | Meer…

Beroemde Mister Rogers Citaten

“Toen ik een jongen was en ik enge dingen in het nieuws zag, zei mijn moeder tegen me: ‘Zoek de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.'”
– Fred Rogers

“We leven in een wereld waarin we verantwoordelijkheid moeten delen. Het is gemakkelijk om te zeggen: ‘Het is niet mijn kind, niet mijn gemeenschap, niet mijn wereld, niet mijn probleem.’ Dan zijn er mensen die de noodzaak zien en reageren. Ik beschouw die mensen als mijn helden.”

“Doe je best om goedheid aantrekkelijk te maken. Dat is een van de zwaarste opdrachten die je ooit krijgt.”

“Je weet dat je altijd kunt helpen om van elke dag een speciale dag te maken door gewoon jezelf te zijn. Je groeit op je eigen manier; dat doet iedereen. Dat is een van de redenen waarom ieder van ons anders en speciaal is en mensen ons precies leuk kunnen vinden zoals we zijn.”

“Alles wat menselijk is, is benoembaar, en alles wat noembaar is, kan beter beheersbaar zijn. Wanneer we over onze gevoelens kunnen praten, worden ze minder overweldigend, minder verontrustend en minder eng. De mensen die we vertrouwen met dat belangrijke gesprek kunnen ons helpen te weten dat we niet alleen zijn.”

Alles wat menselijk is, is benoembaar, en alles wat noembaar is, kan beter beheersbaar zijn. — de heer Rogers

“Vanaf het moment dat je heel klein was, heb je mensen gehad die je hebben uitgelachen om te glimlachen, mensen die je hebben gepraat om te praten, je hebben gezongen om te zingen, van je hielden om lief te hebben. Laten we even de tijd nemen om aan die extra speciale mensen te denken.”

“Als je maar kon voelen hoe belangrijk je bent voor het leven van degenen die je ontmoet; hoe belangrijk je kunt zijn voor de mensen van wie je misschien nooit eens droomt. Er is iets van jezelf dat je bij elke ontmoeting met een ander achterlaat.”

“Liefde ligt aan de basis van alles. Allemaal leren. Allemaal ouderschap. Allemaal relaties. Liefde, of het gebrek daaraan.”

“Als ik zeg dat jij het bent die ik leuk vind, heb ik het over dat deel van jou dat weet dat het leven veel meer is dan alles wat je ooit kunt zien of horen of aanraken. Dat diepe deel van jou dat je in staat stelt om te staan voor die dingen zonder welke de mensheid niet kan overleven. Liefde die haat overwint, vrede die triomfantelijk opstaat over oorlog, en gerechtigheid die krachtiger blijkt dan hebzucht.

“Wat iemand voor mij succesvol maakt, is het managen van een gezonde combinatie van wensen en doen. Wensen zorgt er niet voor dat er iets gebeurt, maar het kan zeker het begin zijn van een aantal belangrijke gebeurtenissen.”

“Je maakt van elke dag een speciale dag. Je weet hoe, door gewoon jezelf te zijn. Er is maar één persoon in deze hele wereld zoals jij. En mensen kunnen je precies leuk vinden zoals je bent.”
– Fred Rogers, de woorden die hij gebruikte om Mister Rogers Neighborhood elke dag te sluiten.

Over Vriendelijkheid

“Vriendelijk zijn betekent reageren op de behoeften van anderen – en mensen kunnen vriendelijk zijn, ongeacht hoe oud of jong we zijn.”

“Zorgzaamheid komt van het gotische woord kara, wat ‘klagen’ betekent. Zorgzaamheid is dus niet wat een machtig persoon geeft aan een zwakker persoon. Zorgzaamheid is een kwestie van er zijn… klagen samen met degene die klaagt.

“Ik hoop dat je trots op jezelf bent voor de keren dat je ‘ja’ hebt gezegd, toen het alleen maar extra werk voor je betekende en schijnbaar alleen nuttig was voor iemand anders.”

“Mensen hebben jaren en jaren tegen andere mensen gezegd: ‘Huil niet’ en het enige wat het ooit heeft betekend is’Ik voel me te ongemakkelijk als je je gevoelens laat zien: huil niet.’ Ik heb liever dat ze zeggen: ‘Ga je gang en huil. Ik ben hier om bij je te zijn.'”

“Er zijn drie manieren om uiteindelijk succes te behalen: De eerste manier is om aardig te zijn. De tweede manier is om vriendelijk te zijn. De derde manier is om vriendelijk te zijn.”

“Er is een deel van ons allemaal dat ernaar verlangt om te weten dat zelfs wat het zwakst is aan ons nog steeds inwisselbaar is en uiteindelijk kan tellen voor iets goeds.”

Korte Citaten van mr. Rogers

“Iedereen die iets doet om een kind in zijn leven te helpen, is een held.”

“Het ontdekken van de waarheid over onszelf is een levenswerk, maar het is de moeite waard.”

“Krijg je genoeg rust?”

“Haat is zo’n sterk woord om zo lichtvaardig te gebruiken.”

“Ik denk echt dat iedereen, elke dag, enig succes moet kunnen voelen.”

“Ik denk dat kinderen en volwassenen ernaar verlangen om in contact te zijn met wat echt is. Jij niet?”

“Het kind zit nog steeds in mij en soms niet zo stil.”
– Fred Rogers, in een voorbeeld van zijn gevoel voor humor.

“Hoe kunnen we goedheid aantrekkelijk maken? En hoe kunnen we stille reflectie aanmoedigen in plaats van lawaai?”
— Fred Rogers, in een interview op PBS

“Ik denk dat degenen die proberen je minder te laten voelen dan je bent – dat is het grootste kwaad.”
– Fred Rogers, in een interview dat verscheen in Won’t You Be My Neighbor?

“Het grootste geschenk dat je ooit geeft, is je eerlijke zelf.”

“Woede zorgt ervoor dat we ons zo geïsoleerd voelen.”

“Vaak komt uit periodes van verliezen het grootste streven naar een nieuwe winning streak.”

“‪People wear all sorts of things, but the best part is the part that’s on the inside. Dat is wat jij echt bent – de persoon binnenin.”

“Er is geen persoon in deze hele wereld die een fout is, hoe anders die persoon ook lijkt.”

“Er is één gedachte waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn voor zowel volwassenen als kinderen: verdriet is niet voor altijd. Ik suggereer niet dat we onszelf hieraan herinneren om ons verdriet te verminderen. In tegendeel. De wetenschap dat tijd verlichting brengt van verdriet en dat er vroeg of laat dagen zullen zijn waarop we weer gelukkig zijn, kan ons in staat stellen om vollediger en dieper te rouwen wanneer dat nodig is. “

“Wie je van binnen bent, is wat je helpt om alles in het leven te maken en te doen.”

“Je kunt over dingen nadenken en doen geloven. Het enige wat je hoeft te doen is denken en ze zullen groeien.”

Over Play

“Spelen is het werk van de kindertijd.”

“‪I loved children, I loved drama I loved music, I loved whimsy, I loved puppetry.”
— Fred Rogers, terugblikkend op zijn begindagen in de omroepwereld

“Er wordt vaak over spel gesproken alsof het een opluchting is van serieus leren. Maar voor kinderen is spelen een serieus leerproces.”

“Spelen over oorlog is heel anders dan een echte oorlog. Spelen is een van de belangrijke manieren waarop kinderen hun zorgen kunnen verwerken. Natuurlijk kan oorlogsspel eng of onveilig worden. Op zulke momenten moeten kinderen weten dat volwassenen in de buurt zijn om hen gerust te stellen, om het spel te stoppen als het te eng wordt, en om het spel om te buigen naar zorgzame en verzorgende thema’s, misschien door voor te stellen dat ze een ziekenhuis bouwen voor mensen die gewond zijn of tenten en huizen waar anderen naartoe kunnen gaan om te eten en te slapen. “

Over Silence

“Onze samenleving is veel meer geïnteresseerd in informatie dan in verwondering, in lawaai in plaats van stilte… En ik heb het gevoel dat we veel meer verwondering en veel meer stilte in ons leven nodig hebben.”

“Probeer vandaag ergens op je dag alle geluiden om je heen uit te schakelen en geef jezelf wat ‘stille tijd’. Laat je in de stilte ergens over nadenken… of als het even kan, aan niets denken.”

“Hoe vaak heb je gemerkt dat het de kleine stille momenten in het midden van het leven zijn die de rest een extra speciale betekenis lijken te geven?”

Over onderwijs – Citaten voor ouders en leraren

“We spreken met meer dan onze mond. We luisteren met meer dan onze oren.”

“Herinner je je je favoriete leraren nog? Zij waren waarschijnlijk degenen die je naam wilden leren; die een warme glimlach had; die je het gevoel gaven dat ze blij waren om er te zijn om je te helpen leren. Hoe oud of jong we ook zijn, we leren het beste van mensen die om ons geven. Die relatie groeit wanneer leraren vriendelijk, respectvol en geïnteresseerd zijn in ons als unieke mensen.”
— Fred Rogers, in een interview met Education World

Mijn moeder probeerde erachter te komen wie de persoon hielp die gewond raakte. ‘Zoek altijd naar de mensen die helpen’, zei ze dan. ‘Je vindt altijd wel iemand die probeert te helpen.’ Dus zelfs vandaag als ik de krant lees en het nieuws op televisie zie, zoek ik naar de mensen die probeerden te helpen. … Een van de belangrijkste onderdelen van het opgroeien is leren praten en spelen over onze gevoelens. Sommige mensen vragen zich af of Mister Rogers ooit boos wordt. Natuurlijk doe ik dat, vooral als ik hoor over mensen die andere mensen pijn doen of als iemand mij pijn doet.”
– Fred Rogers, in een andere versie van zijn beroemde citaat

“Je leert elke dag iets ouds.”
– Fred Rogers, gezegd door X de Uil in Make-Believe

“Een middelbare scholier schreef om te vragen: ‘Wat was de grootste gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis?’ Ik kan het niet zeggen. Ik vermoed echter dat het van zoveel ‘grote’ gebeurtenissen houdt, het was iets heel eenvoudigs en heel stil weinig of geen fanfare (zoals iemand die iemand anders vergeeft voor een diepe pijn die uiteindelijk de loop van de geschiedenis verandert). De echt belangrijke ‘grote’ dingen staan nooit centraal in de drama’s van het leven; ze zijn altijd ‘in de coulissen’. Daarom is het zo essentieel voor ons om ons bewust te zijn van het nederige en het diepe in plaats van het flitsende en het oppervlakkige.”

“Kinderen zijn niet alleen maar vaten waarin de ene week feiten worden gegoten en dan, als het tijd is voor examens, zetten ze zichzelf op hun kop en laten ze de feiten opraken. Kinderen brengen al zichzelf, hun gevoelens en hun ervaringen mee naar het leren.”

“Kinderen hebben veel vrije, stille tijd nodig om te wennen aan alles wat zich in hen ontwikkelt. Heb je gemerkt dat ongehaaste tijd alleen of met iemand die je echt vertrouwt de beste setting kan zijn voor persoonlijke groei? Voor kinderen is het niet anders.”

“Hoe onze woorden worden begrepen, hangt niet alleen af van hoe we onze ideeën uitdrukken. Het hangt ook af van hoe iemand ontvangt wat we zeggen. Ik denk dat het belangrijkste deel van communiceren het luisteren is dat we vooraf doen. Wanneer we echt kunnen respecteren wat iemand brengt in wat we aanbieden, maakt dat de communicatie des te zinvoller.”

“Ik denk dat angst voor de wereld veel te maken heeft met de moeite van sommige kinderen om er goed uit te zien.d goed luisteren. Ik denk aan die kinderen die opgroeien te midden van ontbering en in een omgeving waar zoveel van wat er is om naar te kijken en naar te luisteren pijnlijk en eng is. Een mens kan slechts zoveel angstaanjagende stimulatie verdragen, en dan zal hij of zij waarschijnlijk het verlangen afsluiten om goed naar iets te kijken of ernaar te luisteren. Als een kind in het dagelijks leven geconfronteerd wordt met moord, verkrachting, huiselijk geweld en andere vormen van destructieve agressie, verbaast het me niet als dat kind zorgvuldig kijken en luisteren ‘uitschakelt’. Ik heb zelfs het gevoel dat dit een van de meest voorkomende oorzaken van problemen kan zijn voor kinderen die niet kunnen leren lezen.”

“‪I think the most important part about communicating is the listening we do beforehand. Wanneer we echt kunnen respecteren wat iemand brengt in wat we aanbieden, maakt dat de communicatie des te zinvoller.”

“Onze kinderen zullen veel leren over het uiten van hun gevoelens door te kijken hoe we de onze uiten. En we moeten hen laten weten dat de gewelddadige uitingen van woede die ze om zich heen zien, niet zijn zoals het moet zijn. Bovenal moeten we proberen onze kinderen te laten zien dat we van ze houden en ze waarderen. Door dit te doen, kunnen we hen helpen leren dat er ook veel in de wereld is om van te houden en te waarderen . . . en dat geldt ook voor de mensen erin.”

“Denk alsjeblieft eerst aan de kinderen. Als je ooit iets te maken hebt met hun entertainment, hun eten, hun speelgoed, hun voogdij, hun kinderopvang, hun gezondheidszorg, hun opleiding – luister naar de kinderen, leer over hen, leer van hen. Denk eerst aan de kinderen.”

Luister naar de kinderen, leer over hen, leer van hen. Denk eerst aan de kinderen. — de heer Rogers

“De beste manier om iets goed te leren, is door iemand te vragen om je ermee te helpen. Maar het kost uren en uren oefening om er echt goed in te zijn. In feite vergt het veel oefening om in bijna alles goed te zijn. Maar het is het waard.”

“Het belangrijkste leren is het vermogen om fouten te accepteren en te verwachten, en om te gaan met de teleurstellingen die ze met zich meebrengen.”

“Wat ik me het beste herinner van succesvolle mensen die ik door de jaren heen heb ontmoet, is hun duidelijke vreugde in wat ze doen en het lijkt heel weinig te maken te hebben met werelds succes. Ze houden gewoon van wat ze doen, en ze houden ervan in het bijzijn van anderen.”

“Er is een wereld van verschil tussen erop aandringen dat iemand iets doet en een sfeer creëren waarin die persoon kan uitgroeien tot het willen doen.”

“Er zijn allerlei kunstenaars in de wereld. Als mensen het talent dat ze in zich hebben kunnen combineren met het harde werk dat nodig is om het te ontwikkelen, kunnen ze een soort echte kunstenaar worden.”

“Als kinderen iets beangstigends ter sprake brengen, is het handig om meteen te vragen wat ze ervan weten. We merken vaak dat hun fantasieën heel anders zijn dan de werkelijke waarheid. Wat kinderen waarschijnlijk het meest van ons volwassenen moeten horen, is dat ze over alles met ons kunnen praten en dat we er alles aan zullen doen om ze veilig te houden in elke enge tijd. “

“Wanneer angsten aanwezig zijn, proberen veel ouders geruststellend te zijn en hun kinderen te vertellen dat ze niet bang moeten zijn. Maar om onverklaarbare redenen moet een kind misschien wel bang zijn. Het is misschien nuttiger om te zeggen: ‘Er zijn geen echte tijgers, maar ik begrijp dat je bang bent en ik zal hier zijn om je veilig te houden.’ Met zo’n geruststelling kan een kind zich sterk genoeg voelen om aan de ’tijger’ te denken en deze uiteindelijk te temmen.”

“Waar pijn of verdriet in het leven van onze kinderen is, zoals er zeker zal zijn, is er vaak geen manier om het weg te laten gaan. Vaak is onze stille beschikbaarheid precies wat kinderen nodig hebben, veel meer dan ze coaxes of cajoling of bedreigingen of straffen nodig hebben. Onze geruststellende aanwezigheid kan genoeg zijn om hen te helpen hun eigen innerlijke bronnen te vinden.”

“Het maakt niet uit hoe nuttig computers zijn als hulpmiddelen (en natuurlijk kunnen ze zeer nuttige hulpmiddelen zijn), ze beginnen niet in betekenis te vergelijken met de leraar-kindrelatie, die menselijk en wederzijds is. Een computer kan je helpen om ‘HUG’ te leren spellen, maar het kan nooit het risico of de vreugde kennen van het daadwerkelijk geven of ontvangen ervan. “

“Ik zeg meestal aan het einde van elk Mister Rogers’ Neighborhood-programma: ‘Je hebt van deze dag een speciale dag gemaakt door gewoon jezelf te zijn. Er is maar één persoon in de hele wereld zoals jij en mensen kunnen je leuk vinden omdat je jezelf bent.’ Dat is bedoeld voor kinderen om te horen, maar het is ook bedoeld voor ouders.”

Je hebt van deze dag een speciale dag gemaakt door gewoon jezelf te zijn. Er is maar één persoon in de hele wereld zoals jij en mensen kunnen je leuk vinden, gewoon omdat je jezelf bent. - Fred Rogers

Over Gevoelens

“Vroeger huilde ik tegen mezelf als ik alleen was. En ik zou huilenugh mijn vingers en verzinnen liedjes op de piano.”
— Fred Rogers, over gepest worden als kind toen hij overgewicht had

“Het kan leuk zijn om bang te zijn, zoals velen van ons zich zullen herinneren van Halloweens verleden. Maar als we terugdenken, zullen we het er waarschijnlijk over eens zijn dat er twee dingen waren die het mogelijk maakten dat die engheid leuk was. Ten eerste dat we wisten dat we veilig waren omdat iemand van wie we hielden in de buurt was. Ten tweede wisten we dat alles wat ons bang maakte, alleen maar deed alsof.”

“Het vergt kracht om ons verdriet onder ogen te zien en te rouwen en om ons verdriet en onze woede in tranen te laten stromen wanneer dat nodig is. Het vergt kracht om over onze gevoelens te praten en hulp en troost te zoeken wanneer we die nodig hebben.”

“Kinderen hebben hele sterke gevoelens. Kinderen hebben intens lief en ze worden net zo intens boos. Ze kunnen zo blij zijn dat ze hardop lachen, en ze kunnen zo verdrietig zijn dat ze voelen dat hun hart breekt. En vaak hangt de manier waarop kinderen naar anderen kijken sterk af van hoe ze zich in zichzelf voelen.”

“Ik ben op mijn hoede voor mensen die erop staan om te proberen andere mensen een slecht gevoel over zichzelf te geven. Hoe meer ik om me heen kijk en in mij, hoe meer ik merk dat degenen die zich het beste voelen over zichzelf het grootste vermogen hebben om zich goed te voelen over anderen.”

“De wereld heeft een gevoel van waarde nodig, en het zal het alleen bereiken door zijn mensen het gevoel te geven dat ze de moeite waard zijn.”

“Er is geen normaal leven dat vrij is van pijn. Juist het worstelen met onze problemen kan de aanzet zijn tot onze groei.”

“Er is geen ‘moeten’ of ‘zou niet moeten’ als het gaat om het hebben van gevoelens. Ze maken deel uit van wie we zijn en hun oorsprong ligt buiten onze controle. Als we dat kunnen geloven, vinden we het misschien gemakkelijker om constructieve keuzes te maken over wat we met die gevoelens moeten doen.”

Over vergeving

“Vergeving is iets vreemds. Het kan soms gemakkelijker zijn om onze vijanden te vergeven dan onze vrienden. Het kan het moeilijkst van allemaal zijn om mensen van wie we houden te vergeven. Net als alle belangrijke copingvaardigheden van het leven, nemen het vermogen om te vergeven en het vermogen om wrok los te laten waarschijnlijk al heel vroeg in ons leven wortel.”

“Er is geen kans op verlossing als het doel vernietiging is.”

“Het enige waar het kwaad niet tegen kan, is vergeving.”

Over Vriendschap

“Wanneer de vlagerige winden waaien en ons leven schudden, als we weten dat mensen om ons geven, kunnen we buigen met de wind … maar we gaan niet kapot.”

“Wederzijdse zorgzame relaties vereisen vriendelijkheid en geduld, tolerantie, optimisme, vreugde in de prestaties van de ander, vertrouwen in zichzelf en het vermogen om te geven zonder overmatig na te denken over winst.”

“Buren zijn mensen die dicht bij ons staan en vrienden zijn mensen die ons na aan het hart liggen. Ik zie je graag als mijn buurman en mijn vriend.”

“De verbindingen die we in de loop van een leven maken – misschien is dat wat de hemel is.”

“Je echte vrienden zijn de mensen die je leuk vinden om wie je bent, niet om wat je hebt.”

“Weet je hoe wanneer je iemand vindt waarvan je weet dat hij in contact staat met de waarheid, hoe je dan in de aanwezigheid van die persoon wilt zijn?”

Over Anger

“Het vinden van constructieve manieren om onze woede te uiten, of we nu ouders of kinderen zijn, is een van de belangrijke taken van het leven.”

“Het confronteren van onze gevoelens en het geven van de juiste uitdrukking ervan vereist altijd kracht, geen zwakte. Het vergt kracht om onze woede te erkennen, en soms ‘meer’ kracht om de agressieve driften die woede kan brengen te beteugelen en om ze te kanaliseren in geweldloze uitlaatkleppen. “

“Als ik boos ben op iemand en ik zeg: ‘Oh, het maakt niet uit, het kan me niet schelen’, dan weet ik waarschijnlijk niet wat ik voel. Aan de andere kant, als we onszelf kunnen toestaan om zachtaardig te zijn met onszelf, ongeacht wat onze gevoelens zijn, hebben we de kans om de zeer diepe wortels te ontdekken van wie we zijn. “

“We hebben allemaal negatieve driften, maar we hoeven die driften niet uit te voeren.”

Over diversiteit

“We willen onze kinderen opvoeden zodat ze een gevoel van plezier kunnen hebben in zowel hun eigen erfgoed als de diversiteit van anderen.”

“Ze wilden niet dat zwarte mensen in hun zwembaden kwamen zwemmen. Dat is absoluut belachelijk.”
– Fred Rogers, herinnerde acteur François Clemmons zich, over de iconische Officer Clemmons waadzwembadscène in Mister Rogers Neighborhood, in de film Won’t You Be My Neighbor

“Jij bent het die ik leuk vind.
Ieder deel van jullie,
Je huid, je ogen, je gevoelens…”
– Fred Rogers, in een nummer

“Als menselijke wezens is het onze taak in het leven om mensen te helpen beseffen hoe zeldzaam en waardevol ieder van ons echt is, dat ieder van ons iets heeft dat niemand anders heeft – of ooit zal hebben – iets van binnen dat uniek is voor alle tijden. Het is onze taak om elkaar aan te moedigen om die uniciteit te ontdekken en manieren te bieden om de expressie ervan te ontwikkelen.”

“Als menselijke wezens is het onze taak in het leven om mensen te helpen beseffen hoe zeldzaam en waardevol ieder van ons echt is, dat ieder van ons iets heeft dat niemand anders heeft – of ooit zal hebben – iets van binnen dat uniek is voor alle tijden. Het is onze taak om elkaar aan te moedigen om die uniciteit te ontdekken en manieren te bieden om de expressie ervan te ontwikkelen.”

“Wat belangrijk is geweest in mijn begrip van mezelf en anderen, is het feit dat ieder van ons zoveel meer is dan één ding. Een ziek kind is veel meer dan zijn of haar ziekte.

Een persoon met een handicap is veel, veel meer dan een handicap. Een kinderarts is meer dan een arts. Je bent veel meer dan je functieomschrijving of je leeftijd of je inkomen of je output.”

Over Faith

“Weet je, toen ik besloot om werk te zoeken bij televisie, kon ik onmogelijk hebben geweten hoe ik zou worden gebruikt … Ik heb gewoon geprobeerd open te staan voor de mogelijkheden die God mij ter beschikking heeft gesteld.”

“Als ik aan de hemel denk, is het een staat waarin we zo geliefd zijn dat er geen angst en twijfel en desillusie en angst is. Het is waar mensen naar je kijken met die ogen van Jezus.”

“Zie je, ik geloof dat Jezus ons een eeuwige waarheid gaf over de universaliteit van gevoelens. Jezus was eerlijk over zijn gevoelens: Jezus weende; hij werd verdrietig; Jezus raakte ontmoedigd; hij werd bang; en hij genoot van de dingen die hem behaagden. Voor Jezus was de grootste zonde hypocrisie. Hij leek altijd veel meer hoop te koesteren voor iemand die echt de waarheid over zichzelf wist, ook al was die persoon een prostituee of een kromme tollenaar. Jezus had veel meer hoop voor zo iemand dan voor iemand die altijd deed alsof hij iets was wat hij niet was.”

“Het koninkrijk van God is voor de gebrokenen van hart”
– Fred Rogers, aan zijn gekwetste vriend, auteur Tim Madigan

“Ik besef dat het niet erg in de mode is om over sommige dingen te praten als heilig; niettemin als we onszelf ooit willen ontdoen van persoonlijke en zakelijke leegte, gebrokenheid, eenzaamheid en angst, zullen we onszelf ruimte moeten geven voor dat wat we niet kunnen zien, horen, aanraken of beheersen.

“Toen ik werd gewijd, was dat voor een speciale bediening, die van het dienen van kinderen en gezinnen via televisie. Ik ben van mening dat wat ik doe via ‘Mister Rogers’ Neighborhood’ mijn bediening is. Een bediening hoeft niet alleen via een kerk te zijn, of zelfs via een wijding. En ik denk dat we allemaal anderen in deze wereld kunnen dienen door medelevend en zorgzaam te zijn. Ik hoop dat je je goed genoeg voelt over jezelf dat je anderen wilt dienen en dat je je eigen unieke manieren zult vinden om dat te doen.”

Over de liefde

“Het is een heerlijk gevoel als je weet dat mensen van je houden.”

“Je kunt niet echt van iemand anders houden, tenzij je eerst echt van jezelf houdt.”

“Als je hart het verdriet van een ander kan huilen,
Dan is je hart vol liefde.”
– Fred Rogers, uit het nummer ‘The Your Heart Is Full of Love’

“Liefde is geen staat van perfecte zorgzaamheid. Het is een actief zelfstandig naamwoord als strijd. Van iemand houden is ernaar streven om die persoon precies te accepteren zoals hij of zij is, hier en nu.”
– Fred Rogers, De wereld volgens Mister Rogers: belangrijke dingen om te onthouden

“Naarmate je groeit, vertrouw ik erop dat je veel meer manieren vindt om mensen te laten zien en te vertellen dat je van ze houdt. Dat zijn de belangrijkste dingen die je ooit zult leren.”

“Ik denk niet dat iemand kan groeien tenzij hij geliefd is zoals hij nu is, gewaardeerd om wat hij is in plaats van wat hij zal zijn.”

“Ik denk niet dat iemand kan groeien tenzij hij geliefd is zoals hij nu is, gewaardeerd om wat hij is in plaats van wat hij zal zijn.”

“In de teleurstelling van een nederlaag lijkt een kind misschien weinig troost te vinden in ons gezegde: “Maar je hebt echt hard geprobeerd en ik ben trots op je.” Het kost tijd om over een teleurstelling heen te komen. Voor die kinderen die hebben geleerd zich gewaardeerd en geliefd te voelen door de mensen van wie ze houden, deze teleurstellingen gaan wel over. Het zijn de kinderen die minder fortuinlijk zijn, degenen die het gevoel hebben dat ze alles op hun prestaties moeten baseren, die gaan geloven dat verliezen in een wedstrijd betekent dat ze een van de onbeminde ‘verliezers’ van het leven zijn.

“Het lijkt me dat het meest essentiële element in de ontwikkeling van elke schepping liefde moet zijn – een liefde die begint in de eenvoudige uitingen van zorg voor een klein kind en, eenmaal ontvangen, volwassen wordt in verantwoordelijke gevoelens over onszelf en anderen.”

“Luisteren is waar liefde begint: luisteren naar onszelf en dan naar onze naasten.”

“Liefde en succes, altijd in die volgorde. Zo simpel is het en zo moeilijk.”

“Liefde en vertrouwen, in de ruimte tussen wat er gezegd wordt en wat er in ons leven gehoord wordt, kunnen het verschil maken in de wereld.”

“Liefde is als oneindigheid: je kunt niet meer of minder oneindigheid hebben, en je kunt twee dingen niet vergelijken om te zien of ze ‘even oneindig’ zijn. Oneindigheid is gewoon zo, en zo denk ik ook dat liefde is.”

“Liefde is als oneindigheid: je kunt niet meer of minder oneindigheid hebben, en je kunt twee dingen niet vergelijken om te zien of ze ‘even oneindig’ zijn. Oneindigheid is gewoon zo, en zo denk ik ook dat liefde is.”

“Moge u op zoek gaan naar uw eigen permanente levensopvoeding en, na verloop van tijd, gedurende uw hele leven, mag u groeien in geloof en eerbied, oprechtheid in moraal, kennis van taal en kunst, vergeving, eerlijkheid, toewijding, volwassenheid en uw vermogen om lief te hebben.”

“Er is niemand van wie je niet zou kunnen leren houden als je eenmaal zijn verhaal hebt gehoord.”

“Wat verandert de wereld? Het enige dat de wereld ooit echt verandert, is wanneer iemand het idee krijgt dat liefde in overvloed kan zijn en kan worden gedeeld. “

“Als we het woord horen dat we niet beminnelijk zijn, horen we het Woord van God niet. Het maakt niet uit hoe liefdeloos, hoe onrein of zwak of vals we ons ook voelen, door de eeuwen heen heeft God ons nog steeds beminnelijk genoemd.”

“Je bent zeker iemand van wie mensen kunnen houden”

Over de media

“De media laten het kleinste percentage zien van wat mensen doen. Er zijn miljoenen en miljoenen mensen die prachtige dingen doen over de hele wereld, en zij zijn over het algemeen niet degenen die in het nieuws worden aangeprezen. “

“Ik kwam op televisie omdat ik mensen taarten naar elkaars gezicht zag gooien, en dat was voor mij zo’n vernederend gedrag. En als er iets is dat me stoort, is het de ene persoon die de andere vernedert. Daar word ik echt gek van!”
– Fred Rogers, pratend over waarom hij op televisie kwam. Hij haatte televisie en wilde er alles aan doen om de inhoud ervan te verheffen, vooral voor kinderen die erdoor beïnvloed kunnen worden.

“Ik ben er zo van overtuigd dat de ruimte tussen het televisietoestel en de kijker heilige grond is. En wat we op de televisie zetten, kan door de Heilige Geest vertaald worden naar wat deze persoon moet horen en zien, en zonder die vertaling is het wat mij betreft allemaal dross.”

“Wat we op het scherm zien en horen, maakt deel uit van wie we worden.”

Over een goede buur zijn & Helper

“Ik ben een van de volwassenen in je leven die geeft om wat je doet.”
– Fred Rogers, in een aflevering van Mister Rogers Neighborhood

“Het doel van het leven is om te luisteren – naar jezelf, naar je naaste, naar je wereld en naar God en, als de tijd daar is, om te reageren op een zo behulpzaam mogelijke manier als je kunt vinden… van binnenuit en van buitenaf.”

“Echte kracht heeft te maken met het helpen van anderen.”

Echte kracht heeft te maken met het helpen van anderen. - Fred Rogers

“We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Of we nu hulp geven of ontvangen, ieder van ons heeft iets waardevols te brengen op deze wereld. Dat is een van de dingen die ons als buren verbindt – op onze eigen manier is ieder van ons een gever en een ontvanger. “

“Het enige wat ons ooit in dit leven wordt gevraagd, is om onze naaste te behandelen – vooral onze naaste die in nood is – precies zoals we hopen zelf behandeld te worden. Dat is onze eindverantwoordelijkheid.”

“Omdat we diep van binnen weten dat het in dit leven veel meer is dan winnen voor onszelf. Wat echt belangrijk is, is ook anderen helpen winnen, zelfs als dat betekent dat we af en toe moeten vertragen en onze koers moeten veranderen.”

“Ik heb geprobeerd kinderen aan te moedigen om van zichzelf te houden en voor zichzelf te zorgen en om van de ouders te houden die voor hen zorgen. Dat is de manier waarop ware naastenliefde groeit – van anderen houden zoals we eerst van onszelf hielden. “

“Stel je voor hoe onze echte buurten eruit zouden zien als ieder van ons, als vanzelfsprekend, slechts één vriendelijk woord aan een andere persoon zou aanbieden.”

“Het zijn de mensen die zich sterk en goed voelen over zichzelf die het beste in staat zijn om verschillen van buitenaf te accepteren – hun eigen en anderen!”

“Het zijn de mensen die zich sterk en goed voelen over zichzelf die het beste in staat zijn om verschillen van buitenaf te accepteren – hun eigen en anderen!”

“Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik me afvraag of God en de naaste op de een of andere manier Eén zijn. ‘ God liefhebben, naaste liefhebben’ – hetzelfde? Voor mij is het erkennen dat God elke naaste liefheeft de ultieme waardering.”

“Toen ik heel jong was, droegen de meeste van mijn jeugdhelden capes, vlogen door de lucht of pakten gebouwen op met één arm. Ze waren spectaculair en kregen veel aandacht. Maar naarmate ik groeide, veranderden mijn helden, zodat ik nu eerlijk kan zeggen dat iedereen die iets doet om een kind te helpen een held voor me is.”

Meer diepe en eenvoudige Mister Rogers-citaten

Mister Rogers trekt zijn schoenen aan
Illustratie door Johnathan Huang voor Good Good Good Good

“Dit programma is niet voor jonge kinderen om alleen naar te kijken. Wanneer kinderen zien en horen over angstaanjagende dingen, is het het beste voor hen om een volwassene in de buurt te hebben, iemand die van hen houdt en zijn arm om hen heen kan slaan. Dus zorg alsjeblieft voor een volwassene dat je graag samen met je naar dit programma kijkt, want we gaan het hebben over een aantal verdrietige en enge dingen. … Nou, de mensen die deze vreselijke dingen doen, maken veel andere mensen verdrietig en boos, maar als we verdrietig en boos worden, weten jij en ik wat we met onze gevoelens moeten doen, zodat we andere mensen niet hoeven te kwetsen. Toen ik een jongen was en ik hoorde over iets engs dat iemand zwaar gekwetst werd of iets dergelijks, vroeg ik mijn ouders of mijn grootouders ernaar en ze vertelden me meestal hoe ze erover dachten. “
– Fred Rogers, na de moord op John Lennon, een reeks moorden in Atlanta en de poging tot moord op president Reagan

“Wetende dat we precies zo geliefd kunnen worden als we zijn, geeft ons de beste kans om uit te groeien tot de gezondste mensen.”

“Nadat je iemand mooie muziek hebt horen spelen, vind je het soms gewoon fijn om een rustige tijd te hebben om het te onthouden. Laten we gewoon zitten en nadenken over wat we hebben gehoord.”

“Het enige wat ik kan doen is mezelf zijn. Ik heb de genade gehad om dat te kunnen doen. Ik loop de studio binnen en denk: ‘Laat een woord dat gehoord wordt, Uwe zijn.’ Wat niet uit het eeuwige komt, is toch gewoon dross. Dus ik geef gewoon door wat me is gegeven.”

“Het is heel gemakkelijk om in de val te lopen door te geloven dat wat we doen belangrijker is dan wat we zijn. Het is natuurlijk het tegenovergestelde dat waar is: wat we zijn, bepaalt uiteindelijk wat we doen!”

“Het is heel dramatisch als twee mensen samenkomen om iets uit te werken. Het is gemakkelijk om een pistool te nemen en je tegenstander te vernietigen, maar wat ik echt opwindend vind, is om mensen met verschillende opvattingen samen te zien komen en elkaar eindelijk te respecteren.”

“Het is verleidelijk om te denken dat ‘een beetje’ niet significant is en dat alleen ‘veel’ ertoe doet. Maar de meeste dingen die belangrijk zijn in het leven beginnen heel klein en veranderen heel langzaam, en ze komen niet met fanfare en felle lichten.”

“Eerlijk gezegd denk ik dat we na onze dood een breed begrip hebben van wat echt is. En we zullen waarschijnlijk zeggen: ‘Ah, dus daar ging het allemaal om.'”

“In het uiterlijke schema van dingen zijn stralende momenten zo kort als het fonkelen van een oog, maar zulke twinkelingen zijn waar de eeuwigheid van is gemaakt – momenten waarop wij mensen kunnen zeggen: ‘Ik hou van je’, ‘Ik ben trots op je’, ‘Ik vergeef je’, ‘Ik ben dankbaar voor je’. Dat is waar de eeuwigheid van gemaakt is: onzichtbare onvergankelijke goede dingen.”

“In tijden van stress is het beste wat we voor elkaar kunnen doen, luisteren met onze oren en ons hart en er zeker van zijn dat onze vragen net zo belangrijk zijn als onze antwoorden.”

“Beetje bij beetje worden wij mensen geconfronteerd met situaties die ons steeds meer aanwijzingen geven dat we niet perfect zijn.”

“Ben je in staat om te geloven in een liefdevolle aanwezigheid die het beste voor jou en het hele universum verlangt? Met al het verdriet en de vernietiging, negativiteit en woede die over de hele wereld worden geuit, is het moeilijk om je niet af te vragen waar de liefdevolle aanwezigheid is. Nou, we hoeven niet ver te zoeken. Diep in ieder van ons is een vonk van het goddelijke dat wacht te gebruiken om een donkere plaats te verlichten. Het enige is – we hebben de vrije keuze om het te gebruiken of niet. Dat is een deel van de mysterieuze waarheid van wie wij mensen zijn.”
– Fred Rogers
(Fred had het vaak over de goddelijke vonk die in ieder mens bestaat.)

Diep in ieder van ons is een vonk van het goddelijke die wacht om gebruikt te worden om een donkere plek te verlichten. - Fred Rogers

“Het zijn niet de eer en de prijzen en de mooie buitenkanten van het leven die uiteindelijk onze ziel voeden. Het is het weten dat we te vertrouwen zijn, dat we nooit bang hoeven te zijn voor de waarheid, dat de basis van ons wezen goede dingen zijn.”
— Fred Rogers, vaak gebruikt citaat van Fred tijdens het spreken op diploma-uitreikingen

“De groot iets over God is Gods trouw: niet opgeven van degenen met wie God een verbond heeft gesloten… niet eens opgeven terwijl ze elkaar martelen en doden.”
– Fred Rogers, reflecterend op de Holocaust, in een e-mail aan schrijver Tom Junod

“Muziek is de enige kunst die we allemaal in ons hebben. We kunnen misschien geen instrument bespelen, maar we kunnen wel meezingen of klappen of tikken op onze voeten. Heb je ooit een baby op tijd in de wieg op en neer zien stuiteren op wat muziek? Als je erover nadenkt, kunnen sommige van de eerste berichten van die baby van zijn of haar ouders slaapliedjes zijn geweest, of op zijn minst de muziek van hun sprekende stemmen. We hebben allemaal de ervaring gehad om van kinds af aan een deuntje te horen en die melodie een herinnering of een gevoel te laten oproepen. De muziek die we al vroeg horen, blijft ons ons hele leven bij.”
– Fred Rogers, De wereld volgens Mister Rogers: belangrijke dingen om te onthouden

“Door te luisteren, dien je me.”
– Fred Rogers, aan schrijver Tim Madigan toen hij Fred Rogers interviewde

“Veel kinderen hebben denkbeeldige vriendjes. Ik denk dat dat komt omdat wanneer een jong kind iets wenst dat hij of zij niet heeft, dat kind het vaak zal creëren door het zich voor te stellen. Dat is een normaal onderdeel van de kindertijd.”

“Op sommige dagen kan het doen van ‘het beste wat we kunnen’ nog steeds tekortschieten in wat we zouden willen kunnen doen, maar het leven is op geen enkel front perfect – en doen wat we kunnen met wat we hebben, is het meeste dat we van onszelf of iemand anders mogen verwachten.”

“Wat we ons ook voorstellen, het kan zo privé zijn als we willen. Niemand weet wat je denkt of voelt, tenzij je het deelt.”

“Sometimes People Are Good’ en ‘Good People Sometimes Do Bad Things’ zijn liedjes die ik zing om kinderen te laten weten dat iedereen af en toe dingen doet die stout zijn, maar dat iets slechts doen je geen slecht persoon maakt.”

“We hebben allemaal verschillende gaven, dus we hebben allemaal verschillende manieren om tegen de wereld te zeggen wie we zijn.”

“We raken zo verwikkeld in cijfers in onze samenleving. Het belangrijkste is dat we op dit moment één-op-één kunnen zijn, jij en ik met elkaar. Als we aanwezig kunnen zijn bij het moment met de persoon met wie we toevallig zijn, is dat wat belangrijk is.”

“Je hebt zelden tijd voor alles wat je wilt in dit leven, dus je moet keuzes maken. En hopelijk kunnen je keuzes voortkomen uit een diep gevoel van wie je bent.”