Deze incubator helpt ondervertegenwoordigde voedselondernemers bij het starten van bedrijven

Search

Voedselondernemers één vork (of tenedor) tegelijk creëren langs de historische Route 66

Een voedselincubatorprogramma in Oklahoma geeft toekomstige bedrijfseigenaren de mogelijkheid en middelen om hun concepten uit te testen.

Bekend als Kitchen 66, het programma heeft meer dan 150 bedrijven ondersteund, waaronder nieuwe bedrijven opgericht door immigranten uit 10 landen.

Meer dan de helft van de Kitchen 66-ondernemers zijn vrouwen en recente alumni hebben Guyana, Venezuela, Mexico, Ecuador, Canada, Vietnam, het Verenigd Koninkrijk en Ghana vertegenwoordigd. Het wordt gefinancierd door de Lobeck Taylor Family Foundation.

Vorig jaar werd een Spaanstalige versie van het programma genaamd Cocina 66 gelanceerd. De programma’s bevinden zich in Mother Road Market, oklahoma’s eerste non-profit food hall langs de historische Route 66 in Tulsa.

Mother Road Market Route 66 woorden geschilderd op een bakstenen gebouw in Tulsa
Mother Road Market in Tulsa, Oklahoma / Foto met dank aan Lobeck Taylor Family Foundation &Mother Road Market

“Eten verbindt ons en het delen van een maaltijd is een van de beste manieren om meer te weten te komen over een andere persoon en zijn cultuur. We hopen dat Mother Road Market die verbindingen naar Tulsans en bezoekers langs Route 66 brengt,” zei Elizabeth Frame Ellison, president en CEO van de Lobeck Taylor Family Foundation.

Een succesverhaal is dat van Doctor Kustom, een concept dat begon als een foodtruck die de eigenaren, Alex en Gi Figueira, erfgoed en liefde voor Braziliaans eten viert.

Het was de eerste en enige Braziliaanse foodtruck in Tulsa en al vroeg werd het paar gevraagd om deel te nemen aan Kitchen 66’s Takeover Cafe op Mother Road Market.

Alex Figueira van dokter Kustom
Alex Figueira van Doctor Kustom / Foto met dank aan Lobeck Taylor Family Foundation &Mother Road Market

“Tot onze verbazing hadden we vanaf dag één een ongelooflijke zichtbaarheid en konden we ons eten aan een veel groter aantal mensen presenteren,” zei Alex.

Na een jaar met hun foodtruck te hebben gewerkt, vestigde het stel zich op Mother Road Market.

“We openden onze winkel, midden in de pandemie en zelfs met alle moeilijkheden in het begin, hadden we ongelooflijke steun van het hele team, die ons begeleidde en ons altijd naar de beste resultaten leidde en ons hielp groeien als bedrijf,” zei Alex.

“Daarnaast, [Mother Road Market] gaf ons de kans om deel te nemen aan projecten die de gemeenschap ten goede komen. We kunnen in feite zeggen dat hier zijn en deel uitmaken van dit team, voor ons de realisatie is van een droom.”

Bij Doctor Kustom wordt alles helemaal opnieuw gemaakt.  Het menu is samengesteld met favorieten van fans zoals de pastel en picanha sandwich, maar bevat ook af en toe Braziliaanse specialiteiten.

Een broodje pastel en picanha bij Doctor Kustom
De pastel en picanha sandwich bij Doctor Kustom / Foto met dank aan Lobeck Taylor Family Foundation & Mother Road Market

“Zonder twijfel is het beste deel van het zijn in de voedingsindustrie het serveren van voedsel dat met zoveel liefde en toewijding is bereid en je klant terug te zien komen, en zeggen dat ze het geweldig vonden, en keer op keer terugkomen,” zei Alex, eraan toevoegend dat Braziliaans eten nieuw is voor veel van de klanten.

De foodhal staat bekend om een verscheidenheid aan keukens. Mother Road Market omvat ook lokale winkels en een algemene winkel met producten uit Tulsa en Oklahoma.

En wat maakt Mother Road Market zo aantrekkelijk? Het biedt toegang tot ruimte en de mogelijkheid om te testen met klanten voor de lancering en schaal, wat bedrijven succesvoller maakt.

Mother Road Market Non-profitorganisatie in Tulsa
Mother Road Market in Tulsa, Oklahoma / Foto met dank aan Lobeck Taylor Family Foundation &Mother Road Market

“We bouwen een omgeving die ‘fast failure’ viert, zodat ondernemers snel kunnen omschakelen naar een succesvol model. Het feit dat slechts 4,4% van de bedrijven die op Mother Road Market zijn gelanceerd, zijn gesloten / teruggeschroefd, is een bewijs van ons vermogen om barrières te verminderen, “zei Frame Ellison.

“Veel van onze ondernemers zijn mensen van kleur en vrouw, en we zijn er trots op dat onze programma’s de extra uitdagingen verminderen waarmee onderschatte ondernemers worden geconfronteerd.”